Skip to navigation Skip to main content
Hochkonig Mist

De Ski amadé is met 5 skigebieden, 25 skidorpen en 760 km aan pistes een van de grootste wintersportregio’s in de Alpen. Dit uitgestrekte wintersportgebied ligt in de deelstaten Salzbugerland en Steiermark en biedt uitgebreide mogelijkheden voor een wintersport. In dit blog meer informatie over een wintersport in de Ski amadé en de skigebieden Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig en Grossarltal. 

Ski amadé: grootste skiregio in Oostenrijk

De cijfers van de Ski amadé zijn niet mis: vijf skigebieden, één gletsjer, 25 skidorpen, 760 km aan pistes en 260 skihutten. Al die liften kunnen samen 370.000 personen per uur vervoeren en zijn allemaal toegankelijk met dezelfde skipas. Van alle 760 pistekilometers is 275 km blauw (zo'n 145 pistes), 390 km rood (zo'n 181 pistes) en 95 km zwart (zo'n 30 pistes). De Ski amadé is bovendien zeer sneeuwzeker. Mocht moeder natuur het toch laten afweten, dan kan maar liefst 90% van de pistes kunstmatig worden besneeuwd, wat neerkomt op 648 km aan pistes. De meer dan 4000 sneeuwkanonnen kunnen samen zo'n 15 miljoen m3 aan kunstmatige sneeuw produceren. En om de feitjes compleet te maken: er zijn 160 pistekilometers om de pistes na afloop van de skidag mee te prepareren. 

Skigebied Flachau in skiregio Ski amadé

Skigebieden Ski amadé onder de loep

Wintersporters van alle leeftijden en niveaus vinden uitgebreide mogelijkheden in de grootste skiregio van Oostenrijk. Met bijna 5500 accommodaties is er ook aan fijne hotels, pensions en appartementen geen gebrek. De vijf skigebieden van de Ski amadé hebben zo hun eigen kenmerken en karakter. Hieronder sommen we ze voor je op.

Schladming-Dachstein: 230 km aan pistes van internationale topklasse

Met 230 km aan pistes heeft Schladming-Dachstein de Ski amadé flink wat te bieden. Schladming is al jaren vast onderdeel op de FIS Ski World Cup kalender, waardoor de regio internationaal bekend is. Onderdeel van Schladming-Dachstein zijn meerdere losse skigebieden. Kloppend hart is de Schladminger 4-Berge-Skischaukel, welke de skibergen Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en Reiteralm verbindt. Verder kun je nog terecht op de pistes van de kleinere skigebieden Fageralm, Ramsau am Dachstein, Ski Galsterberg, Riesneralm en Planneralm. Tot slot is er nog de Dachstein Gletscher. Traditioneel skiën is op de gletsjer niet meer mogelijk, wel kun je er winterse activiteiten ondernemen zoals toerskiën, langlaufen, winterwandelen en rodelen.

Skigebied Schladming-Dachstein
© Spalder Media Group

Salzburger Sportwelt: skiën, feestelijke après-ski en meer

De Salzburger Sportwelt is een aparte skiregio binnen de Ski amadé, gevormd door de skigebieden Snow Space Salzburg (Flachau, Wagrain en St. Johann-Alpendorf), Zauchensee-Flachauwinkl, Radstadt-Altenmarkt, Eben, Filzmoos en Goldegg. Wintersporters kunnen zich hier verheugen op ruim 230 km aan pistes, moderne faciliteiten en tal van knusse berghutten. Snow Space Salzburg is het grootst en meest veelzijdig. Hier kun je naast heerlijk skiën ook ontzettend goed après-skiën. De Hofstadl in Flachau, onderaan de Hermann Maier World Cup afdaling, is een groot begrip. Families voelen zich vooral thuis in de kleinere gebieden zoals Eben en Filzmoos. Skitochten die je in de Salzburger Sportwelt niet mag overslaan zijn de 12 Peaks Trophy en Hermann Maier Tour.

Snow Space Salzburg skigebied Ski amadé

Gastein: dé ski- & wellnessbestemming

Het Gasteinertal staat bekend om de vele zijdalen, de indrukwekkende Hohe Tauern en wereldberoemde thermale bronnen. Er is geen plek in Oostenrijk waar wintersport en wellness zo goed samengaan als hier. Vanuit de dorpen Dorfgastein, Bad Hofgastein en Bad Gastein heb je toegang tot meer dan 200 km aan pistes, verdeeld over de skigebieden Dorfgastein-Grossarltal, Schlossalm-Angertal, Stubernkogel, Graukogel en Sportgastein. Niet alle skibergen zijn verbonden middels liften en pistes, maar met de gratis skibus kun je makkelijk heen en weer pendelen. 

Bad Gastein in Ski amadé
© Marktl Photography

Hochkönig: ideaal voor families en bourgondiërs

Sneeuwzeker en super familievriendelijk: dat is skigebied Hochkönig is de Ski amadé. Met ruim 120 km aan pistes, ontsloten door 34 skiliften, is dit een van de grootste aaneengesloten skigebieden in het Salzburgerland. Naamgever is de 2941 meter hoge Hochkönig, een top die je tijdens het skiën veelvuldig kunt bewonderen. Vanuit de dorpen Maria Alm, Hinterthal, Dienten en Mülbach kun je de mooiste tochten skiën. Een van de hoogtepunten is de Königstour van 32 km lang. Families en bourgondiërs komen niks tekort in het skigebied. Aan knusse hutten en leuke kinderlanden is geen gebrek. 

Hochkönig skigebied in Ski amadé
© Spalder Media Group

Großarltal: heerlijk skiën en leuke activiteiten

Het vijfde skigebied in de skiregio Ski amadé is Großarltal, gevormd door de dorpen Großarl, Hüttschlag en Dorfgastein. De ruim 70 pistekilometers liggen op de flanken van de 2027 meter hoge Kreuzkogen en 2033 meter hoge Fulseck en bieden voor ieder wat wils. Naast heerlijke afdalingen op de gemarkeerde pistes zijn er ook mooie off-piste afdalingen mogelijk. Leuk om te weten is dat je vanuit Großarl zo de oversteek naar Dorfgastein in het Gasteinertal maakt. De skigebieden in dit dal zijn dankzij de Ski amadé skipas allemaal toegankelijk.

Freestyle, toerskiën en freeriden in de Ski amadé

Alle skigebieden in de Ski amadé bieden mogelijkheden voor freestyle skiën, freeriden en toerskiën. Er zijn tal van mooie funparks, zoals bijvoorbeeld Superpark Planai, Kings Park Hochkönig en Burton the Stash in Flachauwinkl. Een van de meest bekende is het Absolut Park in Flachauwinkl, dat de laatste jaren is uitgegroeid tot een van de grootste en meest bekende van de Alpen. Het Absolut Park heeft een lengte van 1,5 kilometer en is uitgerust met een halfpipe en meer dan 100 obstakels. De regio's in de Ski amadé bieden meer dan 25 routes voor freeriders. Ga uiteraard nooit zonder de juiste veiligheidsuitrusting en kennis van de lawinegevarenschaal off-piste. Bij voorkeur altijd met een erkende gids. Gek op toerskiën? Ook deze sport wint flink in populariteit en dus ook de mogelijkheden. Er zijn 27 routes voor toerskiërs in de Ski amadé.

Toerskiën Ski amadé
© Spalder Media Group

Wintersport met kinderen in de Ski amadé

Op wintersport met kinderen in Oostenrijk? De Ski amadé biedt uitgebreide faciliteiten voor families. Wat je onder andere kunt verwachten? 10 snowparks, 13 funslopes, uitgebreide kinderlanden, themapistes en 275 km aan glooiende blauwe hellingen om samen van te genieten. Gezinnen hoeven zich zowel op als naast de pistes niet te vervelen. Bovendien zijn er aantrekkelijke aanbiedingen en aan familievriendelijke accommodaties is geen gebrek.

Skipasprijzen 2023/2024 Ski amadé

Op wintersport naar een van de skigebieden in de Ski amadé? Wanneer je een skipas vanaf 2 dagen en langer aanschaft, is deze automatisch geldig in de hele regio. Het is slim om de skipas vooraf online aan te schaffen. Op die manier kun je profiteren van Early Booking Prices. Een 6-daagse skipas voor volwassenen in het hoogseizoen is online € 55,50 goedkoper. De 6-daagse skipas voor kinderen in het hoogseizoen is online € 28,- goedkoper. Met kinderen op wintersport? Kijk goed naar de familiedeals. Kinderen geboren in 2018 of later skiën voor een gereduceerd tarief.

6-daagse skipas (prijs liftkassa)

  Volwassene Jeugd Kind
Hoogseizoen € 370,50 € 278,- € 185,50
Laagseizoen € 345,- € 258,50 € 172,50

* Onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Check altijd de actuele prijzen op de website van de Ski amadé.

Zonsondergang in skigebied
© Spalder Media Group

Ligging en reis naar de skigebieden van de Ski amadé

De skiregio Ski amadé bestaat uit 25 skidorpen die in de Oostenrijkse deelstaten Salzburg en Steiermark liggen. Een groot voordeel van de Ski amadé is dat de skigebieden goed zijn te bereiken met diverse vervoersmiddelen. De meeste skigebieden zijn met de auto vanuit München via de A5 en de A10 in Oostenrijk bereikbaar. Het vliegveld van Salzburg ligt op slechts 60 kilometer afstand en in het skigebied bevinden zich diverse treinstations met aansluiting op het achterland. Mocht de trein niet direct naar de wintersportbestemming gaan, dan zijn er shuttlebussen die uitkomst bieden.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.