29 juni 2020 door Thijs in Nieuws

Een maand geleden ontving het liftbedrijf Grimentz-Zinal groen licht voor de bouw van een nieuwe 10-persoons gondel. De nieuwe lift verbindt Zinal niet alleen met Sorebois, maar ook met het bergstation van de Grimentz-L’Espace Weisshorn kabelbaan. Geweldig nieuws voor dit prachtige skigebied in het Zwitserse Val d’Anniviers. In dit weblog lees je meer over de nieuwe gondel van Zinal naar Sorebois en L’Espace Weisshorn.

Kabelbaan uit 1966 wordt vervangen

De oude kabelbaan van Zinal naar Sorebois (2440 m) was al sinds 1966 in gebruik en niet meer van deze tijd. Wachttijden konden tijdens het hoogseizoen in korte tijd flink oplopen en deze lift vormde de enige aansluiting op het skigebied van Grimentz-Zinal. Met de nieuwe 10-persoons gondel stijgt de capaciteit van 700 naar 1800 personen per uur. Voortaan doe je er ook nog eens drieënhalve minuut minder over om de pistes van de Sorebois te bereiken. In de gondel blijven zitten is ook mogelijk, want de lift gaat nog een stukje hoger richting L’Espace Weisshorn.


Sectie II richting L’Espace Weisshorn

De nieuwe 10-persoons gondel krijgt ook direct een tweede sectie van Sorebois naar L’Espace Weisshorn. Dit is de plek waar de 125-persoons kabelbaan vanuit Grimentz bovenkomt. Aanvankelijk was gepland om de werkzaamheden in twee fases te laten verlopen, maar nu wordt toch de hele lift in één keer aangelegd. Na het middenstation van Sorebois gaat de lift nog verder richting een hoogte van 2700 meter. Bij het bergstation wordt ook een nieuw restaurant gerealiseerd, dat plaats biedt aan 120 personen. Ook aan voetgangers biedt deze lift nieuwe mogelijkheden. Voorheen was L’Espace Weisshorn vanuit Zinal niet bereikbaar per voet, maar vanaf wintersportseizoen 2020/2021 zal dit wel het geval zijn. De kosten voor de aanleg van de nieuwe 10-persoons gondel Zinal-Sorebois-L’Espace Weisshorn bedragen 22 miljoen CHF.

Cijfers & feiten van de nieuwe Zinal-Sorebois-L’Espace Weisshorn gondel in Zinal

Bergstation: L’Espace Weisshorn Lengte: 2625 m
Hoogte bergstation: 2701 m Hoogteverschil: 1031 m
Snelheid: 6 m/sec. Tijd: ca. 08:10 min
Gondelcapaciteit: 10-personen Capaciteit: 1800 pers./uur
Aantal cabines: n.b. Plaats: Zinal

Meer informatie over skigebied Grimentz-Zinal

Nadat in januari 2020 al een nieuwe 6-persoons stoeltjeslift van restaurant Bendolla naar de Col de Pouce (2700 m) werd geopend (CHF 10 miljoen), is dit de tweede grote investering in korte tijd. Het skigebied van Grimentz-Zinal is volop in ontwikkeling en klaar voor de toekomst. In totaal heb je hier ruim 100 kilometer aan pistes tot je beschikking die tot een sneeuwzekere hoogte van 2900 meter reiken. Voor ervaren skiërs zijn er pittige uitdagingen zoals de Piste du Chamois en de zwarte Lona afdaling. Het aandeel blauwe pistes is relatief klein, maar voor beginners zijn er goede mogelijkheden rond Sorebois en Bendolla. Het Val d'Anniviers is geliefd vanwege de authentieke dorpen met de typische, zwartgeblakerde Walliser huizen. Grimentz staat te boek als één van de mooiste dorpjes van Wallis en Zinal wordt omgeven door majestueuze toppen van meer dan 4000 meter hoog. 


Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen