Hoogte: 1000-2069 Meter

L'Espace Diamant in het kort

  • Skigebied aan de voet van de Mont Blanc
  • Veelal brede, eenvoudige pistes
  • Minder geschikt voor gevorderden

L'Espace Diamant

L’Espace Diamant ligt aan de voet van de Mont Blanc en beschikt over ruim 190 kilometer aan pistes. Het gebied strekt zich uit tussen de Val d'Arly Mont Blanc en Beaufortain. Het landschap wordt gekenmerkt door uitgestrekte bossen, alpenweiden en authentieke dorpen. De toegang tot het enorme skigebied is overal goed geregeld, al zijn er hier geen gondels. Het gebied bij de dorpen Les Saisies, Crest Voland Cohennoz en Hauteluce kent overwegend groene, blauwe en soms rode pistes. Veel liften en pistes lopen tot in de dorpen. In de Mont Blanc-regio liggen de dorpen Praz sur Arly en Notre Dame de Bellecombe, twee authentieke bergdorpen, terwijl Flumet (gebouwd in de jaren '50), meer een modern skistation is.

Ondanks de geringe hoogte, de pistes reiken tot 2069 meter, is L’Espace Diamant behoorlijk sneeuwzeker. Dit komt door de gunstige ligging ten opzichte van de Mont Blanc. Het skigebied valt met name in de smaak bij beginners en gevorderde skiërs. Ervaren skiërs die houden van uitdaging en steile afdalingen hebben hier minder te zoeken. Skigebied L’Espace Diamant is behoorlijk uitgestrekt en ligt op de flanken van tal van bergen. Om van de Mont Bisanne (1940 m) boven Les Saisies naar de Roc des Evettes (1600 m) te skiën ben je al behoorlijk lang onderweg. Daarnaast zijn er in het skigebied 5 snowparks en drie boardercross afdalingen.

Snowplaza beoordeling

Beginners
Freeride/off-piste
Gevorderden
Langlauf
Experts
Sneeuwzeker
Families/kinderen
Prijsniveau
Snowboard/freestyle
7.9

Gemiddelde beoordeling

op basis van 9 beoordeelingen door bezoekers

Prachtige omgeving, mooie brede pistes, vooral veel keuze voor beginnende skiërs en families met jonge kinderen. Rustige pistes. Dorpje is sfeervol. Weinig Ned...

Schrijf een beoordeling ›

 

L'Espace Diamant: voor ieder wat wils

L'Espace Diamant bestaat uit zes wintersportdorpen die in het Val d'Arly en de Beaufortain liggen. Tussen de charmante dorpjes ligt een gevarieerd skigebied met voornamelijk eenvoudige pistes. 60% van het pisteaanbod is blauw en groen, waardoor beginners (en families) hier uitstekend uit de voeten kunnen. Voor gevorderde skiërs is het goed om te weten dat er afdalingen zijn met meer dan 1000 meter hoogteverschil. Ook zijn er goede mogelijkheden om buiten de piste te skiën. Daarnaast is er van drukte vrijwel nooit sprake op de pistes van L'Espace Diamant. Wel heb je hier te maken met diverse verouderde stoeltjesliften. Meer dan 300 sneeuwkanonnen zorgen dat de pistes ook tijdens minder sneeuwzekere tijden in conditie blijven.

Overzicht pistes & liften in L'Espace Diamant

Pistes

Liften

Extra informatie

Groene pistes42 km Sleepliften48Seizoenstart
Blauwe pistes90 km Stoeltjeslift(en)31Seizoenseinde
Rode pistes49 km Gondels0Gletsjer
Zwarte pistes11 km Treinen0Minimale hoogte1000 m
Totaal192 km Capaciteit0 pers/uurMaximale hoogte2069 m

travelDorpen in het skigebied L'Espace Diamant

Highlight: langlaufen in Les Saisies

Les Saisies beschikt over één van de meest sneeuwzekere en veelzijdige langlaufnetwerken van de Alpen. De meest succesvolle Franse biatleet aller tijden, Raphaël Poirée, beweert dat je hier zelfs beter kunt langlaufen dan in Scandinavië. Direct bij het dorp ligt een 'Nordic Parc' met 120 km aan loipes; van eenvoudige loipe voor beginners tot de uitdagende Olympische loipe. Tijdens de Olympische Spelen van 1992 in Albertville werden in Les Saisies de langlauf- en biatlononderdelen georganiseerd.

Freestyle & Freeride in L'Espace Diamant

Funparks 3Tables
HalfpipeBoxes
QuarterpipeRails
BoardercrossFreeride toegestaan
KickersFreeride-zone

Skipasprijzen 6-dagen laagseizoen

Laagseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
Espace Diamant EUR 178.70 EUR 223.20
Mont-Blanc Unlimited EUR 208.10 EUR 244.80 4 jaar
Val d'Arly EUR 144.40 EUR 180.40 5 jaar
Les Saisies EUR 157.10 EUR 195.80

Skipasprijzen 6-dagen hoogseizoen

Hoogseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
Espace Diamant EUR 178.70 EUR 223.20
Mont-Blanc Unlimited EUR 260.10 EUR 306.00 4 jaar
Val d'Arly EUR 144.40 EUR 180.40 5 jaar
Les Saisies EUR 157.10 EUR 195.80
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
L'Espace Diamant

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Espace Diamant. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten