24 augustus 2020 door Thijs in Nieuws

Alta Badia vervangt deze zomer niet één, maar twee stoeltjesliften. De afgelopen jaren zijn er al tal van liften vernieuwd, maar voorlopig is het nog niet gedaan met de modernisering. Dit keer worden de oude Costoratta en La Brancia stoeltjesliften vervangen door nieuwe modellen voor 6 en 8 personen. De Costoratta stoeltjeslift ligt boven Corvara op de Passo Campolongo en de La Brancia boven San Cassiano. In dit weblog meer over de nieuwe Costoratta en La Brancia stoeltjesliften in Alta Badia.

Nieuwe 8-persoons Costoratta stoeltjeslift

Wanneer je de groene variant van de Sella Ronda (tegen de klok in) skiet maakte je onderweg gebruik van de 4-persoons Costoratta stoeltjeslift. Vanaf de Passo Campolongo (1875 m) zorgt deze lift voor de verbinding met Crëp de Munt (2000 m) en Corvara. Vanaf komend seizoen stap je hier in een snelle 8-persoons stoeltjeslift die net iets meer dan 2 minuten nodig zal hebben voor het 706 meter lange traject.

Cijfers & feiten van de nieuwe 8-persoons stoeltjeslift Costoratta in Alta Badia

Ingebruikname: december 2020 Lengte: 706 m
Hoogte bergstation: 2054 m Hoogteverschil: 214 m
Snelheid: 5 m/sec. Tijd: ca. 02:20 min.
Stoeltjescapaciteit: 8-personen Capaciteit: 3400 pers./uur
Aantal stoeltjes: n.b. Plaats: Corvara

 

Nieuwe 6-persoons La Brancia stoeltjeslift

In het skigebied boven San Cassiano wordt de 4-persoons stoeltjeslift van Ciampai (1900 m) naar La Brancia (2044 m) vervangen. Er komt een 6-persoons stoeltjeslift voor in de plaats, waardoor de capaciteit van 1875 naar 2800 personen per uur stijgt. De La Brancia stoeltjeslift is belangrijk voor wintersporters die de oversteek willen maken naar de pistes van Corvara.

Cijfers & feiten van de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift La Brancia in Alta Badia

Ingebruikname: december 2020 Lengte: 643 m
Hoogte bergstation: 2042 m Hoogteverschil: 142 m
Snelheid: 5 m/sec. Tijd: ca. 02:04 min.
Stoeltjescapaciteit: 6-personen Capaciteit: 2800 pers./uur
Aantal stoeltjes: n.b. Plaats: San Cassiano

pistekaart Alta Badia
Locatie van de nieuwe Costoratta & La Brancia stoeltjesliften

Meer informatie over een wintersport in Alta Badia

Alta Badia biedt alles wat een wintersport in Italië zo mooi maakt. Het skigebied met ruim 130 km piste ligt te midden van de indrukwekkende Dolomieten. Op de terrassen van de vele berghutten kun je in alle rust van het schitterende landschap en het heerlijke eten genieten. Het pisteaanbod van Alta Badia spreekt ieder type skiër aan en sluit tevens aan op de skigebieden van Val Gardena, Arabba-Marmolada en Val di Fassa-Carezza. Hierdoor is Alta Badia ook een uitstekend uitgangspunt voor het skiën van de Sella Ronda. De grotere dorpen Corvara en Colfosco liggen middenin het skigebied, maar ook San Cassiano, La Villa en Badia beschikken over skiliften richting de heerlijke pistes.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen