Skip to navigation Skip to main content
Afdaling Gurgl

Op zoek naar een hooggelegen skigebied met veel pistes boven 2500 meter hoogte? In deze skibestemmingen ben je ook in het voorjaar verzekerd van fijne pistes. En dat niet alleen, eenmaal op deze hoogte zijn ook de uitzichten schitterend en daarnaast kun je vaak lekker lang afdalen. Skiën op hoge pistes heeft meerdere voordelen, zeker nu het voorjaar haar intrede doet en de temperaturen stijgen. In de Alpen vind je genoeg hooggelegen skigebieden. In dit blog tien skigebieden met veel pistes boven de 2500 meter.

1. Gurgl

Het merendeel van de pistes van het Oostenrijkse Gurgl ligt hoger dan 2000 meter. Daarnaast vind je hier ook veel afdalingen boven de 2500 meter. Het hoogste punt van het skigebied ligt op 3082 meter hoogte. Hier kun je een bezoek brengen aan het Top Mountain Star restaurant. Een architectonisch hoogtepunt, waar je kunt genieten van een prachtig 360 graden panorama tijdens een kop koffie of warme choco.

Gurgl is een skigebied met veel pistes hoger dan 2500 meter

2. Pitztaler Gletscher

De Gletscherexpress brengt je naar een hoogte van 2840 meter. Vanaf hier kun je het skigebied van de Pitztaler Gletscher gaan verkennen. In dit Oostenrijkse gebied reiken de 22 km aan pistes tot een maximale hoogte van 3440 meter en ze liggen allemaal boven de 2500 meter. Je kunt hier sneeuwzeker skiën van september tot mei.

Skiën boven 2500 meter hoogte in het Pitztal

3. Sölden

Sölden is dankzij de aanwezigheid van twee gletsjers en meerdere drieduizenders enorm sneeuwzeker. Op de twee gletsjers ski je gegarandeerd hoger dan 2500 meter, maar ook op de andere bergen vind je daar mogelijkheden voor. Sölden biedt ruim 140 km aan pistes, leuke en moderne berghutten, tal van winterse activiteiten en een gezellige après-ski.

Skiën in Sölden boven 2500 meter

4. Zermatt, Breuil-Cervinia en Valtournenche

Het Zwitserse Zermatt vormt samen met het Italiaanse Breuil-Cervinia en Valtournenche een skigebied met ruim 360 km aan pistes. Het merendeel van de afdalingen ligt boven de 2500 meter hoogte en het hoogste punt wordt bereikt op de Theodulgletsjer op 3882 meter hoogte (Matterhorn Glacier Paradise). Op deze gletsjer kun je zelfs 365 dagen per jaar skiën! Je geniet continu van prachtige panorama’s en het uitzicht op de Matterhorn is nooit ver weg.

Gletsjerskigebied Zermatt

5. Les Deux Alpes

Van de 229 km aan pistes die het Franse skigebied Les Deux Alpes telt, is maar liefst 118 km blauw. Dat maakt dit skigebied ideaal voor beginners. Dankzij de aanwezigheid van de gletsjer is Les Deux Alpes enorm sneeuwzeker. Je kunt hier zelfs 's zomers op de latten staan. En extra fijn: veel pistes liggen ruim boven 2500 meter hoogte.

6. Stubaier Gletscher

Met ruim 60 km aan pistes is de Stubaier Gletscher het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk. Het merendeel van de afdalingen ligt boven de 2500 meter. Omdat veel pistes blauw of rood zijn, is de Stubaier Gletscher ook zeer geschikt voor beginners en families met kinderen. Je vindt hier leuke berghutten en ook is er een snowpark aanwezig. Een must-do is een bezoek aan het Top of Tyrol uitzichtpunt op 3210 meter.

Stubaier Gletscher hoge pistes

7. Hintertuxer Gletscher

Op de Hintertuxer Gletscher kun je het hele jaar door skiën. Zelfs in de zomer. Wie op zoek is naar een sneeuwzekere skibestemming, bijvoorbeeld voor een wintersport in maart of in april, is hier aan het juiste adres. Met de Gletscherbus of de Sommerberg-gondel stijg je naar 2100 meter. Hier kun je in de volgende berglift stappen om de pistes te verkennen. Het skigebied reikt tot een maximale hoogte van 3250 meter.

Wintersport op de sneeuwzekere Hintertuxer Gletscher

8. Saas-Fee

Wintersporters hebben in het Zwitserse Saas-Fee toegang tot zo'n 100 km aan afdalingen. Het dorp ligt al op ruim 1800 meter hoogte en de pistes reiken tot ruim 3600 meter hoogte. Dankzij de aanwezigheid van meerdere gletsjers is dit skigebied zo sneeuwzeker, dat je er ook in de zomer kunt skiën. De uitzichten zijn bovendien spectaculair, aangezien je hier wel 18 (!) vierduizenders kunt spotten. Veel pistes liggen boven de 2500 meter. Iets wat je echt niet mag overslaan in Saas-Fee is een lunch of kop koffie in pisterestaurant Allalin. Dit restaurant draait zachtjes rond en biedt een schitterend 360 graden panorama.

Skigebied met veel hoge pistes in Zwitserland

9. Silvretta Arena Ischgl-Samnaun

Maar liefst 90% van de pistes van Silvretta Arena Ischgl-Samnaun ligt boven de 2000 meter en dat maakt dit Oostenrijkse skigebied enorm sneeuwzeker. Kijk je echter verder op de pistekaart, dan zie je al snel dat een groot gedeelte van de afdalingen ook boven de 2500 meter ligt. Je hebt hier toegang tot een uitgestrekt skigebied met 239 km aan pistes. Een skitocht die je niet mag missen is de Schmuggler Runde.

Silvretta Arena wintersport
© Spalder Media Group

10. Tignes-Val d’Isère

Het Franse skigebied Tignes-Val d'Isère is zeer sneeuwzeker en dat heeft alles te maken met de aanwezigheid van twee gletsjers. Je hebt hier toegang tot ruim 300 km aan pistes en daarvan is het merendeel blauw. Het gebied is ideaal voor beginners, maar biedt ook gevorderden voldoende uitdaging. Er zijn veel mogelijkheden om te skiën boven de 2500 meter. Zelfs 's zomers kun je hier een aantal weken op de latten staan. Tignes-Val d’Isère reikt tot een maximale hoogte van 3456 meter.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.