Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - Winterberg
© TVB Winterberg
Duitsland

Skigebied Skiliftkarussell Winterberg

Gebaseerd op 66 reviews

Skiliftkarussell Winterberg in het kort

 • Hoogte: 580 - 820 meter
 • Slechts een paar uur rijden vanuit Nederland
 • Relatief sneeuwzeker door moderne sneeuwkanonnen
 • Korte pistes door gering hoogteverschil

De Skiliftkarussell Winterberg is het bekendste skigebied van het Sauerland. Ruim 20 liften ontsluiten de pistes die op 6 verschillende bergen liggen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om leuke tochten te skiën aangezien het skigebied behoorlijk uitgestrekt is. Hoewel het skigebied van Winterberg met name geschikt is voor minder geoefende skiërs en families, zijn er ook een aantal steilere afdalingen zoals de 'Slalomhang'. Dit is de steilste afdaling ten noorden van de Alpen en een van de mooiste van het Sauerland. Maar liefst 14 verlichte pistes maken het mogelijk om ook ‘s avonds (dinsdag en vrijdag van 18:30 tot 22:00 uur) te skiën en snowboarden op de pistes van de Skiliftkarussell Winterberg. Voor de langlaufers liggen er in het Sauerland ruim 100 kilometer gespoorde loipes en liefhebbers van rodelen zijn in het skigebied van Winterberg ook aan het juiste adres.

Op de pistes van Winterberg ervaar je het echte wintersportgevoel op slechts een paar uur rijden van Nederland. Beginners vinden hier perfecte omstandigheden om te leren skiën. Houd er wel rekening dat het tijdens weekenden, schoolvakanties en bij verse sneeuw erg druk kan zijn. De afgelopen jaren zijn er in Winterberg veel sleepliften vervangen door moderne stoeltjesliften. Nieuw in Winterberg in 2019/2020 zijn de 6-persoons stoeltjeslift van parkeerplaats Kahler Asten naar de Bremberg, de bijbehorende skibrug en de herbouwing van Möppi's Hütte. Hierdoor sta je voortaan nog sneller bovenop de Bremberg (810 m) om je aan de langste piste (1,5 km) van het het skigebied te wagen. Ook is er veel geïnvesteerd in sneeuwzekerheid. Overal staan sneeuwkanonnen om de pistes van kunstsneeuw te kunnen voorzien. Dagje ergens anders skiën? Voor meer afwisseling kun je in de directe nabijheid van Winterberg uitwijken naar diverse andere skigebieden zoals Willingen, Postwiese en Altastenberg. De skigebieden van de Wintersport Arena Sauerland bieden in totaal 66 kilometer aan pistes. Skiliftkarussell Winterberg, hetzelfde wintersportgevoel als in de Alpen, maar dan dichtbij huis!

Afbeelding - Slopes Map 1 - Skiliftkarussell Winterberg

Skiliftkarussell Winterberg - 27 km

Open
 • Blauw 14 km
 • Rood 12 km
 • Zwart 1 km

Berg: 60 cm

Dal: 35 cm

 • Sleepliften 6
 • Stoeltjesliften 14
 • Gondels 0
 • Treinen 0
 • Gletsjer Nee
 • Capaciteit 40000 p/uur
Afbeelding - Slopes Map 1 - Skiliftkarussell Winterberg

Skiliftkarussell Winterberg: constant in ontwikkeling

Skiliftkarussell Winterberg is constant in ontwikkeling. Sleepliften komen steeds minder voor en op het gebied van kunstsneeuwproductie worden grote stappen gezet. Nieuw in 2019/2020 is de 6-persoons stoeltjeslift die de noordelijke flank van de Kahler Asten met de Bremberg (810 m) verbindt. In het kader van dit project is ook een skibrug over de autoweg B480 aangelegd, voor een directe aansluiting op het dalstation. Sneeuwzekerheid is al jaren een hoofdzaak in Winterberg en het netwerk van sneeuwkanonnen wordt voortdurend geoptimaliseerd. De sneeuwhoogtes op de pistes worden gemeten met GPS, zodat men precies weet welke plekken van extra sneeuw moeten worden voorzien. Het kost niet alleen minder energie en water, maar levert ook een betere pistekwaliteit op. In totaal heeft men in 19/20 voor 15 miljoen euro geïnvesteerd in de Wintersportarena Sauerland. Enkele jaren geleden is de 4-persoons stoeltjeslift ‘Büre/Herrloh’ (nr. 6) vervangen door een 6-persoons stoeltjeslift. Ook op de Poppenberg (746 m) is in het verleden hard gewerkt om het liftaanbod te verbeteren. Door de aanleg van een 8-persoons stoeltjeslift hoef je voortaan geen gebruik meer te maken van de voorheen aanwezig sleeplift.

Highlight: après-ski en avondskiën in Winterberg

Winterberg beschikt niet alleen over de meeste sneeuwkanonnen van Duitsland, maar ook over het grootste en meest afwisselende avondskigebied. Op dinsdag en vrijdag van 18:30 tot 22:00 uur zijn er 9 skiliften geopend die 14 verlichte skipistes (8 km) ontsluiten. Om te mogen avondskiën dien je wel een aparte avondskipas te kopen (€ 20,-). Over de sneeuwkwaliteit hoef je je geen zorgen te maken, aangezien al deze afdalingen kunnen worden voorzien van kunstsneeuw. Na afloop kun je je onder dompelen in de après-ski van Winterberg. Aanrader is Möppi´s Hütte, deze authentieke skihut is een van de hotspots in de Skiliftkarussell Winterberg. Later op de avond kun je de après-ski voortzetten in de Tenne, in het centrum van het dorp. Deze discotheek is een begrip in het Sauerland en heeft maar liefst zes bars op vijf verdiepingen.

Fotogalerij van Skiliftkarussell Winterberg

Afbeelding - Winterberg
© TVB Winterberg
Afbeelding - Winterberg
© TVB Winterberg
Afbeelding - Winterberg
© TVB Winterberg
Afbeelding - Winterberg
© TVB Winterberg

Weer in Skiliftkarussell Winterberg

Vandaag

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
-4°C / 0°C

Vorstgrens

579 meter

Regen

0 mm

Morgen

Bewolkt en enige tijd sneeuwval

Bewolkt en enige tijd sneeuwval
-4°C / -1°C

Vorstgrens

590 meter

Sneeuw

4 cm

Beoordeling van Skiliftkarussell Winterberg

Snowplaza beoordeling
 • Beginners
 • Gevorderden
 • Experts
 • Snowboard/freestyle
 • Freeride/off-piste
 • Langlauf
 • Sneeuwzeker
 • Familie/kinderen
 • Prijsniveau
7
Beoordeling bezoekers

op basis van 66 beoordelingen door bezoekers

Laatste beoordeling door Tom

“”

Toon alle beoordelingen
Freestyle & Freeride in Skiliftkarussell Winterberg
Funparks 1
Halfpipe
Quarterpipe
Boxes
Rails
Tables
Boardercross
Kickers
Freeride toegestaan
Freeride-zone
Skipasprijzen Skiliftkarussell Winterberg - Laagseizoen (6 dagen)
 
Kinderen
Volwassenen
Gratis tot
Skiliftkarussell Winterberg
Kinderen EUR 105,00
Volwassenen EUR 145,00
Gratis tot
Skipasprijzen Skiliftkarussell Winterberg - Hoogseizoen (6 dagen)
 
Kinderen
Volwassenen
Gratis tot
Skiliftkarussell Winterberg
Kinderen EUR 105,00
Volwassenen EUR 145,00
Gratis tot