16 augustus 2020 door Florien in Skitochten

De Giro delle Cime in skigebied 3 Zinnen is een van de mooiste skitochten van de Dolomieten. Deze omgeving staat vooral bekend om haar adembenemende uitzichten, gastvrijheid en culinaire verrassingen. Het is dan ook niet voor niets dat deze imposante rotsformaties zijn opgenomen in de UNESCO-Werelderfgoedlijst. De Sella Ronda is in deze omgeving de populairste en bekendste skitocht. Wat velen echter niet weten, is dat de Dolomieten nog een prachtige tocht te bieden hebben, namelijk de Giro delle Cime. Een tocht van 34 kilometer door skigebied 3 Zinnen Dolomiten

Skitocht door de Dolomieten

De Giro delle Cime is een heerlijke skitocht van maar liefst 34 kilometer. Tijdens de tocht leg je zo'n 5600 hoogtemeters af en ski je op de vijf skibergen Helm, Stiergarten, Rotwand, Kreuzberg en Ski Area Val Comelico. Bijzonder aan deze tocht is dat je halverwege ook een klein stukje met de bus moet rijden. De speciale skibus SALTO brengt je van Val Grande naar Val Comelicio, waar je vervolgens de Col d’la Tenda stoeltjeslift omhoog neemt. Na hier een paar pistes te hebben geskied, stap je weer in de bus en kom je vervolgens met de Tre Cime lift terug op de Stiergarten (2100 m). Uiteindelijk ski je over de ruim 4,75 kilometer lange Helmissimi piste naar het beginpunt in Vierschach. Klik hier voor de pistekaart van skigebied 3 Zinnen Dolomiten >

Let op: slaap je niet in Vierschach (Versciaco), zorg er dan voor dat je de tocht voor half 10 start en op z’n laatst terugkeert van Padola (verste punt) richting Signaue om half 3. 

 

Route Giro delle Cime

1. Vierschach-Helm en de nieuwe Hasenköpfl stoeltjeslift naar de top van de Helm (2200 m).
2. Afdaling 11 richting dalstation Stiergartenbahn.
3. Via de Drei Zinnen Piste (41) naar dalstation Signaue.
4. Via de Rotwand door naar de Kreuzbergpass, waar je van de Marc Girardelli piste afdaalt.
5. Bij het bergstation van de hoogste sleeplift door naar Bagni di Valgrande.
6. Met de skibus door naar de Col d’la Tenda in Ski Area Val Comelico.
7. Via afdaling 50 terug naar het dalstation waar je de skibus naar Signaue neemt.
8. 3 Zinnen Bahn naar de Stiergarten. Via piste 11 ski je naar de nieuwe gondel Helmjet Sexten.
9. Als afsluiter ski je op de 4,75 km lange Helmissimo-piste terug naar Vierschach.

Giro delle Cime: korte en lange variant

De Giro delle Cime bestaat uit twee varianten. Heb je geen zin om te pendelen met de skibus, of ski je liever wat minder kilometers, dan kun je ook kiezen voor de korte versie. De twee varianten zijn:

  • De korte route: je start in Vierschach en je skiet alleen rond de Rotwand. Je hoeft niet met de skibus.
  • De lange variant: je start in Vierschach, maar je bereikt ook het skigebied Val Comelico. Hierdoor dien je een stukje af te leggen met de SALTO skibus

Feiten & cijfers: Giro delle Cime

Skigebied: 3 Zinnen Lengte: 34 kilometer
Moeilijkheidsgraad: Normaal tot gemiddeld Tijdsduur: Halve tot hele dag
Opstapplaatsen: Vierschach Laatste lift: Tussen 16:00 en 17:00 uur

Italiaans eten tijdens de pauze

Het fijne van op wintersport zijn in Italië is dat je de hele dag door kunt genieten van alle fantastische Italiaanse specialiteiten. Rond een uur of 11 een korte pauze met wat antipasti en vervolgens een lunch met pasta, pizza of risotto. De dag sluit je af met een glas Aperol Spritz of een Bombardino, om vervolgens opnieuw aan te schuiven voor een Italiaans feestmaal. Gelukkig maar dat je zo druk aan het sporten bent de hele dag. Onderweg kom je allerlei gezellige restaurantjes tegen waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Op en top genieten dus! Tips voor een heerlijke lunch of een koffiestop zijn de Helmhanghütte, Rudi Hütte en Rifugio Col d'La Tenda.

Skiën skigebied 3 Zinnen
(Foto: © Drei Zinnen Marketing/M. Kottersteger)

Dolomieten – UNESCO-Werelderfgoed

Tijdens de gehele tocht kun je genieten van het prachtige uitzicht op de Dolomieten. De Dolomieten zijn opgenomen in de UNESCO-Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets. Het totale gebied heeft een oppervlakte van zo’n 141.000 hectare met maar liefst 18 pieken die hoger zijn dan 3000 meter. De Dolomieten worden door velen gezien als één van de mooiste berglandschappen ter wereld. Stop dus zeker tussendoor dus voor een foto, want het levert prachtige plaatjes op!
Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen