Skip to navigation Skip to main content

Ben jij al in de wintersportstemming?

5013 - Ben jij al in de wintersportstemming? (1)

De eerste sneeuw is inmiddels gevallen en de op de meeste gletsjers kan alweer geskied worden. Hoog tijd om in de wintersportstemming te komen en dit weblog helpt je daarbij. Heerlijke foto’s en video’s, inspiratie voor je te boeken wintersport, actuele sneeuwhoogtes en de heerlijkste recepten om de smaken uit de Alpen in huis te halen. Laat het wintersportseizoen maar beginnen!

Heb jij je wintersport al geboekt?

Met de winter in aantocht rijst de vraag waar we komend seizoen naartoe gaan op wintersport. Profiteer je in deze periode van aantrekkelijke aanbiedingen en een uitgebreid aanbod of wacht je liever tot kort voor vertrek zodat je weet waar de beste sneeuwcondities zijn? Wie vast zit aan de schoolvakanties heeft hier echter niets aan, voor deze groep wordt het hoog tijd om te boeken.

Webcams & sneeuw

De allerbelangrijkste voorwaarde voor een geslaagde wintersport is natuurlijk sneeuw. Er is al meerdere keren verse sneeuw gevallen en de vooruitzichten zijn dat het binnenkort weer gaat sneeuwen. Op de webcam van de Stubaier Gletscher kun je goed zien dat het er alweer actief geskied wordt. Het wintersportseizoen op de Hintertuxer Gletscher duurt 365 dagen per jaar dus hier ben je altijd gegarandeerd van wintersportplezier. In Ischgl gaat het seizoen op 30 november van start met het Top of the Mountain Concert van SEEED. 

  • Sneeuwhoogte

  • Webcams

  • Snowalert

  • Weerbericht

  • Jaaroverzicht

De mooiste wintersportbeelden: 24 UUR IN

Wintersportbeelden zeggen meer dan duizend woorden. 24 UUR IN is onze webserie voor de Nederlandse bergliefhebbers. In de afleveringen nemen we je mee naar skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland. We showen je de ins en outs van het skigebied, voeren bijzondere gesprekken met locals en geven je de beste tips. Vorig seizoen zijn we onder ander in Sölden, Livigno, Kitzbühel, Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn en SkiWelt geweest.

Wintersportgerechten

Hoe kom je nou beter in de wintersportstemming dan met heerlijke gerechten uit de Alpen. Veel wintersportgerechten zijn eenvoudig thuis te maken en smaken echt niet alleen lekker op het terras van een bergrestaurant. Waag je aan Oostenrijkse klassiekers als Wiener Schnitzel, Tiroler Gröstl of Käsespätzle. De Franse keuken heeft ook genoeg te bieden met gerechten als Tartiflette en Le Pot-au-feu. Als dessert kies je natuurlijk voor Tiramisù, Apfelstrudel of Kaiserschmarrn.

Klik hier voor meer wintersportgerechten >

Wintersport leesvoer

Vanuit je luie stoel kun je ook uitstekend in de wintersportstemming komen. Lees bijvoorbeeld het 24 UUR IN winter magazine, waarvan de tweede editie vorige week is uitgekomen. Je kunt gratis een exemplaar afhalen bij Intersport, KwikFit en SnowWorld!Op de hoogte blijven van het laatste wintersportnieuws? Op Skiinformatie.nl vind je dagelijks actuele nieuwsberichten uit de Alpen. Het weblog van Snowplaza staat vol met wintersportinspiratie. We nemen skigebieden onder de loep, geven je handige tips en delen handige video's over skitechniek.

5013 - https://35696.cdn.cke cs.com/czsZortU7kBXvOHgdnXF/images/d1270e09900c34b53253dc67b242f419d3730dc9396f0f5d.jpeg (1)
Algemeen
Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.