Hoogte: 1500-2500 Meter

Le Dévoluy in het kort

  • Skigebied is in ontwikkeling
  • Door ligging zeer sneeuwzeker
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Superdévoluy

Het skigebied Le Dévoluy beschikt over zo'n 100 kilometer aan pistes en verbindt de plaatsen Superdévoluy en La Joue du Loup met elkaar. Een groot gedeelte hiervan is rood, maar hierbij moet opgemerkt worden dat de pistes nooit al te lastig worden. Het enige gedeelte dat beginners beter kunnen mijden zijn de afdalingen van La Pierra. De lager gelegen pistes zijn heerlijk breed en ook de connectie met La Joue du Loup is voor beginners prima te maken.

Beginners voelen zich zeer thuis in het skigebied van Le Dévoluy. De brede, glooiende pistes onder de stoeltjesliften Roche en TSD Jas zijn ideale beginnersafdalingen. Wie moderne liften is gewend zal wel even raar opkijken in Le Dévoluy, je vindt hier namelijk nog enkele verouderde sleepliften. Ondanks de zuidelijke ligging zit het met de sneeuwzekerheid goed. Wanneer er veel verse sneeuw is gevallen, kan ook de gevorderde wintersporter zich hier volledig uitleven. In het zuiden van de Franse Alpen kun je in het skigebied Le Dévoluy namelijk ook uitstekend off-piste skiën.

Snowplaza beoordeling

Beginners
Freeride/off-piste
Gevorderden
Langlauf
Experts
Sneeuwzeker
Families/kinderen
Prijsniveau
Snowboard/freestyle
7.0

Gemiddelde beoordeling

op basis van 47 beoordeelingen door bezoekers

Heerlijk gebied met alles bij de hand om met gezin te skiien. Lekker rustig en perfecte sneeuw gezien dorp al op 1500 ligt.

Schrijf een beoordeling ›

 

Liften en pistes in wintersportgebied Le Dévoluy

Skigebied Le Dévoluy bestaat uit twee deelskigebieden, Superdévoluy en La Joue du Loup, die samen een relatief ruim skigebied van 100 pistekilometers vormt. Maar liefst 23 liften, inclusief drie babyliften voor de allerkleinsten, zorgen voor praktische verbindingen doorheen het hele wintersportgebied. De overhand van de pistes is breed, glooiend en blauw. Ideaal voor de beginnende wintersporters, die zijn eerste ervaring wil opdoen op ski’s. Maar ook met een mooi aantal rode pistes, die overigens niet heel moeilijk zijn, en vijf uitdagende zwarte pistes kunnen de gemiddelde en gevorderde wintersporters zich hier prima vermaken.

Overzicht pistes & liften in Le Dévoluy

Pistes

Liften

Extra informatie

Blauwe pistes60 km Sleepliften14Seizoenstart
Rode pistes30 km Stoeltjeslift(en)5Seizoenseinde
Zwarte pistes10 km Gondels1Gletsjer
Skiroutes0 km Treinen0Minimale hoogte1500 m
Totaal100 km Capaciteit0 pers/uurMaximale hoogte2500 m

travelDorpen in het skigebied Le Dévoluy

Highlight: de langste rode piste van skigebied Le Dévoluy

De Draille is één van de bekendste en tevens langste rode piste van het skigebied Le Dévoluy. Deze brede rode piste is ideaal voor iedere wintersporter. Een beginnende skiër of snowboarder kan zich prima op deze piste wagen, maar ook voor gemiddelde en gevorderde wintersporters biedt het kansen. Wanneer je in de ochtend bij de eerste op deze piste bent, dan is dit een werkelijke droombaan voor het carven. Neem de lift ‘Mur’ omhoog, en geniet van puur plezier op deze uitgebreide lange piste.

Freestyle & Freeride in Le Dévoluy

Funparks 1Tables
HalfpipeBoxes
QuarterpipeRails
BoardercrossFreeride toegestaan
KickersFreeride-zone

Skipasprijzen 6-dagen laagseizoen

Laagseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
Superdévoluy EUR 151.50 EUR 189.00 5 jaar

Skipasprijzen 6-dagen hoogseizoen

Hoogseizoen Kinderen Volwassenen Gratis tot
Superdévoluy EUR 151.50 EUR 189.00 5 jaar
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Le Dévoluy

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Superdévoluy. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Aantal geopende pistes 0
Liften open-
Rodelbaan open gesloten
Snowpark gesloten