21 november 2019 door Miranda in Familie/kinderen

Je kleintje op de ski's! De meeste ouders kunnen niet wachten tot hun kleine spruit eindelijk oud genoeg is om ook te leren skiën, maar dan moeten ze daar natuurlijk wel zin in hebben. In Oostenrijk vind je prachtige kinderlanden die helemaal zijn ingericht om de allerkleinsten de eerste bochten op de ski's bij te brengen. Spelenderwijs leren ze in een super leuke omgeving glijden en bochtjes maken, vaak aangemoedigd door een mascotte of clown. In deze video zie je 8 leuke kinderlanden in Oostenrijk, van grote bekende namen tot kleine skigebieden die ook perfecte faciliteiten hebben voor de kids.

#1. Berta's Kinderland - Fiss

Berta's Kinderland in Fiss is zonder twijfel één van de grootste en meest uitgebreide kinderlanden van de Alpen. Het ligt pal naast het middenstation van de Sonnenbahn op een zonnige weide. De mascotte koe Berta, speciale kinderliften, avonturenparcoursen, indianenland en zelfs een eigen kindervilla, maken dat kinderen nooit meer ergens anders heen willen als ze hier eenmaal geskied hebben.

Berta's Kinderland
Berta's Kinderland (© Foto: Serfaus-Fiss-Ladis / Andreas Kirschner)


#2. Bögei's Winterwelt - Filzmoos

Direct in het dal bij het dorp Filzmoos ligt Bögei's Winterwelt, een paradijs voor kinderen. Er is een fijne oefenhelling met leuke speelfiguren en de clown zorgt ervoor dat iedereen zich goed vermaakt tijdens het skiën. Door de centrale ligging in het dorp en het skigebied, kun je tussendoor gemakkelijk even (stiekem) een kijkje nemen. Kleintjes kunnen hier al vanaf 3 jaar terecht voor de eerste bochtjes op de ski's.

#3. Nauderix Kinderland - Nauders

In Nauders ligt het Nauderix Kinderland direct bij het bergstation van Bergkastel. Het ligt veilig afgeschermd van de overige pistes en is zeer uitgebreid. Kids vanaf 3 jaar kunnen hier terecht voor de eerste skiles, maar er is ook een crêche op de berg waar hun kleine broertje of zusje opgevangen kan worden. In het speciale kinderrestaurant worden de kleine gastjes ook tussen de middag goed verzorgd.

#4. Kinderland - St. Johann in Tirol

Het hele skigebied van St. Johann in Tirol is bijzonder kind- en familievriendelijk. Er zijn maar liefst 4 kinderlanden, op elk punt waar je het skigebied ingaat. Hier kunnen de allerkleinsten terecht. Daarnaast zijn er ook enkele (korte) gratis sleepliften, een funslope en een mini halfpipe. Het Kinderland in de video ligt bij de Eichenhofliften, die een paar jaar geleden volledig vernieuwd.

Kinderland St. Johann in Tirol
Kinderland St. Johann in Tirol

#5. Kinder Schneealm - Serfaus

Het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis is groot(s) voor volwassenen en kinderen. In Serfaus ligt de Kinder Schneealm middenin het skigebied en deze is, net als de nummer #1. in dit lijstje, zeer groot en uitgebreid. Het is eigenlijk een heel eigen skigebied voor kids met allerlei leuke attracties. Een grote groep skileraren en mascotte Murmli zorgen ervoor dat de kids hier helemaal niets tekort komen en de tijd van hun leven hebben.

#6. Kinderland - Turracher Höhe

Houd jij van klein en gemoedelijk? Kies dan voor het skigebied Turracher Höhe. Dit skigebied is een absolute 'Geheimtipp' en een pareltje voor jong en oud. De allerkleinsten leren skiën in het kleine, veilig afgeschermde, kinderland. Hier vind je in het hoogseizoen geen honderden kids op een kinderweide, maar kleine clubjes met een skileraar.

Kinderland Turracher Höhe

#7. Hopsiland - Schladming

In Schladming moedigt Hopsi de allerkleinsten aan tijdens het skiën. Dit kinderland ligt op de Planai en biedt alles wat je wilt als kind: een sprookjesweide voor de allerkleinsten, routes door het bos en een funslope. Evenals bij de andere kinderlanden, is ook Hopsiland goed afgeschermd en zorgen lieve skileraren- en leraressen dat de allerkleinsten spelenderwijs leren skiën.

#8. Bobo's Kinderclub - Lermoos

Bobo's Kinderland ligt in het dal, direct in dorp Lermoos, naast het dalstation van de Familyjet. Deze gondel is met 370 meter lengte de kortste gondel van Oostenrijk en ontsluit een heerlijk brede oefenhelling. In het overzichtelijke kinderland met eigen liften, leren de kleintjes de ski's onder controle te houden en kunnen ze lekker spelen.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen