Skip to navigation Skip to main content

KitzSkiWelt Tour: een van de langste skitochten ter wereld

Skiwelt

Met een lengte van 88 km is de KitzSkiWelt Tour een van de langste skitochten ter wereld. De skitocht strekt zich uit tussen Going am Wilder Kaiser en Hollersbach/Mittersill en neemt je mee door twee verschillende skigebieden. Niet alleen ski je op de pistes van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, maar ook op die van KitzSki. Je skiet dwars door de Kitzbüheler Alpen en geen enkele piste doe je twee keer. In dit blog nemen we de KitzSkiWelt Tour onder de loep.

KitzSkiWelt Tour: 88 km lang skiplezier

De KitzSkiWelt Tour is 88 km lang en daarmee een van de langste skitochten ter wereld. Je skiet over 29 blauwe, 28 rode en 1 zwarte piste en overbrugt daarbij wel 17.232 hoogtemeters. De tour neemt je mee door de skigebieden SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental en KitzSki. Hoewel de skitocht officieel begint in Going am Wilder Kaiser en eindigt in Hollersbach/Mittersill, kun je ook op een van de 12 andere plekken aan de tocht beginnen (AschauKirchbergKitzbühelJochberg, Pass Thurn, Brixen im ThaleEllmauHopfgartenItterScheffauSöll of Westendorf). Wanneer 88 kilometer net iets te veel van het goede is, behoort een kortere route ook tot de mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld ook alleen de heenreis skiën en teruggaan met de skibus. De busverbinding tussen SkiWelt en KitzSki is zeer goed.

Mooie uitzichten en knusse hutten

Tijdens het skiën van de KitzSkiWelt Tour geniet je onderweg van prachtige uitzichten op onder andere de Wilder Kaiser, Hohe Salve, Tuxer Alpen en Hohe Tauern. Af en toe even stilstaan om daarvan te genieten dus! Onderweg kom je langs tal van knusse berghutten waar je even kunt stoppen voor een warme choco of typisch Oostenrijkse lunch. Niet te lang, om de hele route te volbrengen moet je wel doorskiën.

Pauzeren KitzSkiWelt Tour

Drie minuten met de skibus

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental en KitzSki zijn niet verbonden via liften en pistes. Om de oversteek van het ene naar het andere skigebied te maken, ontkom je niet aan een klein ritje met de skibus. Lang hoef je daar niet voor uit te trekken, in slechts drie minuten rijd je met de skibus van de Ki-West afdaling in Westendorf naar het dalstation van de D5 Pengelstein 1. Deze 6-persoons gondel brengt je naar 1938 meter hoogte op de Pengelstein van skigebied KitzSki.

Bus Ki-West naar Pengelstein voor KitzSkiWelt Tour

Hoogtepunten van de KitzSkiWelt Tour

Tijdens het skiën van de KitzSkiWelt Tour kom je onderweg langs diverse hoogtepunten. Zo kun je je laten vereeuwigen in het starthuisje van de Hahnenkamm-Rennen of bij de hoogste bedevaartskerk van Oostenrijk op de Hohe Salve (1829 m). Aan fijne pistes geen gebrek. Je skiet voornamelijk over blauwe pistes en alleen de 16b Jufen-afdaling is zwart. Wanneer je de gehele skitocht wilt volbrengen zal je toch behoorlijk moeten doorskiën, aangezien de laatste lift om 16.00 uur gaat.

Skipas KitzSkiWelt Tour

Om de KitzSkiWelt Tour te kunnen skiën, dien je over een skipas te beschikken die in beide skigebieden geldig is. Daarom zijn KitzSki en SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental met de KitzSkiWelt Tour dagkaart gekomen. Wie al in het bezit is van een SuperSkiCard of SnowCardTirol hoeft geen aparte skipas aan te schaffen.

  • Volwassenen hoogseizoen: € 75,-
  • Jeugd (2004-2006) hoogseizoen: € 56,50
  • Kinderen (2007-2016) hoogseizoen: € 37,50

Nog meer lange skitochten in de Alpen

Echte kilometervreters vinden naast de KitzSkiWelt Tour nog meer lange skitochten in de Alpen. In SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental kun je bijvoorbeeld ook de SkiWelt Tour skiën. Deze route is afhankelijk van welke kleur je kiest, 69 km (groen) of 84 km (oranje). Andere lange tochten voor op je lijstje zijn:

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.