Skip to navigation Skip to main content

6-persoons Bouquetin stoeltjeslift vervangt gondel in Méribel

52572 - 6-persoons Bouquetin stoeltjeslift vervangt gondel in Méribel (3)

In Méribel , in skigebied Les Trois Vallées , wordt deze zomer de karakteristieke Plattières 3 gondel vervangen. Hiermee komt er een einde aan het dienstverband van de in 1984 geopende 6-persoons gondel. De herkenbare, kleurrijke eitjes behoren tot de verleden tijd. Wel krijgen de gondeltjes een tweede leven, aangezien ze op een veiling aan particulieren zijn verkocht. In dit weblog meer informatie over de nieuwe 6-persoons Bouquetin stoeltjeslift in Méribel.

Gondel vervangen door stoeltjeslift

Het komt niet vaak voor dat een gondel wordt vervangen door een stoeltjeslift. Toch is dat wat er deze zomer in Méribel gaat gebeuren. Voor de Plattières zit het vervoeren van wintersporters er na 36 seizoenen op. Hoewel de lift oud en traag was, was deze bij veel wintersporters bijzonder geliefd. De kleurrijke eitjes sprongen direct in het oog en het was één van de laatste liften van dit type in Frankrijk. Qua capaciteit kon de Plattières lift echter niet meer aan de huidige eisen voldoen. De lift vormt een belangrijk verbinding tussen Méribel Mottaret en Les Menuires/Val Thorens, waardoor deze vervangen dient te worden.

6-persoons stoeltjeslift naar Roc des Marches

Het dalstation van de 6-persoons stoeltjeslift komt in de buurt te liggen van de bergstations van de Plan des Mains & Chatelet stoeltjesliften (2400 m). De Bouquetin stoeltjeslift brengt je vervolgens naar de top van de Roc des Marches op een hoogte van 2700 m. Vervolgens heb je de keuze uit diverse rode en blauwe afdalingen die richting Les Menuires leiden. Ook kun je hier aan een fijne dalafdaling naar Méribel Mottaret beginnen. Er is voor een stoeltjeslift gekozen om in dit gedeelte van het skigebied een snellere doorstroming te kunnen garanderen.

Cijfers & feiten van de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Bouquetin in Méribel

Ingebruikname: december 2020 Lengte: 770 m
Hoogte bergstation: 2701 m Hoogteverschil: 302 m
Snelheid: 6 m/sec. Tijd: ca. 02:20 min.
Stoeltjescapaciteit: 6-personen Capaciteit: 2600 pers./uur
Aantal stoeltjes: 39 Plaats: Méribel

Oude eitjes verkocht voor € 500,- per stuk

De oude eitjes van de Plattières 3 gondel, die 320 kg per stuk wegen, zijn niet zomaar van de hand gedaan. Voor € 500,- kon je online een eitje kopen, waarvan de opbrengst (ruim € 22.000) naar het goede doel ging. Binnen 5 minuten waren de cabines verkocht. Er waren maar liefst 16.000 aanvragen, terwijl er maar 45 eitjes te koop waren. In 1993 zijn 39 van de 45 cabines beschilderd, waardoor de lift zijn unieke uitstraling kreeg.

Meer informatie over Méribel

Méribel bestaat uit de dorpskernen Méribel Village (1400 m), Méribel Centre (1450 m) en Méribel Mottaret (1750 m). Alle drie bieden een directe toegang tot de pistes, maar verschillen van elkaar qua karakter. Met name in Mottaret is sprake van hoogbouw, maar deze appartementen hebben door het gebruik van hout en natuursteen wel een vriendelijke uitstraling. Waar je ook overnacht, de pistes en liften bevinden zich altijd op loopafstand. Méribel is bijzonder kindvriendelijk en in het bezit van het ‘Famille Plus’ label. In het Olympic Parc, in 1992 werden hier de Olympische alpineski-onderdelen georganiseerd, kun je onder andere zwemmen en schaatsen.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.