15 juni 2020 door Thijs in Nieuws

Op 1 augustus wordt de nieuwe Hexenwasser gondel in Söll in gebruik genomen. Een tochtje in deze lift belooft ‘bijna net zo mooi te zijn als een vlucht op een heksenbezem’. Door de coronacrisis heeft de bouw enige vertraging opgeleverd, maar sinds half april is men weer volop aan de slag. De 10-persoons Hexenwasser gondel dient ter vervanging van de 8-persoons Hochsöllbahn, die sinds 1988 in gebruik was.

72 unieke gondels

Om vanuit Söll de pistes van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental te bereiken, maakte je vroeger altijd gebruik van de 8-persoons Hochsöllbahn. Na 30 jaar dienst komt hier een nieuwe, moderne 10-persoons gondel voor in de plaats. Het traject van de lift blijft nagenoeg hetzelfde, maar de uitstraling wordt wel compleet anders. Alle 72 gondels krijgen een uniek design en een eigen thema. Hierdoor wordt de lift meer dan alleen een transportmiddel, maar een belevenis op zich voor jong en oud. Zo heeft de plaatselijke muziekkapel 72 ‘Hexophonies’ opgenomen om de magische verhalen in de gondels te begeleiden.

Impressie bergstation Hexenwasser Söll
(Foto: © Bildarchiv SkiWelt / Hexenwasser Bergbahn Söll)

Vanaf 1 augustus in gebruik

Halverwege maart werd het door de restricties vanwege het coronavirus onmogelijk om de oorspronkelijke planning van de bouw van de Hexenwasser gondel aan te houden. Aan de onzekere situatie is gelukkig een einde gekomen en de bouw is inmiddels hervat. In het voorjaar van 2019 is men al begonnen met de eerste voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe lift. Men wil(de) de lift zo min mogelijk gesloten houden, aangezien deze ook een belangrijke rol vervult voor het zomertoerisme. Zo kun je met de Hochsöllbahn/Hexenwasser gondel onder andere de Hexenwasser beleveniswereld bezoeken. Vanaf 1 augustus 2020 zal de nieuwe 10-persoons gondel Hexenwasser in Söll gaan draaien, waardoor deze ook tijdens wintersportseizoen 2020/2021 in gebruik zal zijn. Inmiddels worden er testritten uitgevoerd. Beleveniswereld Hexenwasser is wel al open. Tip voor als je er in de zomer bent!

Cijfers & feiten van de nieuwe Hexenwasser gondel in Söll

Bergstation: Hochsöll Lengte: 1830 m
Hoogte bergstation: 1157 m Hoogteverschil: 419 m
Snelheid: 6 m/sec. Tijd: ca. 06:40 min
Gondelcapaciteit: 10-personen Capaciteit: 3200 pers./uur
Aantal cabines: 72 Plaats: Söll

Nieuwe belevenisshop ‘ravennest’ bij het bergstation

Bij het bergstation in Hochsöll (1157 m) hoef je echt niet direct over te stappen in de lift richting de Hohe Salve of aan een afdaling te beginnen. Er komt hier ook een belevenisshop waar ravenouders en ravenkinderen tal van geheimen en schatten kunnen ontdekken. Ook kun je de Hexenwasser-heks ontmoeten.

Werkzaamheden Hexenwasser gondel söll
(Foto: © Bildarchiv SkiWelt / Hexenwasser Bergbahn Söll)

Meer nieuwe liften in de SkiWelt

De Hochsöllbahn is niet de enige lift in de SkiWelt die recent vervangen is. Zo werden afgelopen wintersportseizoen de nieuwe Zinsbergbahn en Fleidingbahn in gebruik genomen. De Zinsbergbahn werd de eerste combilift van de SkiWelt, met gondels én stoeltjes. Deze lift ligt boven Brixen im Thale en ontsluit de ideale oefenpistes van Hochbrixen. De nieuwe Fleidingbahn in Westendorf ontsluit sinds vorig seizoen het hoogste punt van het skigebied. De 8-persoons stoeltjeslift gaat naar een hoogte van 1892 meter en bij het bergstation vind je een uitzichtplatform met prachtig uitzicht.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen