Skip to navigation Skip to main content
Voss - Norway Home Of Skiing
© Nordic / Per Finne

Beleef in Scandinavië de ándere wintersport - avontuurlijk met Nordic

Scandinavië, het tot de verbeelding sprekende noordelijkste deel van Europa, wordt getypeerd door uitgestrekte bossen, middelhoge bergen, ruige fjorden en kleine kleurrijke dorpjes. Hier lopen de rendieren en elanden vrij rond, maar ook wolven en een enkele beer worden er soms in de bossen gespot. De zomerdagen zijn dankzij de middernachtzon eindeloos lang licht, de winters daarentegen diep donker en heel, heel sneeuwrijk. Die grote hoeveelheid sneeuw maakt Scandinavië ideaal voor een wintersport. Maar dan wel een wintersport die anders is dan in de Alpenlanden!

Wat maakt een wintersport in Scandinavië anders?

Naast de heerlijk relaxte pistes ligt de wilde natuur in Scandinavië overal binnen handbereik. Er worden tal van bijzondere winteractiviteiten georganiseerd, die je alleen hier kunt doen. Juist die ruigheid, de spannende activiteiten en het magische, mystieke van de omgeving maakt van een wintersport in Scandinavië een unieke ervaring. Die wil je minstens eenmaal in je leven beleven!

Wintersport in Scandinavië is echt anders

Beitostølen is net een sprookjeswonderland
© Nordic / Nicolay Flaaten
Gezelligheid en warmte naast de piste in Myrkdalen
© Nordic / Jon Hunnålvatn Tøn
De brede, rustige pistes van Myrkdalen
© Nordic / Sverre Hjornevik
Dikke pakken sneeuw op en rond de pistes van Norefjell
© Nordic
Poedersneeuw zo ver je kunt kijken - de glooiende pistes van Voss
© Nordic / Jon Hunnålvatn Tøn

Waarom skiën in Scandinavië?

 • Sneeuwzekerheid op alle wintersportbestemmingen!
 • Rustige, brede pistes.
 • Vaak voor ieder niveau geschikte pistes, ook ideaal voor beginners en kinderen.
 • Pistes zijn vaak verlicht, waardoor avond skiën mogelijk is.
 • Combinatie van dagen op de piste met unieke, avontuurlijke bucketlist winteractiviteiten in de natuur.

Reis met Nordic naar de beste wintersportplaatsen in Noorwegen en Lapland

Reisorganisatie Nordic is gespecialiseerd in avontuurlijke all-in vakanties naar Scandinavië. Nordic biedt reizen naar de beste wintersportplaatsen in Noorwegen en Lapland: Geilo, Beitostølen, Myrkdalen, Voss en Norefjell in Noorwegen en Pyhä, Levi, Äkäslompolo en Iso-Syöte in Fins Lapland. Ieder jaar wordt het aanbod groter en dat is niet voor niets: Scandinavië wordt steeds populairder onder reizigers. Toch zul je nergens in de drukte terechtkomen. Het aantal wintersporters hier is niet vergelijkbaar met andere traditionele wintersportlanden.

Norefjell - Norway Home Of Skiing - op de piste (1)
© Nordic
De brede, rustige skipistes van Norefjell zijn typerend voor alle skigebieden in Noorwegen

De beste wintersportbestemmingen in Noorwegen

Noorwegen is de bakermat van het skiën. Niet alleen van het langlaufen, ook van het alpine skiën! Geen wonder dat de wintersportplaatsen Geilo, Beitostølen, Voss, Myrkdalen en Norefjell bij de Noren zelf geliefd zijn. Dat zie je terug in de ruime accommodaties en goede gastronomie in de wintersportdorpen én de hoogstaande kwaliteit op de skipistes.

Pluspunten wintersport in Noorwegen

 • Sneeuwzekerheid
 • Kindvriendelijk
 • Goede gastronomie
 • Luxe accommodaties
 • Rustige pistes
 • Geen wachttijden bij de skiliften
 • Prachtig uitzicht
Norefjell - Norway Home Of Skiing - ski-in ski-out
© Nordic

Bucket list winteractiviteiten in de natuur

Wintersport in Noorwegen en Lapland geeft je de kans om je dagen op de piste te combineren met unieke winterse activiteiten in de natuur. Onder begeleiding van ervaren gidsen en gehuld in een extra warm pak dat je ter plaatse krijgt, start het échte wintersportavontuur naast de pistes! Wat denk je bijvoorbeeld van de volgende winteractiviteiten:

Huskytochten

Huskysafari - Norway Home Of Skiing
© Nordic

Zittend op een traditionele slede laat jij je door een roedel keffende sledehonden door het diep besneeuwde landschap trekken. Na de instructies is het aan jou de taak om de roedel in bedwang te houden!

Sneeuwscootertochten

Sneeuwscooter Safari
© Nordic

Gehuld in een warme overal, helm en handschoenen stuur je op een sneeuwscooter door de donkere bossen en over bevroren meren. Wie vooroprijdt bepaalt de route, want wegen zijn er niet in de diepe sneeuw.

Sneeuwschoenwandelen

Lapland Sneeuw
© Nordic

Kies al wandelend je eigen route door de diepe sneeuw van het mystieke landschap met de dik besneeuwde bomen. Geniet van de intense stilte, het uitzicht en de vrieskou. Wie weet spot je een wild dier!

Sauna + dippen in een ijswak

Arctic Bath
© Nordic

Aan het einde van je wintersportdag wacht de ontspannende, intense warmte van de sauna. Volgens de Finse traditie volgt daarna een dip in het ijskoude water van een vers gehakt wak in het verder bevroren meer. Durf jij het aan?

De beste wintersportbestemmingen in Lapland

Lapland is officieel geen land, maar een regio die zich boven de poolcirkel uitspreidt over de meest noordelijke delen van Noorwegen, Zweden en Finland. Sneeuw en kou gegarandeerd dus! In Lapland kun je perfect skiën en snowboarden, maar ook tal van bijzondere activiteiten doen die je de winter intens laten ervaren. Wat dacht je van een avondje noorderlicht kijken?

Pluspunten wintersport in Lapland

 • Sneeuwzekerheid
 • Kindvriendelijk
 • Knusse accommodaties
 • Rustige pistes
 • Unieke activiteiten
 • Geen wachttijden bij de skiliften
 • Grote kans het noorderlicht te zien
Aurora Borealis in Fins Lapland
© Nordic
Lapland in de winter
© Nordic
Zo mooi is Lapland in de winter

Op wintersport naar Scandinavië?

Heb je wel zin in zo’n avontuurlijke, ándere wintersport in Scandinavië? De reisadviseurs van Nordic helpen je graag, ook met persoonlijke tips en adviezen voor de wintersportreis die precies bij jou past.

Deze special is geschreven in samenwerking met Nordic.