Skip to navigation Skip to main content

Skigebieden op minder dan 900 km rijden vanaf Utrecht

17115 - Skigebieden op minder dan 900 km rijden vanaf Utrecht (2)

Ieder jaar trekken duizenden wintersporters met de auto naar de skigebieden. Je bent niet afhankelijk van een bus of vliegtuig en je kunt (bijna) alles meenemen. Wel zien veel mensen op tegen het aantal kilometers dat ze moeten afleggen. De lange rit na een drukke periode van school en werk is niet voor iedereen een pretje. Maximaal 900 km rijden is meer dan genoeg. Daarom in dit weblog: 13 skigebieden op minder dan 900 km rijden vanaf Utrecht. Niet alleen in Duitsland, maar ook in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.

#1. Serfaus-Fiss-Ladis (891 km)

Familieparadijs Serfaus-Fiss-Ladis ligt op 891 km rijden vanaf Utrecht. Ladis is net wat minder ver rijden dan de andere twee bestemmingen in het Oberinntal. Je hebt hier toegang tot ruim 210 km aan pistes en een modern liftnetwerk. Geniet van fijne afdalingen, leuke berghutten en gezellige après-ski. Voor de kleintjes zijn er meerdere kinderlanden.


#2. Montafon (858 km)

Het Montafon in Vorarlberg is een 39 km lang dal dat uit meerdere deelskigebieden bestaat. Silvretta Montafon is met 140 pistekilometers de grootste van allemaal. In totaal vind je hier iets meer dan ruim 180 km aan pistes. Eén van de eerste plaatsen die je vanaf Utrecht tegenkomt is St. Anton im Montafon. Het is 858 kilometer rijden.

#3. Skiliftkarussel Winterberg (315 km)

Winterberg ligt op 315 km rijden vanaf Utrecht en is daarmee ideaal voor een wintersport dichtbij huis of een weekend naar de sneeuw. Als het verkeer meezit, dan rijd je in ongeveer 4 uur naar deze Duitse bestemming. Het skigebied heeft 27 km aan pistes en is ideaal voor beginners en families met kinderen. Eventueel kun je ook uitwijken naar het nabijgelegen Willingen (16 km aan pistes)

#4. Vitales Land: Tannheimer Tal & Reutte (800 km)

Vitales Land: Tannheimer Tal & Reutte is de naam voor de verschillende skigebieden in de buurt van Reutte en Tannheimer Tal. Deze zijn niet allemaal verbonden, maar wel met één skipas toegankelijk. Je vindt hier 70 km aan pistes. Druk is het hier bijna nooit en de sfeer is gemoedelijk. Tannheim ligt op 800 km rijden vanaf Utrecht en Reutte op 802 km afstand.

#5. Feldberg (690 km)

Feldberg is met iets meer dan 26 km aan pistes het grootste skigebied van het Zwarte Woud. Het skigebied bevindt zich op de 1493 meter hoge Feldberg en de 1415 meter hoge Herzogenhorn. Via liften en pistes zijn beide met elkaar verbonden. Vanaf Utrecht is het 690 km rijden naar Feldberg.

#6. SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental (898 km)

In SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental heb je toegang tot 280 km aan pistes. Je kunt allerlei mooie tochten skiën, lunchen bij knusse berghutten, feesten in de après-ski en tal van andere activiteiten ondernemen. Vanaf Utrecht is het 898 km rijden naar Söll. Dit plaatsje ligt op een kleine twintig minuten rijden van de grens met Duitsland.

#7. Sörenberg (818 km)

Sörenberg is een dorp in Zwitserland dat toebehoort aan het gelijknamige skigebied. Je hebt hier toegang tot ruim 50 km aan pistes die tot een maximale hoogte van 2350 meter reiken. Vanaf Utrecht is het zo’n 818 km rijden naar dit dorp en skigebied.

#8. Tiroler Zugspitz Arena (816 km)

Skigebied Tiroler Zugspitz Arena ligt niet alleen op minder dan 900 km rijden vanaf Utrecht, maar is ook nog eens zonder Vignet Oostenrijk bereikbaar. Het skigebied bestaat uit meerdere deelskigebieden met elk een eigen karakter. Je hebt hier toegang tot ruim 140 km aan pistes. Berwang is één van de eerste plaatsjes die je tegenkomt en ligt op 816 km rijden vanaf Utrecht.

#9. Engelberg (835 km)

Het Zwitserse Engelberg bestaat uit twee deelskigebieden die niet onderling verbonden zijn. Wel kun je gemakkelijk pendelen met de skibus. Je hebt hier toegang tot bijna 90 km aan pistes. Het merendeel daarvan is rood, maar er zijn ook fijne blauwe afdalingen en een aantal pittige zwarte pistes. Vanaf Utrecht is het 835 km rijden naar Engelberg.

#10. Damüls (845 km)

Het sfeervolle dorpje Damüls ligt op 845 km rijden vanaf Utrecht. Het dorp is onderdeel van skigebied Damüls – Mellau – Faschina Schneereich. Je vindt hier iets meer dan 100 km aan pistes. Ieder type wintersporter kan hier uit de voeten. Geniet van de prachtige natuur en gezellige sfeer.

#11. Oberstdorf & Kleinwalsertal (800 km)

Het Duitse Oberstdorf deelt een skigebied met het Oostenrijkse Kleinwalsertal. Verdeeld over zes deelskigebieden vind je ongeveer 130 pistekilometers. Beide bestemmingen zijn ideaal voor families en bieden daarvoor tal van faciliteiten. Vanaf Utrecht is het 800 km rijden naar Oberstdorf en 804 km naar Riezlern, de eerste plaats in het Kleinwalsertal.

#12. Monts Jura (854 km)

Monts Jura bestaat uit meerdere kleine skigebieden die samen goed zijn voor iets meer dan 40 pistekilometers. De pistes reiken tot een maximale hoogte van 1680 meter, maar zijn door de aanwezigheid van de vele sneeuwkanonnen toch sneeuwzeker. Je geniet hier van prachtige uitzichten, waaronder op het Meer van Genève. Monts Jura ligt op 854 km rijden vanaf Utrecht.

#13. Ski Arlberg (880 km)

Ski Arlberg is met ruim 300 km aan pistes een van de grootste skigebieden in Oostenrijk. Niet alleen beginners, maar ook gevorderden en experts kunnen hier hun hart ophalen. Overnachten kan in plaatsen zoals Lech am Arlberg (881 km), St. Anton am Arlberg (888 km) en Zürs am Arlberg (879 km).

Andere skigebieden onder de 900 km rijden (vanaf Utrecht)

Naast bovengenoemde skigebieden zijn er nog veel meer opties waarbij je maximaal 900 kilometer moet rijden vanaf Utrecht. Een aantal hebben we hieronder opgesomd. Dit lijstje is overigens niet uitputtend.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.