Skip to navigation Skip to main content
Kinderland en treintje Mayrhofen

Je kleintje op de ski's! De meeste ouders kunnen niet wachten tot hun kleine spruit eindelijk oud genoeg is om ook te leren skiën, maar dan moeten ze daar natuurlijk wel zin in hebben. In Oostenrijk vind je prachtige kinderlanden die helemaal zijn ingericht om de allerkleinsten de eerste bochten op ski's bij te brengen. Spelenderwijs leren ze in een super leuke omgeving glijden en bochtjes maken, vaak aangemoedigd door een mascotte of clown. In dit blog 9 leuke kinderlanden in Oostenrijk, van grote bekende namen tot kleine skigebieden die ook perfecte faciliteiten hebben voor de kids.

1. Berta's Kinderland - Fiss

Berta's Kinderland in Fiss is met een oppervlakte van 80.000 m2 zonder twijfel één van de grootste en meest uitgebreide kinderlanden van de Alpen. Hier op de 'kinderberg' leren kinderen spelenderwijs hun bochtjes draaien in de sneeuw. Vaak gewoon in het Nederlands! Het kinderland ligt pal naast het middenstation van de Sonnenbahn, op een zonnige weide. Mascotte Berta de koe, speciale kinderliften zoals de Märchenexpress, avonturenparcoursen, een ski carrousel, Betra's sneeuwscooter, Berta's kindervilla en nog veel meer elementen, maken dat kinderen nooit meer ergens anders heen willen als ze hier eenmaal geskied hebben.

Berta's Kinderland in Fiss
© Skischule Fiss-Ladis, Christian Waldegger

2. Bögei's Winterwelt - Filzmoos

Direct in het dal bij het dorp Filzmoos ligt Bögei's Winterwelt, een waar winterparadijs voor kinderen. Er is een fijne oefenhelling met leuke speelfiguren, er zijn meerdere liften en de clown zorgt ervoor dat iedereen zich goed vermaakt tijdens het skiën. Nadat de kleintjes hun bochtjes onder de knie hebben, wordt ook Bögei's Kinder Funpark onderdeel van de lesweek. Extra leuk en avontuurlijk! Door de centrale ligging in het dorp en het skigebied, kun je tussendoor gemakkelijk even (stiekem) een kijkje nemen. 

Leukste kinderlanden Oostenrijk Kinderland Fiss

3. Nauderix Kinderland - Nauders

Nauders Bergkastel is een super familievriendelijk skigebied, ideaal voor een wintersport met kinderen in Oostenrijk. Op 2200 meter hoogte, direct naast het bergstation van de Bergkastelbahn en het dalstation van de Goldseebahn, ligt het Nauderix Kinderland. Dit kinderland is ruim 6500 m2 groot en behoort tot de beste van het land. Er is onder andere een lopende band lift, oefenlift, snowtubingbaan en ski carrousel. Kleintjes kunnen terecht bij de Miniclub voor kinderopvang. In het speciale kinderrestaurant worden de kleine gastjes ook tussen de middag goed verzorgd.

4. De kinderlanden in de SkiWelt

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is met 270 km aan pistes een van de grootste skigebieden van Oostenrijk, maar behoort ook tot de meest kindvriendelijke. Aan leuke kinderlanden geen gebrek in de SkiWelt. Kleintjes kunnen hier in alle rust focussen op het draaien van bochtjes, terwijl ouders vol trots mee kunnen kijken. Gratis oefenen kan bij de touwlift en ski carrousel bij SkiWelt Scheffau/Schwoich en bij de twee lopende band liften in van Ellmi's Winterwelt. Dit zijn alle kinderlanden in de SkiWelt:

Leukste kinderlanden in Oostenrijk

5. Kinder Schneealm - Serfaus

Het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis is groot(s) voor volwassenen en kinderen. Niet voor niets staat deze wintersportbestemming te boek als een van de meest kindvriendelijke in de Alpen. In Serfaus ligt de Kinder Schneealm, middenin het skigebied. Deze is, net als de nummer 1 in dit lijstje, zeer groot en uitgebreid (45.000 m2!). Het is eigenlijk een heel eigen skigebied voor kids, met allerlei leuke attracties, oefenliften en oefenhellingen. Een grote groep skileraren en mascotte Murmli zorgen ervoor dat de kids hier helemaal niets tekort komen en de tijd van hun leven hebben.

Mascotte Murmli in Serfaus

6. Kinderland - Turracher Höhe

Houd jij van klein en gemoedelijk? Maak dan kennis met Turracher Höhe. Dit skigebied ligt op de grens van Steiermark en Karinthië, is een absolute 'Geheimtipp' en een pareltje voor jong en oud. De allerkleinsten leren skiën in het kleine, veilig afgeschermde, kinderland. Hier vind je in het hoogseizoen geen honderden kids op een kinderweide, maar kleine clubjes met een skileraar. Verder beschikt Turracher Höhe over de grootste 'Fun Mountain' van Oostenrijk met onder andere funpark, funslope, funcross en Nocky's WinterZeit. 

Kind op piste in Turracher Höhe

7. Hopsiland - Schladming

In Schladming moedigt mascotte Hopsi de allerkleinsten aan tijdens het skiën. Dit kinderland ligt op de Planai en biedt alles wat je wilt als kind: een sprookjesweide voor de allerkleinsten, routes door het bos en een funslope. Evenals bij de andere kinderlanden, is ook Hopsiland goed afgeschermd en zorgen lieve skileraren- en leraressen dat de allerkleinsten spelenderwijs leren skiën.

8. Kinderland JUPPI-DO & Schatzberg Zwergenland - Ski Juwel

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau behoort tot de meest kindvriendelijke skigebieden van Oostenrijk. De faciliteiten voor gezinnen zijn hier ontzettend uitgebreid. Er zijn meerdere skischolen, waarvan een aantal volledig gespecialiseerd in kinderen. De allerkleinsten leren hun bochtjes draaien in de vrolijke kinderlanden en op mooie oefenhellingen. Kinderland JUPPI-DO ligt bij het bergstation van de Reitherkogelbahn in het Alpbachtal en is een absoluut hoogtepunt voor kleine wintersporters. In Wildschönau is het Schatzberg Zwergenland de place to be. Dit kinderland ligt bij het bergstation van de Schatzbergbahn. Leren skiën is ontzettend leuk in Ski Juwel!

Kinderland Ski Juwel
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschoenau

9. Bobo's Kinderclub - Lermoos

Bobo's Kinderland ligt in het dal, direct in dorp Lermoos, naast het dalstation van de Familyjet. Alles draait hier om de vrolijke BOBO de pinguïn. Niet alleen de mascotte, maar ook de allerbeste vriend van jong en oud. Hij ondersteunt skileraren bij de skilessen en maakt iedereen aan het lachen als het even moeilijk wordt. Kids leren op het mooie oefenterrein spelenderwijs bochtjes draaien in de sneeuw. Ook is er de BOBO Express voor een tochtje door het kinderland en is de ski carrousel een leuke afwisseling tijdens het lessen. Het BOBO huis is er voor een plas- of lunchpauze.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.