Skip to navigation Skip to main content

Giro delle Cime: prachtige skitocht in 3 Zinnen Dolomites

Afbeelding - sextner-dolomiten_29
© 3 Zinnen Dolomites, M. Kottersteger

De Giro delle Cime in skigebied 3 Zinnen Dolomites is er echt eentje voor ski- en natuurliefhebbers. Tijdens het skiën van de 43 km lange skitocht overbrug je maar liefst 5600 hoogtemeters en verken je meerdere toppen van de Dolomieten. Spectaculaire uitzichten op het imposante UNESCO-Werelderfgoed zijn onderweg gegarandeerd. In dit blog lees je alles over de Giro delle Cime skitocht in skigebied 3 Zinnen Dolomites

De mooiste uitzichten tijdens de Giro delle Cime

Wie op en top van de adembenemende toppen van de Dolomieten wil genieten, zit goed in het skigebied 3 Zinnen Dolomites. De prachtige skiregio in het Hochpustertal in Zuid-Tirol heeft haar naam te danken aan de drie meest karakteristieke toppen, de Drei Zinnen, Tre Cime di Lavaredo. Het skigebied wordt gevormd door verschillende skibergen, die niet allemaal onderling met elkaar verbonden zijn middels liften en pistes. Tijdens het skiën van de Giro dell Cime verken je de pistes van Helm - Stiergarten - Rotwand - Kreuzberg en Ski Area Val Comelico. De skitocht heeft een lengte van 43 km, overbrugt 5600 hoogtemeters en neemt je mee over pistes in twee provincies. Het maakt niet uit waar je even stilstaat of op welke top je bent, de uitzichten zijn tijdens de Giro delle Cime keer op keer spectaculair.

Pistekaart Giro delle Cime skitocht 3 Zinnen Dolomites
Klik op de pistekaart om deze te vergroten.

Route Giro delle Cime

Je kunt de Giro delle Cime starten in Vierschach, maar ook in Padola. Deze routeomschrijving gaat uit van Vierschach als startpunt. 

 1. Vanaf het dalstation in Vierschach/Helm koers je meteen naar het hoogste punt van de Giro delle Cime, op 2200 meter hoogte. Vroeg in de ochtend is dit dé locatie voor een schitterende zonsopkomst.
 2. Ski nu naar de Stiergarten Bahn. Deze lift brengt je naar de gelijknamige top, waar ooit de stieren de zomer doorbrachten. Neem hier de Drei Zinnen-piste naar het dalstation van de Signaue, om naar de Croda Rossa aan de andere kant van Sexten te komen.
 3. De volgende stap is skiën richting Kreuzbergpas, waar je in de voetsporen van wedstrijdskiër Marc Giradelli kunt treden op de gelijknamige piste. Ski nu naar Bagni di Valgrande.
 4. Hier stap je in Ski-Shuttle SALTO naar Ski Area Val Comelico. Daar aangekomen stap je in de Col d'la Tenda stoeltjeslift. 
 5. Ski naar beneden en stap weer in de SALTO, terug naar de Drei Zinnen Bahn. Deze brengt je naar de Stiergarten, maar stap uit bij het middenstation.
 6. Vervolgens stap je in de Stiergarten Bahn en daarna daal je via een zwarte piste af naar het dalstation van de Panoramakabinenbahn Helm in Sexten. Deze brengt je terug naar de top van de Helm. 
 7. Rond de Giro delle Cime af met de 4,75 km lange Helmissimo piste. Je eindigt in Vierschach.

Let op: verblijf je niet in Vierschach (Versciaco), zorg er dan voor dat je de tocht voor half 10 start en op z’n laatst terugkeert van Padola (verste punt) richting Signaue om half 3.

Feiten en cijfers Giro delle Cime:

 • Skigebied: 3 Zinnen Dolomites
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddelde skiër
 • Startpunt: Vierschach of Padola
 • Lengte: 43 km
 • Duur skitocht: halve tot hele skidag

Klein stukje met de bus

Bijzonder aan de Giro delle Cime is dat je om alle pistes te kunnen skiën, ook de bus nodig hebt. De speciale Ski-Shuttle SALTO brengt je van Bagni di Valgrande naar Val Comelicio. Hier neem je vervolgens de Col d'la Tenda stoeltjeslift omhoog om de skitocht te hervatten. Of pauzeer even, bij de gelijknamige hut bestel je de lekkerste Italiaanse specialiteiten. En vind je dat dit punt er anders uitziet dan het beginpunt? Dat kan kloppen. Hier ben je niet meer in Zuid-Tirol, maar in Belluno. Om weer terug te keren naar waar je bent begonnen heb je wederom de SALTO nodig. 

Pauzeren in knusse hutten

3 Zinnen Dolomites staat bekend om de gastvrijheid en uitstekende keuken. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, ski je niet alleen in Zuid-Tirol, maar ook in Belluno. Ga daar dus ook optimaal van genieten tijdens het skiën van de Giro delle Cime. Onderweg kom je langs allerlei knusse berghutten, waar je de boerse gerechten uit de Zuid-Tiroolse keuken kunt proeven en de lekkerste Italiaanse specialiteiten. Je kunt van de Giro delle Cime prima een culinaire tour maken. Tips voor een heerlijke lunch of een koffiestop zijn de Rifugio Pendio Monte Elmo, Rudi Hütte en Rifugio Col d'La Tenda.

TIP: ski ook de Sellaronda en Panorama Tour in de Dolomieten!

Pizza eten in Italië tijdens Giro delle Cime

Dolomieten: UNESCO-Werelderfgoed

Tijdens de gehele tocht kun je genieten van het prachtige uitzicht op de Dolomieten. De Dolomieten zijn opgenomen in de UNESCO-Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets. Het totale gebied heeft een oppervlakte van zo’n 141.000 hectare met maar liefst 18 pieken die hoger zijn dan 3000 meter. De Dolomieten worden door velen gezien als één van de mooiste berglandschappen ter wereld. Stop dus zeker tussendoor dus voor een foto, want het levert prachtige plaatjes op!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.