27 juli 2020 door Thijs in Nieuws

Wie wel eens in Kühtai op wintersport is geweest, kent de Gaiskogellift. De sleeplift ligt aan de rand van het dorp en ontsluit daar een paar heerlijke (rustige) zwarte pistes. Dat zou vanaf wintersportseizoen 2020/2021 zomaar anders kunnen zijn. De Gaiskogel sleeplift wordt vervangen door een moderne 6-persoons stoeltjeslift. Hiermee worden de pistes in dit deel van het skigebied van Kühtai in één klap een stuk aantrekkelijker.

Zelfde traject als oude sleeplift

De pistes rond de Gaiskogellift en Wiesbergbahn, in het skigebied van Kühtai, worden door menig skiër overgeslagen. Hoewel de pistes als zwart te boek staan, zijn ze niet extreem lastig. Bovendien is de sneeuw hier in de middag, wanneer de zon vol op de overzijde staat, vaak nog van prima kwaliteit. Nu de sleeplift vervangen wordt door een moderne 6-persoons stoeltjeslift, wordt dit deel van het skigebied waarschijnlijk een stuk aantrekkelijker. Het traject van de nieuwe GaisKogelBahn blijft hetzelfde als in de huidige situatie.Bouw heeft groen licht gekregen

Sinds 14 juli zijn alle bouwvergunningen in het bezit van de Bergbahnen Kühtai en kan er met de bouw gestart worden. In een eerder stadium was er in de gemeenteraad van Kühtai nog onenigheid over de aankoop van de grond voor het dal- en bergstation. Ook deze plooien werden gelukkig vlot gladgestreken. Vanaf december 2020 doe je er voortaan geen 9, maar circa 3 minuten over om het bergstation op een hoogte van 2261 meter te bereiken. Je hoeft niet langer dan een kilometer in een sleeplift te staan, maar je stapt in een comfortabele 6-persoons stoeltjeslift met een capaciteit van 2400 personen per uur.

Cijfers & feiten van de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift GaisKogelBahn in Kühtai

Ingebruikname: december 2020 Lengte: 992 m
Hoogte bergstation: 2261 m Hoogteverschil: 271 m
Snelheid: 6 m/sec. Tijd: ca. 03:00 min.
Stoeltjescapaciteit: 6-personen Capaciteit: 2400 pers./uur
Aantal stoeltjes: n.b. Plaats: Kühtai

Gaiskogellift Kühtai
Links de oude Gaiskogellift in Kühtai

Meer informatie over een wintersport in Kühtai

Kühtai is Oostenrijks hoogstgelegen wintersportdorp (2020 m), waardoor hier aan sneeuw nooit een gebrek is. De accommodaties liggen vrijwel allemaal aan of bij de pistes. Aan weerszijden van het dorp vertrekken er liften, waardoor je hier de hele dag in de zon kun skiën. ’s Morgens de pistes van de Hochalterbahn en Kaiserbahn ontdekken en ’s middags de oversteek maken naar de Dreiseenbahn en Hohemutbahn. In totaal heb je hier de beschikking over bijna 40 kilometer aan pistes. Aangezien het dorp al zo hoog ligt, moet je er wel rekening houden dat de afdalingen niet al te lang zijn en niet al te veel hoogteverschil (max. 500 m) overbruggen. In het skigebied vind je diverse fijne berghutten zoals het Graf Ferdinand Haus, Zum Kaiser Maximilian en de Dreiseenhütte. Voor gezellige après-ski kun je aan het eind van de dag terecht bij de Kühtaier Dorfstadl en Loisl’s Schirmbar.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen