5 maart 2019 door Miranda in Skigebieden onder de loep

De vierde aflevering van 24 UUR IN staat online! In deze video nemen we je mee naar het populaire skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Met 270 km aan pistes behoort het skigebied tot de grootste, maar ook modernste skigebieden van Oostenrijk. Dat je hier lekker kan skiën, spreekt bijna voor zich. Daarom onderneem ik naast het skiën nog diverse andere leuke activiteiten in deze aflevering. Kijk je mee?

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn: groot en modern

Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn staat bekend als een groot en modern skigebied dat eigenlijk elke wintersporter wel iets te bieden heeft. Brede afdalingen in elke kleur, perfecte pistes voor beginners tot experts en prima faciliteiten voor de kids. De liften zijn over het algemeen modern en snel. Je kunt hier prachtige dagtochten maken, zonder dat het echt moeilijk wordt. Maar zoek je meer uitdaging, dan kun je er ook perfect freeriden. Vooral in de dorpen Saalbach en Hinterglemm kun je na het skiën nog gezellig een feestje vieren in de après-ski. Een skigebied dus wat alles biedt waar de gemiddelde wintersporter blij van wordt. 

Verschillende dorpen met een divers karakter

In Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn liggen 4 verschillende dorpen die elk hun eigen kenmerken en karakter hebben. Zo is Saalbach internationaal, levendig en in het autovrije centrum vind je veel winkels, bars en restaurants. Hinterglemm is wat kleiner, hier kom je veel Nederlanders tegen en ook hier is het iedere dag na het skiën erg gezellig in de verschillende bars en après-skitenten. In Leogang is het rustig, evenals in het gemoedelijke dorpje Fieberbrunn. Wat de dorpen met elkaar gemeen hebben, is dat ze allemaal erg familievriendelijk zijn.

Tips voor Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

  • Wil je graag een keer buiten de piste skiën of snowboarden, ga dan met een gids op pad en trek je sporen in de verse poeder.
  • In Fieberbrunn kun je wandelen met lama's. Deze vrolijke beesten brengen bij jong en oud een smile op het gezicht.
  • In Saalfelden kun je op de Ritzensee schaatsen op natuurijs. Ook is dit een prachtige plek voor een winterwandeling op sneeuwschoenen.
  • Saalfelden is een langlaufmekka, het is erg leuk om deze sport een keer uit te proberen.
  • In Saalbach kun je op een parcours racen op sneeuwscooters of met een Pistenbully en dit is niet alleen leuk voor grote en kleine mannen.
  • Achterin het dal, voorbij Hinterglemm ligt de Golden Gate Bridge en de Baumzipfelweg, een mooie plek om te wandelen.
  • Diverse liften openen 's ochtends al om 08.00 uur, je kunt dus al lekker vroeg op de vers geprepareerde piste staan.
  • De U-Bahn in Hinterglemm is 's avonds verlicht, hier kun je non-stop skiën tot 21.30 uur.

Over 24 UUR IN

24 UUR IN is dé webserie voor Nederlandse bergliefhebbers. In de afleveringen nemen we wintersportliefhebbers 24 uur mee naar skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland. Tijdens het bezoek laten we alle bijzonderheden van het skigebied en de omgeving zien. Ook wordt er gesproken met locals en ondernemen we bijzondere activiteiten. 24 UUR IN wordt geproduceerd en gepresenteerd door de teams van Skiinformatie.nl en Snowplaza.nl.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen