Skip to navigation Skip to main content
Skibinding instellen
© Bever

Tips voor het kopen en onderhouden van skimateriaal

Bever telt 40 winkels in Nederland en staat al jarenlang bekend als outdoorspecialist. Maar wist je dat 30 van deze stores ook een wintersportassortiment hebben? Met uiteraard personeel dat zelf groot liefhebber is van wintersport én de juiste kennis heeft omtrent ski’s, snowboards, schoenen, kleding, goggles, helmen en alles wat je nog meer nodig hebt voor je vakantie. Wij gingen een dagje shoppen in Rotterdam en Houten en namen meteen wat interessante video’s op waarin de wintersportexpert advies geeft op het gebied van skischoenen, wintersportjassen, goggles en het onderhoud van je materiaal.

3D voetscan bij Bever
© Bever
3D voetscan om de best passende skischoen te vinden

Tips voor het kopen en aantrekken van skischoenen

Skischoenen kopen in 4 stappen

De skischoen is een van de belangrijkste onderdelen van je ski-uitrusting. Een goed passende skischoen zit als een stevige handdruk en zorgt ervoor dat je gecontroleerd en dus veilig kunt skiën. Een skischoen zit eigenlijk nooit zo fijn als een pantoffel of sneaker en dat moet ook niet. Om te ontdekken welke skischoen het beste bij jou past, wordt er in de winkel eerst een 3D voetscan gemaakt, waarna je een aantal skischoenen kan passen om zo de beste voor jou te vinden. Jouw ideale schoen wordt - indien nodig - afgemaakt met bootfitting dat ervoor zorgt dat de skischoen voor jou verder op maat gemaakt wordt en eventueel met een inlegzool. Victor legt in de bovenstaande video uit wat belangrijk is wanneer je skischoenen gaat kopen.

Skischoenen aantrekken en bootfitting

Het aantrekken van skischoenen kan best een uitdaging zijn, vooral omdat sommige schoenen behoorlijk stijf zijn. Maar er zijn trucjes om dit eenvoudiger te doen. En weet jij welke schnall je nou eigenlijk als eerste dicht moet doen en hoe strak je de schnallen hoort te zetten? In bovenstaande video, krijg je het antwoord. Maikel vertelt je meer over bootfitting en dankzij de tips van Miranda stap jij straks soepel in je skischoenen. Ook kijken we bij het bootfitting station van Bever, omdat een perfect passende skischoen natuurlijk de eerste essentiële stap is! Het is van belang dat je schoen de juiste lengte en breedte heeft, maar ook kan een bootfitter ervoor zorgen dat bepaalde drukpunten worden verholpen en de schoen perfect past bij jouw voet. 

Ski-jas voor extreem weer bij Bever te koop
© Bever

Ski-jas kopen: tips en informatie

Een ski-jas van 300 of 600 euro: de verschillen

Een nieuwe ski-jas kopen is een behoorlijke investering en de keuze op dit gebied is enorm, maar ook de verschillen in prijs zijn aanzienlijk. Wat is nu bijvoorbeeld het verschil tussen een ski-jas van € 300 of eentje van € 600 en welke eigenschappen moet een ski-jas eigenlijk minimaal hebben? In een Bever winkel kunnen ze antwoord geven op deze en nog veel meer vragen. Samen met een Bever-expert kun je kijken welke ski-jas het beste bij jou en bij jouw budget past. Maikel vertelt in bovenstaande video meer over de verschillende soort ski-jassen.

Ski-jas: zo kies je de juiste jas voor jouw wintersport

Uiteraard wil je er leuk uitzien wanneer je de piste opgaat, maar minstens zo belangrijk zijn de technische eigenschappen van jouw ski- of snowboardjas. Hierbij kijk je onder andere naar wat voor soort wintersporter je bent. Ga je vooral met mooi weer skiën of ben jij de hele dag buiten, van de eerste tot de laatste lift, in welk weertype dan ook. De prijzen, kwaliteit en features van ski-jassen lopen behoorlijk uiteen. Ga jij voor een hardshell, softshell of toch een gevoerde jas? In deze video helpt Victor je bij het maken van de juiste keuze voor een nieuwe ski-jas.

