Skip to navigation Skip to main content

Gletscherrunde: de langste skitocht van het Zillertal

Gletsjer Hintertux

De Gletscherrunde is een fantastische skitocht in het skigebied Ski & Gletscherwelt Zillertal 3000. Met een lengte van ruim 60 km en meer dan 15.000 hoogtemeters is dit de langste skitocht in het populaire Zillertal. Niet alleen verken je de pistes boven Mayrhofen-Finkenberg-Lanersbach, maar ook die op de Hintertuxer Gletscher. In dit blog lees je alles over de Gletscherrunde in het Zillertal. Met wie ga jij deze sportieve uitdaging aan?

Gletscherrunde: skitocht met meerdere hoogtepunten

De Gletscherrunde in skigebied Ski & Gletscherwelt Zillertal 3000 is een skitocht met meerdere hoogtepunten. Zowel letterlijk als figuurlijk! Het laagste punt van de tocht ligt op 1300 meter hoogte, het hoogste punt op 3250 meter hoogte. De route van ruim 60 km lang neemt je mee door twee skigebieden: Mayrhofen-Finkenberg-Lanersbach en de Hintertuxer Gletscher. Die laatste is zo sneeuwzeker, dat je er het hele jaar door op de latten kunt staan. De Gletscherrunde is een skitocht voor de gevorderde skiër en dat heeft niet alleen te maken met de lengte ervan, maar ook met het piste-aanbod onderweg. Je skiet een mooie mix van blauwe, rode en zwarte pistes. Hoogtepunt is de 6 km lange dalafdaling 'Schwarze Pfanne' vanaf de Hintertuxer Gletscher.

Overzicht Gletscherrunde Ski & Gletscherwelt Zillertal 3000 skitocht
© Hintertuxer Gletscher
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Met de skilift én met de skibus

Net zoals bij de Giro delle Cime en KitzSkiWelt Tour, moet je ook tijdens het skiën van de Gletscherrunde een klein stukje met de skibus. De Hintertuxer Gletscher, gelegen boven het plaatsje Hintertux, is namelijk niet aangesloten op het skigebied van Mayrhofen. Om van dalstation Rastkogelbahn naar het dalstation van de Gletscherbus of Sommerbergbahn te komen (en andersom), heb je de skibus nodig. Klik hier voor de tijden van de skibus ›

Prachtige uitzichten onderweg

Kun je geen genoeg krijgen van al die indrukwekkende bergpanorama's? Tijdens het skiën van de Gletscherrunde word je getrakteerd op de mooiste uitzichten onderweg. De toppen van de Zillertaler- en Tuxer Alpen zijn prachtig met een dikke laag sneeuw en bij helder weer kun je zelfs tot aan Italië kijken!

Skiën Hintertuxer Gletscher tijdens Gletscherrunde

Een tocht voor hoogtemetervreters

Vind je het leuk om tijdens het skiën lekker veel hoogtemeters te maken? Dan is de Gletscherrunde voor jou de ideale skitocht. Je bereikt onderweg maar liefst vier punten hoger dan 3000 meter, je stapt in 16 verschillende skiliften en overbrugt meer dan 15.000 hoogtemeters.

Knusse hutten onderweg

Skiën maakt hongerig! Onderweg kom je gelukkig meer dan genoeg leuke hutten en pisterestaurants tegen voor een pauze. Rond half 11 genieten van een warme choco met slagroom en een Apfelstrudel, daarna weer verder skiën en rond een uur of 1 ergens stoppen voor een uitgebreide lunch met de lekkerste Oostenrijkse wintersportgerechten. Wordt het vandaag een Wiener Schnitzel, Kaiserschmarrn of toch Käsespätzle? De calorieën verbrand je onderweg wel weer! Houd wel de tijd in de gaten, zodat je de tocht kunt voltooien en je op tijd terugkeert naar het beginpunt.

Terras berghut in Mayrhofen

Na het skiën de après-ski in

Heb je de Gletscherrunde voltooid? Dan kun je natuurlijk terugkeren naar je accommodatie voor een warme douche of sessie in de wellness, maar je kunt ook nog gezellig ergens een drankje drinken. Bijvoorbeeld bij Hohenhaus Tenne in Hintertux, de HexenKessl in Tux of Brück'n Stadl in Mayrhofen. 

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.