28 september 2016 door Thijs in 'Nieuws'' | 1 Reactie(s)

Run of Fame Arlberg: 65 km piste, 18.000 hoogtemeters, 1 skitour

De ‘Run of Fame’ op de Arlberg is met 85 kilometer piste en 18.000 hoogtemeters de spectaculairste skitour van Oostenrijk. Onderweg kom je in alle uithoeken van het skigebied, dat door de aanleg van de Flexenbahn sinds skiseizoen 2016 / 2017 compleet verbonden is. Deze skisafari staat garant voor een onvergetelijke skidag op de pistes van Warth-Schröcken, Lech Zürs en St. Anton am Arlberg. Een keer per seizoen zal de ‘Hunt of Fame’ worden georganiseerd, een skirace die hetzelfde parcours aflegt. In dit weblog alles over de ‘Run of Fame’, de nieuwste skitour op de flanken van de Arlberg.

Run of Fame: een van de langste skitours van Oostenrijk

De ‘Run of Fame’ bestaat uit 85 kilometer piste en neemt je mee door het complete skigebied van Ski Arlberg. Start/finish is de Steffisalpbahn in Warth (1500 m) in het noorden van Ski Arlberg. Vervolgens ga je via de Saloberkopf (2043 m) en de Auenfeldjet via Lech am Arlberg richting Zürs am Arlberg. Met de nieuwe Flexenbahn bereik je Stuben, waarna je doorskiet naar St. Anton am Arlberg in het zuiden van Ski Arlberg. Halverwege ben je wanneer je bij de top van de Rendl-Rifflbahn (2645 m) bent. Vanaf hier ski je terug richting Warth zonder daarbij ook maar 2 keer over dezelfde piste te skiën. In totaal overbrug je in de ‘Run of Fame’ 18.000 hoogtemeters. Bekijk de skironde op de kaart >

Kaart: traject  ‘Run of Fame’

Kaart: traject ‘Run of Fame’

Via Warth en Lech Zürs naar St. Anton am Arlberg

Voor de skitour over de Arlberg, van Warth-Schröcken via Lech Zürs naar St. Anton am Arlberg en retour, dienen wintersporters met een gemiddeld niveau wel een dag uit te trekken. Vrijwel overal in het skigebied kun je starten met de ‘Run of Fame’. De skironde staat duidelijk aangegeven, waardoor je snel doorhebt dat je je op de goede route bevindt. Onderweg kom je naast het logo van de ‘Run of Fame’ ook infopoints tegen waar lokale skilegendes als Hannes Schneider, Karl Schranz en Mario Matt worden geëerd.

Hunt of Fame: op jacht naar de vos

Eenmaal per wintersportseizoen organiseert Ski Arlberg een ‘Hunt of Fame’ op het traject van de ‘Run of Fame’. Hierbij wordt een bekende skiër op pad gestuurd met een vossenstaart, terwijl hij wordt achtervolgd door de deelnemers. Wie erin slaagt de vos in te halen en de vossenstaart af te nemen, mag de gouden staart houden. De naam van de winnaar wordt vereeuwigd op het ‘Hunt of Fame’ bord bij het middenstation van de Trittkopfbahn.

Praktische informatie over Ski Arlberg

De ‘Run of Fame’ is al de derde skitour op de Arlberg. Wintersporters kunnen zich hier ook wagen aan de geliefde 'Der Weiße Ring' in Lech Zürs en de Tannbergrunde in Warth-Schröcken. Een andere geliefde afdaling is ‘Der Weiße Rausch’ in St. Anton, de langste piste van de Arlberg. Skigebied Ski Arlberg beschikt sinds de aanleg van de Flexenbahn over ruim 300 kilometer aan pistes. Hiermee is Ski Arlberg het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Daarnaast staat dit gebied ook bekend om de hoge sneeuwzekerheid en de uitstekende off-piste mogelijkheden.

Praktische informatie over Ski Arlberg

Nieuwe Flexenbahn 2016 / 2017

Feiten & cijfers: de Run of Fame Arlberg

Land: Oostenrijk Lengte: 85 kilometer
Moeilijkheidsgraad: Gevorderde skiër Tijdsduur: Hele dag
Opstapplaatsen:Warth officieel, maar ook de
andere dorpen van het skigebied
Laatste lift: Tussen 16:00 en 16:30 uur
Heb jij de Run of Fame Arlberg wel eens geskied en heb je nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in:

Andere leuke skitochten:

Reactie(s)

door Lena op 30 september

Prachtige skiroute! En Ski Arlberg is echt een super skigebied.Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen