30 maart 2020 door Thijs in Nieuws

Op de Reiteralm bij Pichl, in de regio Schladming-Dachstein, wordt komende zomer gewerkt aan de aanleg van de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Schoberbahn. Door de bouw van de nieuwe lift wordt het aanbod op de oostelijke flank van de Reiteralm vergroot. Hiermee biedt deze skiberg aan de rand van de ‘4-Berge-Skischaukel’ voortaan nog meer comfort en mogelijkheden. De nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Schoberbahn gaat vanaf wintersportseizoen 2020/2021 draaien.

Ter vervanging van Reiteralm III sleeplift

De komst van de Schoberbahn betekent het einde voor de Reiteralm III sleeplift. Door het langere traject van de te bouwen stoeltjeslift, wordt het pisteaanbod vergroot. De brede, eenvoudige piste die deze lift ontsluit is in de nieuwe situatie een stuk langer. Een ideale afdaling om heerlijk op te carven of om met de hele familie samen op te skiën. De hele piste wordt uitgerust met sneeuwkanonnen, om deze de hele winter in conditie te kunnen houden. Komende zomer wordt er gestart met de bouw van de 6-persoons stoeltjeslift Schoberbahn, waarna deze in december 2020 in gebruik kan worden genomen.

Moderne D-Line stoeltjeslift

De Schoberbahn is van het type D-Line van Doppelmayr en voldoet aan de modernste eisen. Stil, comfortabel (stoelverwarming/weerkap) en snel zijn termen die op deze lift van toepassing zijn. Het nieuwe dal- en bergstation krijgen een moderne, stijlvolle look, wat aansluit op het omringende natuurlandschap. De lift gaat er ruim 3 minuten over doen om de 226 hoogtemeters richting de top van de Reiteralm af te leggen.

Cijfers & feiten van de nieuwe 6-persoons Schoberbahn op de Reiteralm

Bergstation: Reiteralm Lengte: 980 m
Hoogte bergstation: 1810 m Hoogteverschil: 226 m
Snelheid: 5,5 m/sec. Tijd: ca. 03:39 min.
Stoeltjescapaciteit: 6-personen Capaciteit: 2400 pers./uur
Aantal stoeltjes: 45 Plaats: Pichl

Meer informatie over de Reiteralm

Pichl ligt ten westen van Schladming, aan de voet van de Reiteralm. Het is een rustig dorp zonder een echt dorpscentrum. Er is hier meer sprake van een verzameling van boerderijen en vakantiehuizen aan weerszijden van de Ennstal Straße. De huisberg van Pichl, de Reiteralm, is bereikbaar via de Reiteralm I (2-persoons stoeltjeslift) en Reiteralm Silver Jet (8-persoons gondel). De Reiteralm maakt onderdeel uit van de ‘4-Berge-Skischaukel’ dat ruim 120 kilometer aan pistes biedt. Terwijl families en beginners op de kindvriendelijke huisberg blijven, kunnen gevorderden tochten maken naar Rohrmoos, Schladming en Haus im Ennstal. Bij het bergstation van de Silver Jet ligt de Rainbow-Alm, een uitgebreid kinderland met lopende banden en oefenweides. Andere voorzieningen op de Reiteralm zijn de GUL snelheidspiste, de Skimovie piste, het Prinoth Crosspark en de Cool Running slalompiste.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen