Skip to navigation Skip to main content
Avoriaz

Sneeuwzekere skigebieden in Frankrijk

Een wintersport in de sneeuwzekere skigebieden van Frankrijk betekent het hele winterseizoen genieten van fijne pistes met voldoende sneeuw. In de Franse Alpen en Pyreneeën liggen heel wat skibestemmingen waar je sneeuwzeker kunt skiën en snowboarden. Zelfs in het voor- en naseizoen! Bijvoorbeeld omdat er een gletsjer aanwezig is of omdat het merendeel van de pistes boven de 2000 meter ligt. Op deze pagina vind je een overzicht met de meest sneeuwzekere skigebieden in Frankrijk.

Wintersport in sneeuwzekere skigebieden in Frankrijk

Sneeuw is het allerbelangrijkste ingrediënt voor een geslaagde wintersport in Frankrijk. Niemand zit te wachten op papperige hellingen, bruine stukken en nare ijsplaten. Helaas wil dit in het voor- en naseizoen of bij milde condities nog weleens voorkomen. De oplossing? Op wintersport gaan naar een sneeuwzeker skigebied in Frankrijk! Of een skigebied sneeuwzeker is hangt af van verschillende factoren en dat biedt mogelijkheden. Benieuwd welke skigebieden in Frankrijk sneeuwzeker zijn en waarom? Lees dan snel verder!

Wat maakt een skigebied in Frankrijk sneeuwzeker?

Of een skigebied in Frankrijk sneeuwzeker is, hangt af van verschillende factoren. Is er bijvoorbeeld een gletsjer aanwezig zoals in Les Deux Alpes of Tignes - Val d’Isère? Dan zit je qua sneeuwzekerheid eigenlijk altijd wel goed. Dit soort skibestemmingen zijn zo sneeuwzeker, dat je er zelfs ver in het voorjaar en in de zomer een aantal afdalingen kunt maken. Ook de natuurlijke ligging bepaalt of een skigebied sneeuwzeker is. In Val Cenis en La Norma liggen de meeste pistes op noordhellingen, waardoor de zon hier minder snel schade aan kan richten. Nadeel aan deze ligging is dan weer wel dat je vaker in de schaduw skiet. De hoogte speelt ook een grote rol en gelukkig zit je wat dat gegeven betreft zeer goed in Frankrijk. Veel skigebieden reiken tot meer dan 3000 meter hoogte. Denk aan Bonneval sur Arc, Les Trois Vallées en L’Alpe d’Huez. In Paradiski ligt ruim 70% van alle afdalingen boven de 2000 meter!

Sneeuzekere skigebieden in Frankrijk
Verse sneeuw in Frankrijk

Top 10 beste sneeuwzekere skigebieden in Frankrijk

Geen gebrek aan sneeuwzekere skigebieden in Frankrijk! De Franse skigebieden profiteren zowel van sneeuw uit het noorden als uit het westen, zuiden en oosten. Hieronder volgt een top 10 meest sneeuwzekere skibestemmingen.

 1. Les Deux Alpes
 2. Tignes - Val d’Isère
 3. Les Trois Vallées
 4. Paradiski (La Plagne, Les Arcs & Peisey-Vallandry)
 5. L’Alpe d’Huez
 6. Chamonix-Mont Blanc
 7. Bonneval sur Arc
 8. Serre Chevalier
 9. La Rosière (Espace San Bernardo)
 10. Les Portes du Soleil

Skigebieden en skidorpen met veel pistes boven de 2000 meter

Als je de hoogte ingaat, zit je wat sneeuw betreft al snel goed. In Frankrijk liggen heel wat hooggelegen skigebieden met veel pistes boven de 2000 meter, waar je van vroeg tot laat in het seizoen sneeuwzeker kunt skiën. We lichten er vier aan je uit.

Gletsjerskigebieden in Frankrijk

Gletsjers maken een skigebied al snel sneeuwzeker. In Frankrijk liggen meerdere gletsjers, waarvan ook een aantal in de skigebieden. Daar moet wel bij gezegd worden dat je niet op alle gletsjers pistes vind. Op een aantal zijn slechts skiroutes mogelijk. Hieronder volgt een overzicht met skigebieden met een gletsjer in Frankrijk.

Sneeuwzekere skigebieden en skidorpen in december in Frankrijk

Op zoek naar een sneeuwzeker skigebied in december in Frankrijk? Bijvoorbeeld voor een wintersport met Kerst? In de laatste maand van het jaar gaat het skiseizoen officieel van start en kun je in vrijwel alle skigebieden terecht voor een fijne vakantie in de sneeuw. Omdat de sneeuwcondities rond Kerst nog weleens wisselend kunnen zijn, is het verstandig om de hoogte in te gaan. Kies voor een van de hierboven genoemde skigebieden met gletsjer of een hooggelegen skigebied met veel pistes boven de 2000 meter. Sneeuwzekere skigebieden in Frankrijk in december zijn:

Sneeuwzekere skigebieden in Frankrijk in december met kerst

Sneeuwzekere skigebieden en skidorpen in april

Voor een wintersport in het voorjaar ben je in Frankrijk aan het juiste adres. Vanwege de grote hoogtes van verschillende skistations kun je hier in april nog volop van de pistes genieten. En zelfs daarna kun je nog in de latten klikken! Enkele skibestemmingen blijven ook in mei en juni en zelfs in de zomer open. Op zoek naar sneeuwzekere skigebieden in april in Frankrijk? Bijvoorbeeld voor een wintersport met Pasen? Dit zijn enkele tips:

 • Tignes - Val d’Isère
 • Val Thorens (onderdeel van Les Trois Vallées)
 • La Plagne (onderdeel van Paradiski)
 • Chamonix Mont-Blanc
 • La Rosière
 • Les Arcs (onderdeel van Paradiski)
 • Isola 2000
 • Morzine en Avoriaz (onderdeel van Les Portes du Soleil)
 • Valmorel (onderdeel van Le Grand Domaine)
 • Les Saises (onderdeel van Espace Diamant)
 • Serre Chevalier
 • La Clusaz
 • Cauterets
 • Vars
 • Les Menuires en Courchevel (onderdeel van Les Trois Vallées)