17 maart 2020 door Thijs in Nieuws

Het coronavirus heeft voor een abrupt einde van het skiseizoen gezorgd. Skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Duitsland zijn inmiddels gesloten. Skiën in de Alpen zit er dit seizoen niet meer in. Alleen in Scandinavië en in Canada zijn momenteel nog enkele skigebieden geopend. In dit weblog onze opinie over het coronavirus en wintersport.

Liveblog Skiinformatie.nl: het laatste nieuws op het gebied van wintersport en het coronavirus >

Geen experts

10-03-2020. De afgelopen tijd hebben wij ons op Snowplaza bewust afzijdig gehouden van het onderwerp. Wij zijn geen experts op het gebied van het coronavirus en wij kunnen geen goed advies geven over hoe jij als wintersporter hiermee om moet gaan. Ook de vraag ‘wel of niet op wintersport gaan?’ kunnen wij niet beantwoorden. Wij hebben er (de afgelopen tijd) voor gekozen om ons stil te houden omtrent dit onderwerp. Wij zijn wintersportliefhebbers, en geen artsen of epidemiologen. Omdat we via e-mail, social media en andere kanalen wel veel vragen krijgen, brengen we ons standpunt via deze weg naar buiten.

Steeds meer skigebieden sluiten liften en accommodaties

14-03-2020. In een week tijd is er veel veranderd. Stonden we vorige week nog 'gewoon' op de ski's, sinds donderdag 12 maart geven steeds meer skigebieden aan te gaan sluiten. In Italië sloten een week eerder al alle skigebieden hun liften. Vanaf maandag 16 maart zijn ook alle skigebieden in Oostenrijk gesloten. Op vrijdag 13 maart kondigde de regering in Oostenrijk strengere maatregelen aan. Zo gaan alle scholen dicht en ook veel bedrijven. Supermarkten, apotheken en andere eerste levensbehoeften blijven bereikbaar. In Zwitserland heeft ook het eerste skigebied buiten Tessin, Adelboden, aangegeven per direct de liften te zullen stoppen. In Frankrijk zijn op moment van schrijven nog geen sluitingen aangekondigd.

Mike & Miranda merkten in Nendaz op 5-3-2020 niets van het coronavirus

Skiseizoen in de Alpen voorbij

16-03-2020. Het skiseizoen in de Alpen is voorbij. Zaterdag kondigden steeds meer skigebieden in Duitsland aan het skiseizoen op zondag te beëindigen. Niet veel later kwam de Zwitserse regering naar buiten met het bericht dat alle skigebieden per direct moesten sluiten. 24 uur later volgden ook in Frankrijk deze noodzakelijk maatregelen. Sinds zondag 15 maart mag er niet meer geskied worden in de Alpen en liggen de skigebieden er verlaten bij. Hiermee is er een voortijdig einde gekomen aan het wintersportseizoen 2019/2020. Waarom wij ondanks het coronavirus over wintersport blijven schrijven, kun je lezen in deze column.

Laat je goed informeren

Baseer je keuze om wel of niet op wintersport te gaan op basis van de officiële kanalen. Actuele informatie over het coronavirus vind je op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Ook de reisadviezen per land staan hier genoemd. De Nederlandse overheid publiceert reisadviezen op de website Nederlandwereldwijd.nl

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen