31 december 2019 door Wendy in Skitochten

De ‘Run of Fame’ op de Arlberg is met 85 kilometer piste en 18.000 hoogtemeters de uitdagendste skitocht van Oostenrijk. Deze skisafari staat garant voor een onvergetelijke skidag op de pistes van Warth-Schröcken, Lech Zürs en St. Anton am Arlberg. Dankzij de komst van de Flexenbahn heb je geen skibus meer nodig voor deze geweldige tocht. In dit weblog alles over de ‘Run of Fame’, dé skitocht op de flanken van de Arlberg.

Run of Fame: één van de langste skitochten van Oostenrijk

De ‘Run of Fame’ bestaat uit 85 kilometer aan pistes en neemt je mee door het complete skigebied van Ski Arlberg. Je begint en eindigt de skitocht in Warth of in St. Anton am Arlberg op de Rendl (2645 m). Terwijl je door het skigebied kruist kom je langs verschillende checkpoints. Deze zijn in Warth, Zürs en op de Rendl. Tijdens je tocht door het skigebied kom je geen één keer over dezelfde piste en leg je maar liefst 18.000 hoogtemeters af. Weet jij deze tocht binnen 48 uur te volbrengen? Dan heb je, wanneer je de route hebt getrackt op de app, een schild voor op je skistok verdiend. Bovendien heeft het schild ieder jaar een nieuw ontwerp. 

Run of fame
Kaart Run of fame (foto: © Arlberger Bergbahnen AG - St. Anton am Arlberg)

Noordroute: van St. Anthon / Rendl naar Warth 

Wanneer je besluit om de noordelijke route te doen begin je in het zuiden bij de Riffelscharte in St. Anton / Rendl. Vervolgens ga je via de Galzigbahn en de Tanzböden richting Stuben. Hierna ga je richting Zürs am Arlberg, waarna je via Zug in Lech am Arlberg komt. Om in Warth (1500 meter) te komen neem je de Auenfeldjet en de Sonnenjet. Hierna is het nog maar een klein stukje tot de controlepost. Vanaf daar ski je via de zuidroute terug richting St. Anton / Rendl. Hieronder vind je de noordroute. Bekijk de Run of Fame op de kaart >

Noordroute (foto: © Arlberger Bergbahnen AG - St. Anton am Arlberg)

Zuidroute: van Warth naar St. Anthon / Rendl

 Als je er voor kiest om te beginnen met de zuidroute dan start je in het noorden van Ski Arlberg bij de Steffisalp-Express in Warth (1500 meter). Vervolgens ga je via de Saloberkopf (2043 m) en de Auenfeldjet via Lech am Arlberg richting Zürs am Arlberg. Met de Flexenbahn bereik je Stuben, waarna je doorskiet naar St. Anton am Arlberg in het zuiden van Ski Arlberg. Je bent halverwege de tocht wanneer je bij de het bergstation van de Rifflbahn II (2645 m) bent. Vanaf hier ski je terug richting Warth waarbij je de noordroute kunt volgen. In totaal overbrug je in de ‘Run of Fame’ 18.000 hoogtemeters. Hieronder staat de zuidroute beschreven. Bekijk de Run of Fame op de kaart >

Zuid-route
Zuidroute (foto: © Arlberger Bergbahnen AG - St. Anton am Arlberg)

Flinke tocht

Voor de skitocht rond de Arlberg moeten wintersporters met een gemiddeld skiniveau wel een dag uittrekken. Vrijwel overal in het skigebied kun je starten met de ‘Run of Fame’. De skironde staat duidelijk aangegeven, waardoor je snel doorhebt dat je op de goede route zit. Onderweg kom je naast het logo van de ‘Run of Fame’ ook infopoints tegen waar lokale skilegendes als Hannes Schneider, Karl Schranz en Mario Matt worden geëerd.

Praktische informatie over Ski Arlberg

De ‘Run of Fame’ is al de derde skitocht op de Arlberg. Wintersporters kunnen zich hier ook wagen aan de geliefde 'Der Weiße Ring' in Lech Zürs en de Tannbergrunde in Warth-Schröcken. Een andere geliefde afdaling is ‘Der Weiße Rausch’ in St. Anton, de langste piste van de Arlberg. Skigebied Ski Arlberg beschikt sinds de aanleg van de Flexenbahn over ruim 300 kilometer aan pistes. Hiermee is Ski Arlberg het het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Daarnaast staat dit gebied ook bekend om de hoge sneeuwzekerheid en de uitstekende off-piste mogelijkheden.

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen