Skip to navigation Skip to main content
Header Oberstdorf Kleinwalsertal
© Oberstdorf Kleinwalsertal

Grensoverschrijdend skiën in Oberstdorf Kleinwalsertal

Oberstdorf en Kleinwalsertal in het kort

Skiën in Duitsland én Oostenrijk
Winterwandelen, langlaufen, rodelen en meer
Efficiënt energiegebruik in het skigebied

Skigebied Oberstdorf Kleinwalsertal biedt eindeloze wintersportmogelijkheden in twee landen. Grensoverschrijdend skiplezier! De Nebelhorn, Söllereck en Fellhorn horen bij Duitsland, maar eenmaal op de top van de Kanzelwand ski je zo Oostenrijk binnen. Hier kun je nog skiën op de Heuberg, Walmendinger Horn en Hoher Ifen. Het skigebied telt ruim 130 km aan pistes, welke worden ontsloten door 48 skiliften. Oberstdorf Kleinwalsertal biedt voldoende mogelijkheden voor wintersporters van alle leeftijden en niveaus. Van kinderlanden voor de allerkleinsten tot heerlijk brede afdalingen en van pittige rode en zwarte pistes tot mooie off-piste routes.

Het leuke van een wintersport in Oberstdorf Kleinwalsertal is dat je kunt overnachten in Duitsland én in Oostenrijk. In Duitsland kan dat in de Beierse Allgäu, in Oberstdorf. Een sfeervolle stad, waar alleen milieuvriendelijke vervoersmiddelen zijn toegestaan en waar het water uit de kraan even zuiver is als mineraalwater. In Oostenrijk kan dat in de plaatsjes Riezlern, Hirschegg en Mittelberg. Elk met hun eigen kenmerken, karakter en skiberg.

Ifen Met Logos V2 C Bastian Morell Kleinwalsertal Tourismus Egen Fotograf Bastian Morell 1

Oberstdorf Kleinwalsertal in foto's

Skiën Walmendingerhorn
© Kleinwalsertal Tourismus eGen / Oliver Farys
Wintersport in Oberstdorf Kleinwalsertal
© Oberstdorf Kleinwalsertal Bergbahnen
Berghut terras Oberstdorf Kleinwalsertal
© Kleinwalsertal Tourismus eGen / Oliver Farys
Uitzicht tijdens skiën op Ifen
© Kleinwalsertal Tourismus eGen / Bastian Morell

Boek een accommodatie in Oberstdorf of Kleinwalsertal

Komend seizoen op wintersport naar Oberstdorf Kleinwalsertal en op zoek naar een fijne accommodatie? In de lijst hieronder is een grote selectie van hotels en appartementen in Oberstdorf en Kleinwalsertal te vinden. Bekijk de accommodaties die passen bij jouw wensen en doe gratis een vrijblijvende aanvraag voor de mogelijkheden van een verblijf.

Overnachten in Duitsland, in de stad Oberstdorf

Oberstdorf 2
© Tourismus Oberstdorf

Oberstdorf heeft een relatief groot centrum, met daaromheen een aantal wijken, een marktplein en verschillende winkelstraten met een ruime keuze aan winkels, boetiekjes, bars en restaurants. De huisberg van Oberstdorf is de 2224 meter hoge Nebelhorn. Aan de rand van de stad, op ongeveer een kilometer van het centrum, ligt de gondel die toegang biedt tot het skigebied. Op de Nebelhorn vinden wintersporters een aantal uitdagende en kilometerslange pistes. Dit skigebied is echter beperkt geschikt voor beginners.

Oberstdorf

Riezlern, Hirschegg en Mittelberg in Kleinwalsertal, Oostenrijk

Afbeelding - mittelberg_4
© Kleinwalsertal Tourismus

In Kleinwalsertal liggen de idyllische dorpen Riezlern, Hirschegg en Mittelberg. De drie dorpen zijn langgerekt, met bebouwing aan weerszijden van de hoofdweg. Elk dorp is anders. Riezlern is de grootste van de drie. Hier vind je een aantal leuke winkels en verschillende skiliften. De twee skigebieden Kanzelwand en Heuberg zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit Riezlern. Hirschegg en Mittelberg zijn de kleinste dorpjes en beide prachtige bestemmingen voor rustzoekers en gezinnen met kinderen. Vanuit Mittelberg sta je zo op de Walmendingerhorn. Deze berg is verbonden met de Heuberg.

Mittelberg Riezlern Hirschegg
Afbeelding - Slopes Map 1 - Kleinwalsertal & Oberstdorf

Oberstdorf Kleinwalsertal - 130,4 km

Dicht
  • Blauw 61,2 km
  • Rood 61,2 km
  • Zwart 8 km

Berg: 0 cm

Dal: 0 cm

  • Sleepliften 27
  • Stoeltjesliften 15
  • Gondels 6
  • Treinen 0
  • Gletsjer Nee
  • Capaciteit 21600 p/uur
Afbeelding - Slopes Map 1 - Kleinwalsertal & Oberstdorf

Zo reis je naar Oberstdorf Kleinwalsertal

Een groot voordeel van een wintersport in Oberstdorf Kleinwalsertal is de bereikbaarheid. Zowel met de auto, de trein en het vliegtuig. Oberstdorf ligt op zo'n 170 km van München. Vanaf München is het slechts tweeënhalf uur met de trein naar Oberstdorf en vanaf het station in de stad vertrekt er elke 10 tot 20 minuten een bus naar Kleinwalsertal. Het openbaar vervoer is zeer goed geregeld in Oberstdorf Kleinwalsertal. Met de bus kun je eenvoudig heen en weer pendelen tussen de verschillende plaatsen en skigebieden. 

Met de auto naar Oberstdorf

De meeste mensen gaan met de auto op wintersport. Vanaf Utrecht is het nog geen 800 km rijden naar Oberstdorf. Bij Arnhem rijd je Duitsland binnen en vervolgens koers je over de A3 richting Düsseldorf, Keulen, Bonn en Frankfurt. Je kunt nu de A3 blijven volgen, maar via de A5 en A8, langs Karlsruhe, Stuttgart en Ulm, is sneller. Na Ulm rijd je via de A7 richting Kempten, om vervolgens af te buigen naar Oberstdorf. Als het verkeer meezit, doe je daar ongeveer acht uur over. 

Van Oberstdorf naar Kleinwalsertal

Verblijf je in Riezlern, Hirschegg, Mittelberg of Baad? Dan rijd je via de B19 en B201 de Oostenrijkse grens over. Vanaf Oberstdorf naar Riezlern, de eerste plaats in Kleinwalsertal, is het slechts 12 km rijden. Kleinwalsertal is met de auto alleen vanuit Duitsland te bereiken. De B201 brengt je langs alle dorpen in het dal.