27 december 2016 door Florien in 'Skigebieden onder de loep'' | 0 Reactie(s)

De Gletscherrunde: de langste tocht van het Zillertal

Oostenrijk is het ideale wintersportland voor liefhebbers van skitochten. Het leuke van het skiën van een skitocht is dat je in een halve- tot een hele dag veel van het skigebied kunt ontdekken. Extra leuk als je voor het eerst in het skigebied bent. Een goed voorbeeld van zo’n skitocht is de Gletscherrunde in skigebied Ski Zillertal 3000. Een fantastische skitocht van ruim 60 kilometer, waarmee je vanuit Mayrhofen het hele gebied, inclusief de gletsjer, in één dag kunt ontdekken. Ideaal voor hoogtemetervreters en sportieve, gevorderde skiërs. Heb jij de Gletscherrunde wel eens geskied?

De mooiste tocht van het Zillertal

De Gletscherrunde is een skitocht van ruim 60 kilometer met 14950 hoogtemeters. Het hoogste punt is 3250 meter, maar ook de rest van het gebied is hooggelegen. Vanwege de lengte van de tocht en het piste aanbod is dit echt een tocht voor gevorderde- en sportieve skiërs. Het piste aanbod is uitdagend en varieert in blauwe, rode en zwarte pistes. Vanuit de verschillende dorpen, zoals Mayrhofen, is het startpunt van de tocht, de rode 55, gemakkelijk te bereiken. Het skigebied van Ski Zillertal 3000 is dankzij de Hintertuxer Gletscher en de hoge ligging sneeuwzeker. Laat moeder natuur het toch een beetje afweten, dan zorgen de vele sneeuwkanonnen ervoor dat je toch lekker kunt skiën. Wel kan het zo zijn dat je dan niet de gehele route kunt skiën.

skiën de gletscherrunde

Stukje bussen in plaats van liften

Net zoals de Giro delle Cime skitocht in Italië, moet je ook bij deze skitocht een klein stukje met de bus. De Hintertuxer Gletscher is namelijk niet aaneengesloten te skiën met de rest van het skigebied, dus zul je een klein stukje moeten taxiën. Laat dat je niet weerhouden om de tocht te skiën, want de bus komt ongeveer iedere 15 minuten. Daarnaast is het ook leuk voor een beetje afwisseling tussen het liften door. Wijk je toch hier en daar een beetje van de route af? Houd dan wel de bustijden goed in de gaten, zodat je jezelf een duur ritje met de taxi kunt besparen. Klik hier voor de skibustijden >

Een tocht vol hoogtepunten

De Gletscherrunde is een prachtige skitocht met veel hoogtepunten. Tijdens het skiën geniet je continu van de heerlijke pistes en adembenemende uitzichten. Vooral piste 66 biedt een prachtig panoramisch beeld over de omliggende gebergten. Naast pistes met prachtige uitzichten zijn er ook een aantal uitdagende pistes. Eén daarvan is piste nummer 5. Deze piste lijkt een makkie, maar is behoorlijk pittig. Een andere leuke afdaling is de rode 1, de Schwarze Pfanne, in Hintertux. Deze 7 kilometer lange afdaling brengt je helemaal terug naar het dal.

gletscherrunde

Een tocht voor hoogtemetervreters

Vind je het leuk om tijdens het skiën zo veel mogelijk hoogtemeters te maken? Dan is de Gletscherrunde voor jou de ideale skitocht. Tijdens de tocht bereik je maar liefst vier keer de 3000 meter, zit je in 16 verschillende liften en maak je in totaal 14950 hoogtemeters.

Lekker eten in één van de 12 berghutten

Daar waar sportieve prestaties geleverd worden, is het ook belangrijk dat er goed gegeten wordt. Langs de route kom je 12 berghutten tegen, waar je af en toe even kunt stoppen voor een pauze. Tijd voor een warme choco rond een uur of 11 en een lekkere lunch rond een uur of 1. Geniet van de lekkerste Oostenrijkse wintersportgerechten, of ga voor de Typische Tiroler specialiteiten, zoals Tiroler Gröstl. Er is genoeg keuze voor iedereen.

Schwiebelrostbraten

Gezelligheid na het skiën

Na het skiën van de tocht heb je uiteraard een lekker biertje verdiend. In skigebied Ski Zillertal 3000 ben je voor een beetje gezelligheid helemaal aan het juiste adres. Mayrhofen staat bekend om de gezellige après-ski, maar ook de andere dorpen hebben genoeg te bieden qua après-ski , zodat jij en je skitochtmaatjes na afloop even lekker samen kunnen proosten op de prestatie.

gezelligheid na de gletscherrunde

Feiten & cijfers: Gletscherrunde

Land: Oostenrijk Lengte: +60 kilometer
Moeilijkheidsgraad: Gevorderde en sportieve skiër Tijdsduur: Hele dag
Opstapplaatsen:Vanuit de dorpen naar de rode 55 op de Penken,
of de 8er Sommerberg gondel (Hintertux)
Laatste lift: Tussen 16:00 en 17:00 uur
Heb jij de Gletscherrunde wel eens geskied en heb je nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

Andere leuke skitochten:

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen