12 december 2021 door Thijs in Skitochten

Skigebieden KitzSki en SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental beschikken vanaf winter 2021/2022 over de langste skitocht ter wereld. De KitzSkiWelt Tour is 85 kilometer lang en strekt zich uit tussen Going en Hollersbach/Mittersill. Je skiet dwars door de Kitzbüheler Alpen en geen enkele piste doe je twee keer. In dit weblog nemen we de KitzSkiWelt Tour onder de loep.

Langste skitocht ter wereld

De KitzSkiWelt Tour heeft een lengte van 85 kilometer en is daarmee de langste skitocht ter wereld. Hoewel de skitocht officieel begint in Going en eindigt in Hollersbach/Mittersill, kun je ook op een van de 12 andere plekken aan de tocht beginnen (Aschau, Kirchberg, Kitzbühel, Jochberg, Pass Thurn, Brixen im Thale, Ellmau, Hopfgarten, Itter, Scheffau, Söll of Westendorf). Wanneer 85 kilometer net iets te veel van het goede is, behoort een kortere route ook tot de mogelijkheden. Tijdens de KitzSkiWelt Tour geniet je van prachtige uitzichten op de Wilder Kaiser, Hohe Salve, Tuxer Alpen en Hohe Tauern. Onderweg kom je langs tal van berghutten die zich uitstekend lenen voor een pauze.

Alle tips voor een wintersport in SkiWelt

Feiten & cijfers KitzSkiWelt Tour

Land: Oostenrijk Lengte: 85 kilometer
Moeilijkheidsgraad: Gevorderde skiër Tijdsduur: Hele skidag
Opstapplaatsen: Alle dorpen in SkiWelt en KitzSki Laatste lift: 16:00 uur

skigebied kitzski

Drie minuten met de skibus

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental en skigebied Kitzbühel/Kirchberg zijn niet volledig op elkaar aangesloten met pistes. Onderaan de Ki-West afdaling in Westendorf ontkom je niet aan het nemen van de skibus. Binnen een rit van slechts drie minuten sta je bij de D5 Pengelstein 1, een 6-persoons gondel die je naar de pistes op de flanken van de Pengelstein (1938 m) brengt.

skibus skiwelt

Hoogtepunten van de KitzSkiWelt Tour

Op de langste skitocht ter wereld kom je vanzelfsprekend langs diverse hoogtepunten. Zo kun je je laten vereeuwigen in het starthuisje van de Hahnenkammrennen of bij de hoogste bedevaartskerk van Oostenrijk op de Hohe Salve (1829 m). Aan fijne pistes geen gebrek. Je skiet voornamelijk over blauwe pistes en alleen de 16b Jufen-afdaling is zwart. Wanneer je de gehele skitocht wilt volbrengen zal je toch behoorlijk moeten doorskiën, aangezien de laatste lift om 16.00 uur gaat.

Skipas KitzSkiWelt Tour

Om de KitzSkiWelt Tour te kunnen skiën, dien je over een skipas te beschikken die in beide skigebieden geldig is. Daarom zijn KitzSki en SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental met de KitzSkiWelt Tour dagkaart gekomen. Wie al in het bezit is van een SuperSkiCard of SnowCardTirol hoeft geen aparte skipas aan te schaffen.

Skipasprijzen KitzSkiWelt Tour dagkaart

Aantal dagen Kinderen Jeugd Volwassenen
1 dag € 31,- € 45,50 € 62,-

langste skitocht

Overige skitochten in SkiWelt en KitzSki

Naast de KitzSkiWelt Tour beschikken beide skigebieden over tal van andere skitochten. Bekende skitochten in SkiWelt zijn de SkiWelt Tour, Salven Runde en de Kaiser Runde. Het skigebied van Kitzbühel en Kirchberg ontdekken doe je via de KitzSki Line - X-large skitocht. De route heeft twee varianten, één van 47 km en één van bijna 58 km.

langste skitocht image widget

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen