20 april 2020 door Thijs in Nieuws

De Nebelhornbahn heeft meer dan 90 jaar wintersporters en dagjesmensen vervoert vanuit Oberstdorf naar de gelijknamige berg. Maar nu is het tijd voor een nieuwe lift! Al in de zomer van 2019 is men begonnen met de eerste werkzaamheden. De nieuwe Nebelhornbahn moet tijdens de zomer van 2021 in gebruik worden genomen. Vanaf 14 augustus is de Nebelhorn gesloten, waardoor er tijdens wintersportseizoen 2020/2021 hier niet geskied kan worden.

Al meer dan 90 jaar in gebruik

De Nebelhornbahn vertrekt vanuit het centrum van Oberstdorf om via een overstap op de Seealpe (1280 m) te eindigen bij station Höfatsblick op een hoogte van 1932 meter. Op 10 juni 1930 werd de lift in gebruik genomen en sinds 1977 is deze niet meer gemoderniseerd. Zowel in de zomer als tijdens de winter wordt de lift veelvuldig gebruikt, waardoor een vernieuwing en verhoging van de capaciteit hoog nodig is. Vanaf de zomer van 2021, wanneer de nieuwe Nebelhornbahn klaar moet zijn, breekt er een nieuw tijdperk aan op de huisberg van Oberstdorf.

Impressie dalstation Nebelhornbahn
Impressie van het nieuwe dalstation van de Nebelhornbahn in Oberstdorf (Foto: © Oberstdorf Kleinwalsertal Bergbahnen)

  

Skigebied Nebelhorn gesloten

In de zomer van 2019 is men al begonnen met de om- en nieuwbouw van sectie II. Ook werden de eerste werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe middenstation en aan de uitbreiding van het bergstation verricht. Vanaf oktober 2020 gaat het vizier op sectie I en wordt er definitief afscheid genomen van de oude lift. Dit betekent dat het skigebied volgend wintersportseizoen gesloten zal blijven. Zo heeft men alle tijd en ruimte voor de bouw van het nieuwe dalstation. Wanneer alles volgens planning verloopt, wordt de Nebelhornbahn 2.0 tijdens de zomer van 2021 geopend.

Moderne 2S-lift met 10-persoons cabines

De nieuwe lift volgt nagenoeg het oude traject, maar dat is wellicht ook de enige overeenkomst. De stations zijn zo vormgegeven dat ze perfect in het landschap passen en ze zijn vormgegeven met veel natuurlijke materialen. Er is voor een 2S-lift gekozen vanwege het feit dat deze onderhoudsarm is en minder geluid maakt. Aan de liftkabel komen moderne 10-persoons cabines te hangen en instappen is mogelijk zonder barrières. De capaciteit stijgt van 600 naar 1200 personen per uur, waardoor wachttijden tot de verleden tijd moeten gaan behoren. Met de bouw van de nieuwe Nebelhornbahn in Oberstdorf is een investering van 45 miljoen euro gemoeid.

Cijfers & feiten van de nieuwe 'Nebelhornbahn' in Oberstdorf

Bergstation: Höfatsblick Lengte: 4819 m
Hoogte bergstation: 1932 m Hoogteverschil: 1104 m
Snelheid: 6 m/sec. Tijd: ca. 12:40 min
Gondelcapaciteit: 10 personen Capaciteit: 1200 pers./uur
Aantal cabines: n.b. Plaats: Oberstdorf

10-persoons gondel Nebelhornbahn
(Foto: © Oberstdorf Kleinwalsertal Bergbahnen)

Meer informatie over skigebied Nebelhorn

De Nebelhorn is de huisberg van Oberstdorf en maakt onderdeel uit van de skiregio Kleinwalsertal & Oberstdorf. Het skigebied beschikt over net iets meer dan 10 kilometer aan pistes die tot een hoogte van 2224 meter reiken. Vanaf het hoogste punt, dat enkele jaren geleden ook volledig is vernieuwd, heb je uitzicht op maar liefst 400 bergtoppen. De Nebelhorn is één van de mooiste en meest veelzijdige skigebieden van Zuid-Duitsland. Highlight van het gebied is de dalafdaling naar Oberstdorf. Met een lengte van 7,5 km is dit de langste dalafdaling van Duitsland. Andere highlights op de Nebelhorn zijn de rodelbaan vanaf de Seealpe (2,5 km), het NTC Kinderland/Funpark en de winterwandeling naar de Zeigersattel.Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen