Skip to navigation Skip to main content

Binnen blijven: 10 tips om thuis met wintersport bezig te zijn

52120 - Binnen blijven: 10 tips om thuis met wintersport bezig te zijn (3)

De maatregelen vanwege de coronacrisis schrijven voor dat we zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Te skiën viel er toch al niet. Alle skigebieden in de Alpen zijn gesloten en ook de skibanen in eigen land zijn dicht. Wintersportseizoen 2019/2020 zit er op. Toch kun je thuis écht nog wel in de wintersportstemming blijven. In dit weblog 10 tips om thuis met wintersport bezig te kunnen zijn tijdens de coronamaatregelen.

#1. Pleeg onderhoud aan je skimateriaal

Wie het geluk heeft gehad om in 2020 nog op wintersport te zijn geweest, heeft misschien het ski materiaal zo op zolder gezet. Zonde! Wanneer je er nu alvast weer de nodige aandacht aan besteed, kun je er volgend seizoen zo de piste mee op. Slijp de kanten, breng een verse laag wax aan, verzorg je helm en bril en berg uiteindelijk al je ski materiaal netjes en droog op. Ski onderhoud: 12 tips om je materiaal in topconditie te houden >

52120 - https://35696.cdn.cke cs.com/czsZortU7kBXvOHgdnXF/images/6bcbc65c20205ebcf3485435828b4e166f0e87c67ed40add.jpeg (3)
Laat je goed ski's drogen voor je ze opbergt op zolder

#2. Kijk naar wintersportfilms op YouTube of Netflix

Verplicht binnen blijven betekent alle tijd voor YouTube en Netflix. Dit is het moment om die wintersportdocumentaire (nog een keer) te bekijken op Netflix (Tip: Mountain) of om de vetste beelden van Red Bull te bekijken op YouTube.

#3. Lees een boek over wintersport

Wanneer is de laatste keer dat je een boek hebt gelezen? Misschien wel op wintersport! Ook nu heb je weer zeeën van tijd om een boek te lezen. De Ski Atlas wordt helaas niet meer gemaakt, maar er zijn wel tal van andere boeken over wintersport. Stort je op Sneeuwexpress van Suzanne Vermeer, op Winter Chalet van Linda van Rijn of lees eindelijk de biografie van Marcel Hirscher. Dit zijn de leukste boeken over wintersport >

52120 -  (6)

#4. Maak een (ski) puzzel

Puzzelen is in jaren niet zo populair geweest. Leuk hoor dat puzzelen, maar het wordt pas écht leuk met een wintersportpuzzel! Waag je bijvoorbeeld aan de 750 stukjes tellende puzzel die samen een kleurrijke skishop vormen. Bestel de Ski Shop puzzel op Bol.com >

#5. Koop (online) nieuwe ski’s en skikleding

Alle tijd om op te ruimen deze dagen. Dit is het moment om afscheid te nemen van je ski outfit of ski’s waar je al jaren op skiet. Online gaat de wintersportcollectie van 19/20 momenteel in de uitverkoop. Zo kun je tegen hele scherpe prijzen een paar nieuwe ski’s of een nieuwe jas scoren!

#6. Maak een wintersportdorp van Lego

Alle Lego van de kinderen bewaard? Dat komt nu mooi van pas! Maak (samen met de kinderen) een wintersportdorp van Lego! Online zijn er ook kant-en-klare skiliften, chalets en andere wintersportitems van Lego verkrijgbaar.

52120 -  (7)

#7. Blijf in (ski) conditie

In conditie blijven is ook tijdens de coronacrisis belangrijk. Tijdens de intelligente lockdown is het nog steeds toegestaan om buiten een frisse neus te halen. Ga dus vooral een (kort) rondje wandelen of fietsen, maar behoud de 1,5 meter afstand en span je vooral niet te veel in. Om ook de spieren te blijven trainen kun je nu natuurlijk ook gewoon ski oefeningen blijven doen.

#8. Kook een wintersportgerecht

Ga tijdens thuisquarantaine uitgebreid de keuken in! Alle tijd om helemaal zelf Kaiserschmarrn te maken in plaats van uit een pakje. Ook de bereiding van Tiroler Gröstl of Käsespätzle is makkelijker dan je denkt! Bekijk hier de lekkerste wintersportrecepten >

#9. Druk je wintersportfoto’s af

Zonde om al die leuke beelden van wintersportseizoen 19/20 alleen maar op je telefoon te laten staan. Druk ze af op canvas, maak een fotoboek of verras een skivriend met een bedrukt kussensloop! Wat te doen met je wintersportherinneringen >

#10. Doe inspiratie op voor je volgende wintersport

Dit is het moment om de wintersportbranche te blijven steunen. Ondernemers in de Alpen zien maanden aan omzet verdwijnen wegens de sluiting van de skigebieden. Doe alvast inspiratie op voor je wintersport van volgend seizoen, geef je vaste accommodatie een steuntje in de rug door alvast te boeken en koop juist nu een nieuw paar ski’s bij je favoriete skishop. Ook wij worden er ontzettend blij van als je Snowplaza blijft bezoeken, uitzendingen van 24 UUR IN bekijkt en op Skiinformatie.nl het laatste nieuws checkt!



Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.