Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Thanellerbahn in Berwang

52492 - Nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Thanellerbahn in Berwang (3)

Vorig jaar werden de grote plannen voor het skigebied van Berwang al aangekondigd. Het skigebied wordt de komende jaren flink gemoderniseerd en staat grote ontwikkelingen te wachten. Het liftenaanbod wordt vernieuwd en ook komen er diverse nieuwe faciliteiten bij. Afgelopen jaar is sectie I van de Obere Karbahn, een 10-persoons gondel, al in gebruik genomen. Momenteel wordt er gewerkt aan de 6-persoons stoeltjeslift Thanellerbahn die in december 2020 moet gaan draaien.

Lange sleeplift wordt stoeltjeslift

De huidige Thanellerkarlift, een sleeplift met een lengte van 1120 meter, is niet meer van deze tijd. Momenteel sta je nog zo’n 10 minuten in de lift om het hogere gedeelte van het skigebied te bereiken. In de nieuwe situatie stap je in de kindvriendelijke 6-persoons stoeltjeslift (met transportband en weerkap) die je naar een hoogte van 1441 meter brengt. De Thanellerbahn wordt korter dan de Thanellerkarlift, aangezien deze tot de ‘bocht’ van de huidige sleeplift gaat lopen. Om op een hoogte van 1730 meter te komen, stap je vanaf wintersportseizoen 2021/2022 over in het tweede deel van de Obere Karbahn. De oude Thanellerkarlift wordt pas afgebroken, nadat sectie II van de Obere Karbahn is aangelegd.

Vernieuwing skigebied Berwang

Het skigebied van Berwang moet in 2025 een volledige metamorfose hebben ondergaan. Nadat in 2019 al het eerste gedeelte van de Obere Karbahn in gebruik werd genomen en het B-Active Center (multifunctioneel dalstation met kassa’s, kantoren, skischool en sportwinkel) werd geopend, staat nu de Thanellerbahn op de agenda. Ook zijn vorig jaar de pistes rond de Obere Karbahn aangepast en van moderne kunstsneeuwinstallaties voorzien. In de zomer van 2021 gaat men verder met sectie II van de Obere Karbahn, waarna de oude Thanellerkarlift definitief met pensioen kan. Daarnaast komt er een nieuw bergrestaurant bij het middenstation van de Obere Karbahn en worden de pistes bij de Panoramabahn Rastkopf voorzien van sneeuwkanonnen.

Cijfers & feiten van de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Thanellerbahn in Berwang

Ingebruikname: december 2020 Lengte: 665 m
Hoogte bergstation: 1441 m Hoogteverschil: 111 m
Snelheid: 5 m/sec. Tijd: ca. 02:44 min.
Stoeltjescapaciteit: 6-personen Capaciteit: 2600 pers./uur
Aantal stoeltjes: n.b. Plaats: Berwang

Wintersport in Berwang

Berwang (1342 m) ligt in de Tiroler Zugspitz Arena en is een authentieke, familievriendelijke bestemming. Op de flanken van onder andere de Almkopf en Oberer Rastkopf ligt een skigebied met ruim 35 kilometer aan pistes. De pistes liggen tussen de 1100 en 1750 meter en worden in conditie gehouden door tal van sneeuwkanonnen. Het skigebied is zeer geschikt voor beginners en kinderen. Echt lastig wordt het hier nooit. Kinderen kunnen hun eerste meters op de ski’s maken in het uitgebreide kinderland vlakbij het B-Active Center. Hier vind je onder ander twee lopende banden en een sleeplift. In het skigebied liggen diverse berghutten, zoals de Kögelehütte en het Jägerhaus. Berwang is een gemoedelijk dorpje waar ook wandelaars en langlaufers zich thuis voelen. Van uitbundige après-ski is geen sprake, maar voor gezelligheid zit je hoe dan ook goed H2SEPP.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.