Onmisbaar: een goede skibril én een skihelm

Soorten skihelmen en verschillen

Er bestaan drie typen skihelmen: in-mold, hard shell en hybride. Alledrie met hun eigen kenmerken, gewicht en eigenschappen. Welke helm het beste bij jou past, hangt onder andere af van waar je vooral skiet of snowboard: op de piste of ernaast. De skihelm is tegenwoordig een onmisbaar element van onze wintersportuitrusting geworden. Bovendien biedt een skihelm aangename warmte en het draagcomfort is dusdanig hoog dat de helm tegenwoordig super comfortabel is. Een skihelm zal ook op een gegeven moment vervangen moeten worden, want deze heeft helaas niet het eeuwige leven. Bijvoorbeeld wanneer deze is gevallen of een bepaalde leeftijd heeft. In bovenstaande video vertelt Maikel je meer over skihelmen

De juiste skibril kiezen

De keuze aan skibrillen, ook wel goggles, is vandaag de dag enorm. Je vindt ze in allerlei kleuren, maten en prijsklassen. Wanneer je een nieuwe skibril gaat aanschaffen, zijn een aantal dingen belangrijk: in welk weertype wil je de bril gebruiken, wat voor een lens past het beste bij jou, de pasvorm, het comfort en je persoonlijke voorkeuren. Pas goggles bij voorkeur met je helm op, dan kun je checken of de skibril goed aansluit langs de randen van je helm. En wanneer je dan jouw nieuwe goggles hebt gekocht, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. Laat je skibril na gebruik bijvoorbeeld altijd goed drogen en gebruik het bijgeleverde zakje om de bril te beschermen tegen krassen. Victor legt in de video uit wat de verschillen in skibrillen zijn en geeft je tips voor het onderhouden van je goggles.

Onderhoud: zo gaat je wintersportuitrusting langer mee

Zo gaat je wintersportuitrusting langer mee

Bever neemt een opmerkelijk standpunt in ten opzichte van veel andere winkels. Waar de meeste winkels streven naar het maximaliseren van verkoop, moedigt Bever aan om zo duurzaam mogelijk te kopen, zuinig te zijn op je spullen zodat ze lang meegaan, en pas iets nieuws te kopen als het echt nodig is. Een prachtig initiatief voor een betere wereld! Maar hoe zorg je er nu voor dat je wintersportuitrusting daadwerkelijk langer meegaat? Er zijn een aantal tips en tricks die je hierbij kunnen helpen. Zo is het bijvoorbeeld enorm belangrijk om je spullen altijd goed te laten drogen. Klinkt logisch, maar toch doen veel mensen dit niet. En zo zijn er nog een aantal adviezen om ervoor te zorgen dat jij niet steeds iets nieuws nodig hebt.

Tips voor onderhoud skimateriaal
© Bever

Handige tips voor het wassen van skikleding

Wintersportkleding wassen en impregneren

Na verloop van tijd is het toch echt nodig: je wintersportkleding wassen en eventueel impregneren. Veel mensen vinden dit nog best spannend en dat is logisch. De kleding is kostbaar en je wilt natuurlijk niet dat je favoriete wintersportoutfit verpest is na de eerste wasbeurt. Toch is het wassen erg belangrijk. Niet alleen zorg je er zo voor dat het er allemaal weer schoon en fris uitziet, ook is een wasbeurt belangrijk voor het behoud van je wintersportkleding. Wist je bijvoorbeeld dat de technische eigenschappen, zoals het ademend vermogen, weer verbetert wanneer je je jas wast. Hoe je je wintersportkleding het beste kunt wassen, zie je in de video hierboven.

