26 november 2016 door Florien in 'Skigebieden onder de loep'' | 2 Reactie(s)

teaser der weisse ring

Lech - Oberlech - Zürs, het skigebied dat we ieder jaar opnieuw op de foto’s van het koningspaar voorbij zien komen. Prachtige beelden van een skiënde Willem, een modieuze Max en blije prinsesjes. Toch is een ontmoeting met het koningspaar niet de enige reden waarom je naar Lech - Oberlech - Zürs in Ski Arlberg zou moeten gaan. Dit gebied heeft namelijk ook een fantastische skitocht en één van de langste skiwedstrijden ter wereld. Der Weisse Ring is 22 kilometer lang en is voor bijna iedere skiër goed te doen. Geniet onderweg van de fijne rode- en blauwe pistes, gezellige berghutten en de mooie witte uitzichten. Heb jij de tocht wel eens geskied?

Een tocht met geschiedenis

Lang geleden werd Der Weisse Ring geskied door echte ‘daredevils‘. Op dat moment waren er geen geprepareerde pistes, skiliften en funparken, maar diepe poedersneeuw, imposante rotsformaties en daken van huizen (om van af te springen). Grootheid Sepp Bildstein droomde ervan om in deze prachtige omgeving ooit een echte race te houden. Het is dan ook te danken aan zijn visie dat er skiliften gebouwd werden in Lech - Oberlech - Zürs en dat de dorpen met elkaar verbonden werden. Met de bouw van de eerste skilift in 1940, werd Der Weisse Ring geboren en vanaf die dag is de tocht alleen maar populairder geworden.

In de tijd zonder moderne faciliteiten Der Weisse Ring

© Der Weisse Ring

Een fijne tocht voor iedereen

Der Weisse Ring is een skitocht die voor bijna iedere skiër goed te doen is. De totale lengte van de tocht is 22 kilometer met ruim 5500 hoogtemeters. De tocht start officieel in Lech am Arlberg en brengt je dan door Stubenbach, Zürs en Zug weer terug. Toch hoef je niet per se in Lech te starten. De route is namelijk zo uitgestippeld, dat je op meerdere plaatsen kunt beginnen. Op die manier kun je met een paar extra pistes de tocht ook een beetje verlengen. Der Weisse Ring bestaat uit blauwe en rode pistes. Als je een beetje door skiet en niet teveel stopt onderweg, dan kun je, afhankelijk van de drukte, de tocht in zo’n 3 uur skiën. Met hier en daar een pauze en een lekkere lunch ben je al snel een halve- tot een hele dag onderweg.

Der Weisse Ring: een skitocht voor iedereen

© Lech Zürs Tourismus

De langste skiwedstrijd ter wereld

Der Weisse Ring is de langste skiwedstrijd ter wereld. Eén keer per jaar staat de tocht in het teken van een indrukwekkende skirace. De tocht wordt dan door 1000 wintersporters in hoge snelheden afgelegd. In groepen van 20 starten de skiërs en snowboarders met ongeveer 2 minuten tijd na elkaar. Echte snelheidsduivels doen de tocht in zo’n 44 minuten.

Pauze houden in gezellige berghutten

Langs de gehele route kom je allerlei gezellige berghutten tegen. Maak er gerust een ‘dagje uit‘ van en geniet ook hier en daar van een warme choco en een glas Glühwein. Tussen de middag kun je even bijtenken met één van de typische Oostenrijkse wintersportgerechten. Neem bij mooi weer plaats op het terras en geniet van het prachtige witte uitzicht.

© Lech Zürs Tourismus - Sepp Mallaun

Feiten & cijfers: Skitocht Der Weisse Ring

Land: Oostenrijk Lengte: 22 kilometer
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk tot gemiddeld Tijdsduur: Halve dag
Opstapplaatsen: Lech, Zürs en Zug Laatste lift: Tussen 16:00 en 17:00 uur
Heb jij Der Weisse Ring wel eens geskied en heb je nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

Andere leuke skitochten

Reactie(s)

door Ank van Herwijnen op 9 maart

Der weisse ring is inderdaad een fantastische tocht! Wij zijn gestart in Lech, en geëindigd in Zurs maar hebben nog niet ontdekt hoe je skieënd weer terug komt in Lech. En dan bedoel ik via geprepareerde pistes. Met name de lange 200 vanaf de Kriegerhorn in Lech is zoooo mooi!!door Thijs - Webredactie Snowplaza op 11 maart

Ja echt fantastisch om de Weisse Ring te skiën... Misschien dat de pistekaart uitkomst biedt Ank? https://www.skiarlberg.at/de/regionen/skigebiet/lech-oberlech-zuers/der-weisse-ringLaat een reactie achter

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen