Skip to navigation Skip to main content

12 Peaks Trophy: skitocht over 12 toppen in de Ski amadé

Skifahren Freunden Flachau
© Snow Space Salzburg

De 12 Peaks Trophy is een skitocht in het hart van de skiregio Ski amadé. Onderweg kom je boven op 12 bergtoppen, door 5 valleien, leg je 46 kilometer aan pistes af en maak je 21 afdalingen. Een hele leuke uitdaging, waarbij je onderweg geniet van de mooiste uitzichten. In dit blog lees je alles over de 12 Peaks Trophy skitocht.

Skitocht 12 Peaks Trophy

Gek op het skiën van mooie tochten? Zet de 12 Peaks Trophy dan zeker op je lijstje! De skitocht is maar liefst 46 km lang en neemt je mee over 12 toppen, 21 pistes en door 5 verschillende dalen. Daarbij overbrug je wel 10.000 hoogtemeters! Om de skitocht te kunnen volbrengen, heb je 30 liften nodig. De 12 Peaks Trophy is voor tempomakers in een dag te skiën en wie liever rustig aan doet, kan de route ook over meerdere dagen verdelen. Starten kan op verschillende locaties, maar in St. Johann/Alpendorf of Zauchensee is het handigst. Onderweg ski je op de pistes van Snow Space Salzburg en Salzburger Sportwelt.

Cijfers & feiten: 12 Peaks Trophy

Land:

Oostenrijk

Niveau: 

Gemiddeld tot gevorderd

Startpunt:

Meerdere mogelijkheden

Lengte:

46 km

Tijdsduur:

Hele skidag of meerdere dagen

Laatste lift:

16.00 / 16.15 uur

12 Peaks Trophy skitocht Ski amadé
Klik op de pistekaart om deze te vergroten.

Een blauwe, rode of zwarte trofee

Als je onderweg de skiline.cc app aanzet (Apple of Android) en daarmee de 12 Peaks Trophy skitocht trackt, kun je na afloop ook nog eens een leuke beloning ophalen. Via het Skiline portal is zichtbaar of je de tocht hebt volbracht en hoe lang je daar over hebt gedaan. Doe je het in één dag dan krijg je bij de kassa een zwarte trofee, in twee dagen een rode en in meer dan twee dagen een blauwe. Het is een speciale badge (€ 1,50) of een sticker, af te halen bij de kassa's van de skiliften.

Op deze toppen kom je tijdens de 12 Peaks Trophy

Aan mooie uitzichten geen gebrek tijdens het skiën van de skitocht. Welke toppen je onderweg passeert?

 1. Gernkogel: 1787 meter hoog
 2. Hirschkogel: 1755 meter hoog
 3. Sonntagskogel: 1850 meter hoog
 4. Spathkogel: 1813 meter hoog
 5. Grafenberg: 1702 meter hoog
 6. Grießenkar: 1890 meter hoog
 7. Toplinger Berg: 1980 meter hoog
 8. Mooskopf: 1980 meter hoog
 9. Family Berg: 1793 meter hoog
 10. Rosskopf: 1929 meter hoog
 11. Gamskogel: 2188 meter hoog
 12. Tauernkar: 1890 meter hoog
Uitzicht Snow Space Salzburg 12 Peaks Trophy skitocht
© Spalder Media Group
Schitterende uitzichten tijdens het skiën!

Tips voor het skiën van de 12 Peaks Trophy

Tot slot nog een aantal handige tips. Zo wordt het skiën van de tocht absoluut een succes!

 • Begin op tijd en ski in een tempo dat past bij je niveau en conditie. Je moet er wel van kunnen genieten!
 • Je kunt in ieder dorp beginnen, maar het meest voor de hand liggend is St. Johann/Alpendorf of Zauchensee als startpunt.
 • De 12 Peaks Trophy gaat over blauwe en rode pistes. Je komt langs vier zwarte pistes, maar hier kun je ook omheen skiën.
 • Zorg dat je op tijd terugkeert naar je startpunt. In de middag kunnen er wachtrijen ontstaan bij de verbindingsliften tussen de bergen.
 • Toe aan pauze? Onderweg zijn er genoeg leuke berghutten!

Hoogtepunten van de skitocht

Het passeren van twaalf verschillende bergtoppen is al een hoogtepunt, maar er is meer. Zo kom je in St. Johann/Alpendorf een speed check tegen, waarbij je in de sporen van de lokale skilegende Hermann Maier kunt treden. In Flachau is er een photo point op de Grießenkar, waar je een schitterend uitzicht op de achtergrond hebt. Stop even bij het Absolut Park in Flachauwinkl om wat stunts te bewonderen, ski de Ski Movie piste in Wagrain, strijd tegen je vrienden op de Cross Run in Kleinarl en ski tot slot nog de FIS World Cup afdaling (vrouwen) in Zauchensee op de Gamskogel.

Skimovie Wagrain Snow Space Salzburg
© Spalder Media Group
De skimovie in Wagrain is leuk voor jong en oud!

Overige skitochten in skigebied Snow Space Salzburg

Heb je de 12 Peaks Trophy volbracht? Er zijn nog meer gave skitochten in skigebied Snow Space Salzburg. Uiteraard mag de Hermann Maier Tour, van skilegende Hermann Maier, de Hermanatorafkomstig uit Flachau, niet worden overgeslagen. Deze tocht is 35 km lang, overbrugt 6704 hoogtemeters en maakt gebruik van 20 liften. Ook is er de Snow Space Salzburg Challenge, waarbij je zeven van de acht challenges moet voltooien. Hiervoor moet je een video of foto maken bij de verschillen photo points en ski movie stations. Door deel te nemen aan de Snow Space Salzburg Challenge maak je kans op leuke prijzen.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.