Skip to navigation Skip to main content
Kleutershandenlucht

Wintersport met kinderen in Oostenrijk

Een wintersport met kinderen in Oostenrijk betekent genieten van een onvergetelijke tijd met het gezin of de hele familie. Aan kindvriendelijke skigebieden en accommodaties geen gebrek in het wintersportland. Kleintjes kunnen zich dagenlang vermaken in de sneeuw en als ouder kun je ook zelf heerlijke afdalingen maken. Alles over een wintersport met kinderen in Oostenrijk lees je op deze pagina.

Wintersport met kinderen in kindvriendelijk Oostenrijk

Druk bezig met het plannen van een wintersport met kinderen in Oostenrijk? Het land biedt uitgebreide mogelijkheden voor gezinnen en families. Of je nu komt met baby, peuter, kleuter of stoere tiener. De meeste skigebieden zijn kindvriendelijk en bieden faciliteiten zoals een kinderland voor de eerste meters in de sneeuw en familievriendelijke accommodaties. In sommige skigebieden staan gezinnen helemaal op nummer één. Je vindt hier zelfs een aantal van de meest kindvriendelijke bestemmingen van de Alpen!

Kindvriendelijke accommodatie in Oostenrijk boeken

De wintersport met kinderen in Oostenrijk begint met de zoektocht naar een geschikte accommodatie. Voor de kids is het wel zo fijn als ze lekker hun gang kunnen gaan en dat er na afloop van de skidag ook voldoende mogelijkheden zijn voor vermaak. Van een stapel spelletjes tot een simpele speelkamer en van een zwembad om lekker in te plonsen tot animatie: op het gebied van familievriendelijke accommodaties is er van alles mogelijk.

Met kinderen op wintersport in Oostenrijk

Handige tips voor een wintersport met kinderen Oostenrijk

Een wintersport met kinderen in Oostenrijk vraagt om de nodige voorbereiding. Vanaf welke leeftijd kan jullie zoon of dochter bijvoorbeeld op skiles? Wat neem je allemaal mee op reis? En hoe houden jullie de wintersport betaalbaar? Klik op de links hieronder voor meer informatie en handige tips.

Wintersport met kinderen in Oostenrijk in Westendorf

Op wintersport in de schoolvakanties

In Nederland zijn kinderen tussen 5 en 16 jaar leerplichtig. Gezinnen met kinderen die in deze leeftijdscategorie vallen, zijn afhankelijk van de schoolvakanties. Hetzelfde geldt voor mensen met een beroep dat aan deze vakanties gebonden is. De schoolvakanties behoren tot de drukke weken van het hoogseizoen. Op de wegen van en naar de skigebieden, in de dorpen en op de pistes is het drukker dan normaal. De kerstvakantie is voor heel Nederland gelijk, maar de voorjaarsvakantie niet. Nederland is opgedeeld in de regio’s noord, midden en zuid. Het verschilt per jaar welke regio’s samen vrij zijn of dat alle regio’s een eigen vakantieweek krijgen. Ga jij in seizoen 2023/2024 op wintersport met kinderen naar Oostenrijk? De schoolvakanties vallen als volgt:

Kerstvakantie:

  • Noord/midden/zuid: 23 december 2023 t/m 7 januari 2023

Voorjaarsvakantie:

  • Noord: 17 t/m 25 februari 2024
  • Midden: 17 t/m 25 februari 2024
  • Zuid: 10 t/m 18 februari 2024

Kleine kindvriendelijke skigebieden

Gezinnen met jonge kinderen hebben op wintersport niet veel nodig. Een knus kinderland met mooie oefenweide en een handjevol pistes zijn vaak meer dan genoeg. Lekker overzichtelijk zodat je elkaar niet kwijt kunt raken en zelfs af en toe tegenkomt. Bovendien betaal je ook niet meteen de hoofdprijs voor een skipas, wel zo fijn als de kids voornamelijk lessen volgen. Kleine kindvriendelijke skigebieden voor een wintersport in de voorjaarsvakantie in Oostenrijk zijn:

Klein kindvriendelijk skigebied in Oostenrijk, Ehrwald

De leukste kinderlanden in Oostenrijk

Kleine kinderen zullen het grootste gedeelte van de wintersport in Oostenrijk doorbrengen in het kinderland. Onder begeleiding van goed opgeleide, ervaren skileraren leren ze spelenderwijs bochtjes draaien in de sneeuw. Ook hier geldt dat de meeste skigebieden beschikken over een kinderland, maar dat een aantal de overtreffende trap te bieden heeft. Onder andere Berta’s Kinderland in Fiss, de Kinderschneealm in Serfaus en Nauderix Kinderland in Nauders zijn een paradijs voor kleine wintersporters.

Kinderland in kindvriendelijk skigebied Oostenrijk

Gratis skipas voor kinderen

Wintersport is geen goedkope vakantie, zeker niet voor gezinnen. Je betaalt niet alleen voor jou en je partner, maar ook voor jullie kroost. Als je de kosten voor skipassen, skikleding, skimateriaal, eten, drinken, reizen en de accommodatie bij elkaar optelt, staat er al snel een groot bedrag onderaan de streep. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om te besparen, bijvoorbeeld door te kiezen voor een skigebied in Oostenrijk met gratis skipassen voor kinderen. In de meeste skigebieden skiën kinderen gratis tot een jaar of vijf, maar in een aantal ligt deze leeftijd nog hoger. Zo skiën kinderen tot 18 jaar gratis op zaterdag in Almenwelt Lofer en is de skipas voor kinderen tot 12 jaar gratis in Weißsee Gletscherwelt als beide ouders een skipas kopen.

Kiddieride Sneeuw

Kinderopvang op wintersport

Kind(eren) te klein voor skiles? Het hoeft echt niet te betekenen dat je als ouder niet kunt skiën. Er zijn genoeg mogelijkheden voor kinderopvang. Van een babysitter tot lokale crèche. Er zijn zelfs skigebieden die gratis kinderopvang aanbieden. Bijvoorbeeld Kappl, Golm en Mellau.

Meer informatie ›
Zwanger op wintersport
© Unsplash, Nadine Shaabana

Zwanger op wintersport

Zwanger afreizen naar de skigebieden is zeker mogelijk, maar vanaf 12 en zeker vanaf 20 weken wordt afgeraden om niet meer de piste op te gaan. Een val of ski-ongeluk kan effect hebben op de baarmoeder, de placenta en dus het ongeboren kind. Ook ben je gevoeliger voor blessures.

Meer informatie ›

Top 10 kindvriendelijke skigebieden voor een wintersport met kinderen in Oostenrijk

Vrijwel alle skigebieden in Oostenrijk bieden faciliteiten voor een wintersport met kinderen in de voorjaarsvakantie. Bijna overal kom je wel een kinderland of mooie oefenweide met obstakels tegen. In een aantal skigebieden staan families op nummer één en draait alles om een fijne wintersport voor kinderen én ouders. De kinderlanden zijn uitgebreid, er huppelt een vrolijke mascotte rond, in de berghutten kunnen kids iets kiezen van het uitgebreide kindermenu, er zijn genoeg kindvriendelijke accommodaties te boeken en ook buiten de pistes valt er genoeg avontuur te beleven. Hieronder een overzicht met de top 10 kindvriendelijke skigebieden in Oostenrijk.