Skikleding wassen en drogen

Waxen en slijpen

Ski’s en/of snowboard slijpen en waxen

De meeste wintersporters weten wel dat het belangrijk is je ski’s en/of snowboard zo nu en dan te laten waxen en slijpen. Hierdoor wordt het skiën en snowboarden een stuk fijner en gemakkelijker: de wax zorgt ervoor dat je beter kunt glijden en sturen en scherpe kanten zorgen voor de hoognodige grip op de piste. Maar hoe vaak moet je dit nu eigenlijk doen en wanneer kun je je ski’s of board het beste wegbrengen voor een onderhoudsbeurt? De antwoorden hierop krijg je in bovenstaande video.

Waxen en slijpen van ski's bij Bever
© Bever

Bever en duurzaamheid

Buiten is goed voor ons. Daarom zijn wij ook goed voor buiten. Dat is een belangrijk motto van Bever. Zij doen er alles aan dat alles wat ze doen in de juiste balans staat met de natuur. Een voorbeeld voor velen denken wij. Ze nemen – zeker ten opzichte van veel andere winkels – een aantal duidelijke standpunten in en durven dit ook in hun reclames naar voren te laten komen. Bever wil niet dat iedereen maar blijft consumeren, ook niet bij hen. Ze vragen je om bewust te kopen en voor kwaliteit te kiezen. Zo gaan dingen langer mee en dat is beter voor de wereld. Als je dit als winkel hardop durft te zeggen, heb je wat ons betreft de problematiek van de wereld goed begrepen en neem je je verantwoordelijkheid. Dat is toch mooi? Bever wil dat je zo lang mogelijk geniet van je producten, daarom onderhouden en repareren ze liever dan dat ze je iets nieuws verkopen. En dat is toch best een bijzonder statement voor een winkel, chapeau! Is je product op, gebruik je het niet meer of wil je graag iets nieuws? Lever het dan in bij een Buiten-Gebruikt inleverpunt in een Bever-winkel.

Koop bewust en kies voor kwaliteit.
Onderhoud en repareer je producten.
Lever je producten in voor een tweede leven.

Buiten is goed voor ons. Daarom zijn wij ook goed voor buiten.

Ski's dragen op de schouder
© Bever

Bever biedt alles voor je complete ski-outfit

Skischoenen voor elke voet
© Bever
Skibinding checken
© Bever
Waxen van ski's
© Bever
Assortiment skibrillen in alle soorten en maten
© Bever
Waterdichte ski-jassen van softshell tot hardshell
© Bever

Eigen collectie duurzame kleding: Buitenmens

Zoals je hierboven kon lezen, vindt Bever duurzaamheid erg belangrijk. Om die reden hebben ze ook een eigen lijn producten samengesteld uit ingeleverde producten. De Buitenmens-collectie is ontstaan door een samenwerking tussen Bever en Blue LOOP Originals. Alle producten in de collectie zijn deels (of zelfs volledig) gemaakt van oude materialen, verweven tot nieuwe grondstoffen. Dit proces begint dus eigenlijk bij jou: lever je oude spullen in de een Bever winkel!

Een Bever winkel bij jou in de buurt

Bever heeft winkels in heel Nederland. Grote kans dus dat er een winkel bij jou in de buurt is. Er wordt qua wintersportassortiment onderscheid gemaakt tussen een XL winkel, L winkel en wintersportwinkel, waarbij een XL winkel de meeste keuze en services biedt en een wintersportwinkel bijvoorbeeld wel kleding verkoopt, maar geen hardware zoals ski’s, snowboards, schoenen, helmen en goggles.

Online shoppen bij Bever

Geen winkel bij jou in de buurt of shop je liever online? Dat kan natuurlijk ook. Online heeft Bever een groot aanbod aan wintersportspullen, van kleding tot hardware.

Deze special is tot stand gekomen in samenwerking met Bever outdoorspecialist.