Skip to navigation Skip to main content

Gletscherrunde: de langste skitocht van het Zillertal

7971 - Gletscherrunde: de langste skitocht van het Zillertal (1)
© Hintertuxer Gletscher

De Gletscherrunde in skigebied Ski Zillertal 3000 is een fantastische skitocht van ruim 60 kilometer, waarmee je vanuit Mayrhofen het hele gebied, inclusief de Hintertuxer Gletscher, in één dag kunt ontdekken. Ideaal voor sportieve, gevorderde skiërs die houden van kilometers maken! Heb jij de Gletscherrunde in het Zillertal wel eens geskied?

De mooiste tocht van het Zillertal

De Gletscherrunde is een skitocht van ruim 60 kilometer met meer dan 15000 hoogtemeters. Het hoogste punt dat je bereikt is 3250 meter. Vanwege de lengte van de tocht en het pisteaanbod is dit écht een tocht voor gevorderde- en sportieve skiërs. Tijdens de Gletscherrunde ski je zowel op blauwe, rode als zwarte pistes. Vanuit de verschillende dorpen, zoals Mayrhofen, is het startpunt van de tocht, de rode 55, gemakkelijk te bereiken. Het skigebied van Ski Zillertal 3000 is dankzij de Hintertuxer Gletscher en de hoge ligging sneeuwzeker. Vroeg en laat in het seizoen kan het echter zo zijn dat je niet de gehele route kunt skiën. Hieronder vind je de route.

Klik op de route om deze te vergroten (Foto: © Zillertal Tourismus GmbH)

Stukje bussen in plaats van liften

Net zoals bij de Giro delle Cime skitocht in Italië, moet je ook bij deze skitocht een klein stukje met de bus. De Hintertuxer Gletscher is namelijk niet aangesloten op de pistes van Mayrhofen-Finkenberg-Lanersbach. Voor het stuk tussen het dalstation van de gletsjer en die van de Rastkogelbahn/Eggallmbahn dien je gebruik te maken van de skibus, die om de 15 minuten rijdt. Wijk je toch hier en daar een beetje van de oorspronkelijke route af? Houd dan wel de bustijden goed in de gaten, zodat je jezelf een duur ritje met de taxi kunt besparen. Klik hier voor de skibustijden >

Een tocht vol hoogtepunten

De Gletscherrunde is een prachtige skitocht met veel hoogtepunten. Tijdens het skiën geniet je continu van heerlijke pistes en adembenemende uitzichten. Vooral piste 66 biedt een prachtig panoramisch uitzicht over de omringende bergen. Naast pistes met prachtige uitzichten zijn er ook een aantal uitdagende pistes. Eén daarvan is piste nummer 5. Deze piste lijkt een makkie, maar is behoorlijk pittig. Een andere leuke afdaling is de rode 1, de Schwarze Pfanne, boven Hintertux. Deze 7 kilometer lange afdaling brengt je helemaal terug naar het dal.

7971 -  (2)

Een tocht voor hoogtemetervreters

Vind je het leuk om tijdens het skiën zo veel mogelijk hoogtemeters te maken? Dan is de Gletscherrunde voor jou de ideale skitocht. Tijdens de tocht bereik je maar liefst vier keer de 3000 meter, zit je in 16 verschillende liften en maak je in totaal 15834 hoogtemeters.

Lekker eten in één van de berghutten

Daar waar sportieve prestaties geleverd worden, is het ook belangrijk dat er goed gegeten wordt. Langs de route kom je verschillende berghutten tegen, waar je kunt stoppen voor een welverdiende pauze. Tijd voor een warme choco rond een uur of 11 en een lekkere lunch rond een uur of 1. Geniet van de lekkerste Oostenrijkse wintersportgerechten, of ga voor de Typische Tiroler specialiteiten, zoals Tiroler Gröstl. Er is genoeg keuze voor iedereen. Houd wel de tijd in de gaten, want je wil tijdens het laatste gedeelte van de Gletscherrunde niet hoeven haasten!

7971 -  (3)
In skigebied Zillertal 3000 zijn genoeg fijne berghutten te vinden

Gezelligheid na het skiën

Na het skiën van de tocht heb je uiteraard een lekker biertje verdiend. In skigebied Ski Zillertal 3000 ben je voor een beetje gezelligheid helemaal aan het juiste adres. Mayrhofen staat bekend om de gezellige après-ski, maar ook Finkenberg en Lanersbach hebben genoeg te bieden qua après-ski, zodat jij en je skitochtmaatjes na afloop even lekker samen kunnen proosten op de prestatie.1222 - Winter - Wendy

Over Wendy

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.