14 april 2019 door Florien in Tips

Het einde van het wintersportseizoen komt steeds dichterbij. Balen, want nou moeten we met z’n allen weer maanden wachten voordat we eindelijk weer in de echte sneeuw op de latten kunnen staan. Een exotisch skigebied of indoor skihal is leuk, maar de gezelligheid van de Alpen moeten we voorlopig missen. Ook dit keer heb je ontzettend veel mooie herinneringen gemaakt en die wil je natuurlijk voor altijd bij je houden. Omdat wij het liefst zien dat je ze over 10 jaar ook nog in geur en kleur kunt navertellen, heb ik 11 tips voor je op een rijtje gezet.

#1. Een wintersportvideo maken

Je hebt de afgelopen wintersport ontzettend veel video’s gemaakt. Beelden tijdens het skiën, gênante shots in de après-ski en de grappigste crashes. Tijd om alles onder elkaar te zetten en er een grote wintersportaftermovie van te maken. Jaren later zijn dat soort filmpjes nog steeds super leuk om te kijken!

#2. Een kussensloop met wintersportfoto

Waarom zou je alleen een kussensloop mogen bedrukken met een foto van je idool, geliefde of huisdier? Zoek van iedere wintersport de mooiste of grappigste foto uit en laat deze drukken op een kussensloop. Leg de kussens op je bed en droom iedere nacht over al die geweldige wintersportvakanties.

#3. Maak een fotoboek

De wintersport is inmiddels alweer een paar maanden voorbij, maar er staat nog geen fotoboek op de plank. Hoog tijd dus om foto’s uit te zoeken en er een fotoalbum van te maken. Tijdens het maken van het boek en het zoeken naar bijpassende teksten, komen alle verhalen van die week weer naar boven. Iedere keer als je het boek aan iemand laat zien, krijg je weer een gigantische glimlach op je gezicht.

wintersportfotocollage

#4. Wissel alle foto’s en video’s uit

Ben je dit jaar met een groep op wintersport geweest en heb je nog niet alle foto’s uitgewisseld? Dan wordt het hoog tijd om dat te doen. Tijdens het sturen ligt iedereen in een deuk om alle charmante foto’s en worden er plannen gemaakt voor het komende seizoen.

#5. Schrijf al je avonturen in een logboek/dagboek

Koop een groot notitieblok of dagboek en schrijf daar al je wintersportavonturen in. Nog leuker is om ook je mede wintersporters te vragen om een korte samenvatting. Plak alles in en lees het zo nu en dan eens terug. Wedden dat je weer helemaal teruggaat naar de vakantie!

#6. Maak een herinneringen doos

Pak een oude schoenendoos of koop een leuk ijzeren kistje en tover het om tot ‘herinneringen doos’. Foldertjes, leuke teksten, telefoonnummers, skipassen en ga zo maar door. Alles kan in de doos. Niks gaat verloren en alles blijft bestaan.

#7. Je wintersport groepsapp in leven houden

Waarom zou je de app gelijk verlaten na de wintersport? Jullie hebben samen zo’n mooie week gehad en het is zonde om alles gelijk helemaal af te sluiten. Stuur elkaar gewoon zo nu en dan een mooie foto met een ‘wist-je-dat-momentje’ en de fijne herinneringen blijven nog jaren in leven. 

#8. Maak een spel van de foto’s

Het is ontzettend leuk om een fotoboek te maken, maar de meeste tijd van het jaar staat het album toch maar in de kast. Maak daarom een spel van je foto’s. Een puzzel, kaart- of memory spel zijn online zo gemaakt. Leuk om mee te nemen naar de volgende vakantie of om te gebruiken tijdens een spelletjesavond.

#9. Druk je foto’s op canvas of ander materiaal

Kies je allermooiste, leukste of gekste foto’s uit en laat ze drukken op canvas of ander materiaal. Hang ze op in je slaapkamer, de studeerkamer of de woonkamer en geniet keer op keer van alle mooie wintersportherinneringen aan de wand.

#10. Maak een Facebook fotoalbum en plaats zo nu en dan een ‘TBT’tje'

Eens op het internet, altijd op het internet. Maak een selectie van de leukste wintersportfoto’s van dit seizoen en deel ze op je Facebookpagina. Als je af en toe door al je oude herinneringen heen scrolt, dan kun je met genot terugkijken naar de beelden. Deel daarnaast zo nu en dan een 'TBT'tje'. Een goed excuus om je foto's nog eens te kijken

#11. Organiseer een après-ski feestje/fotoavond

Een beter moment om alle herinneringen opnieuw te beleven is tijdens een après-skifeestje/fotoavond. Maak de lekkerste wintersport recepten klaar, koop een paar flessen Schnapps, Génépi of Limoncello en maak er een feestelijke avond van. Zet après-skihits op en trek je lederhose of dirndl uit de kast en ik garandeer je dat het één groot feest wordt!

Bier en aperol spritz

Wat doe jij om je wintersportherinneringen levend te houden? Of heb je nog aanvullingen? Laat een reactie achter!

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.