3 augustus 2020 door Joris in Nieuws

In Bad Kleinkirchheim wordt momenteel gewerkt aan de bouw van de nieuwe Spitzeckbahn. Deze 6-persoons stoeltjeslift van Doppelmayr is de eerste lift in Karinthië van het type D-Line. In het kader van de werkzaamheden aan de lift, worden ook de aangrenzende pistes en kunstsneeuwinstallaties aangepakt. De kosten voor de aanleg van de nieuwe Spitzeckbahn in Bad Kleinkirchheim bedragen ruim 6 miljoen euro.

Eerste D-Line stoeltjeslift van Karinthië

Op 23 juli 2020 is men gestart met de bouw van de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift in Bad Kleinkirchheim. De nieuwe Spitzeckbahn gaat de Spitzeck sleeplift vervangen die sinds 1965 in gebruik was. Om de lift in december 2020 te kunnen openen, moet er hard gewerkt worden. Gelukkig wordt er goed samengewerkt tussen de diverse bedrijven die bij de aanleg betrokken zijn. Doppelmayr is de fabrikant van deze D-Line stoeltjeslift. De Spitzeckbahn wordt de eerste stoeltjeslift van het type D-Line in Karinthië. Hiermee scoort de lift optimaal op het gebied van veiligheid en comfort.Grootste bouwproject van laatste 5 jaar

De Spitzeckbahn ligt boven Sankt Oswald en zorgt voor de verbinding tussen de Brunnach en de Spitzeck (1913 m). Voor de doorstroming richting de pistes van de Wiesernock, Nockalm en Priedröf is het belangrijk dat de liftcapaciteit in dit gedeelte van het skigebied toeneemt. Het traject van de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift blijft nagenoeg gelijk ten opzichte van de huidige situatie. Eenmaal boven kun je zo aan de Spitzeckafdaling en Mallnockafdaling beginnen. Na een planning van twee jaar is men op 23 juli begonnen met de bouw van de nieuwe lift. De totale kosten van het project bedragen 6,6 miljoen euro. Hiermee is de Spitzeckbahn het grootste bouwproject van de laatste 5 jaar in Bad Kleinkirchheim / St.Oswald.

Cijfers & feiten van de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift GaisKogelBahn in Kühtai

Ingebruikname: december 2020 Lengte: 864 m
Hoogte bergstation: +- 1885 m Hoogteverschil: +-235 m
Snelheid: 6 m/sec. Tijd: ca. 03:30 min.
Stoeltjescapaciteit: 6-personen Capaciteit: 2300 pers./uur
Aantal stoeltjes: 42 Plaats: St. Oswald

Overige ontwikkelingen in Bad Kleinkirchheim

Ook voor deze zomer heeft Bad Kleinkirchheim diverse nieuwtjes te melden. Onlangs is het Aktiv-Park geopend, dat bij het bergstation van de Biosphärenparkbahn Brunnach ligt. Op een oppervlakte van 3000 m² vind je hier diverse bewegingsstations, waarmee je spelenderwijs je coördinatie, balans en spieren traint. Ook start in deze omgeving een nieuwe Yoga Trail, de eerste van Karinthië. De opening van de Kaiserburg Bob, de tweede Rollbobbahn van Oostenrijk, staat gepland voor oktober 2020. Bij het dalstation van de Kaiserburgbahn wordt momenteel gewerkt aan de 1,4 km lange baan van dit nog vrij nieuwe type zomerrodelbaan. Het traject van de Kaiserburg Bob krijgt 26 bochten en onderweg kun je snelheden van 40 km/u behalen.

Meer informatie over skigebied Bad Kleinkirchheim / St. Oswald

Bad Kleinkirchheim ligt in het hart van Karinthië, in het zuiden van Oostenrijk. Je hebt hier ruim 100 kilometer aan pistes tot je beschikking die reiken tot een hoogte van 2055 meter. Het skigebied Bad Kleinkirchheim / St.Oswald is behoorlijk uitgestrekt, waardoor je hier fijne skitochten kunt maken. Voor beginners zijn er in het dal, zowel bij Bad Kleinkirchheim als St. Oswald, uitstekende oefenliften en op de Nockalm (1870 m) liggen een paar ideale blauwe pistes. Gevorderden kunnen zich uitleven op de Franz Klammer afdaling. Een piste van 3150 meter met 740 meter hoogteverschil waar regelmatig World Cups op worden georganiseerd. Een andere grote trekpleister van Bad Kleinkirchheim zijn de thermen. Het Römerbad en de Therme St. Kathrein zijn beide zeer uitgebreide wellness centra.

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen