Skip to navigation Skip to main content
50284 - 24 UUR IN: Sölden (2)

Eind maart waren we met 24 UUR IN in Sölden. Het werd een propvol etmaal met verse sneeuw, fantastische afdalingen, een James Bond experience, heerlijk eten én natuurlijk après-ski. Sölden staat te boek als ‘de hotstpot van de Alpen’ en tijdens de uitzending deed de bestemming z’n naam eer aan. Skilerares Vreni had een druk programma uitgestippeld voor presentator Mike en samen knalden ze van piste naar piste. Bekijk nu 24 UUR IN: Sölden, en ontdek alle ins en outs van deze levendige bestemming in het Ötztal.

Sölden: écht ‘de hotspot van de Alpen’

Veel rust heeft Mike niet gekregen tijdens 24 UUR IN: Sölden. Hier staat een wintersportdag echt niet alleen in het teken van skiën. Op en rond de piste is van alles te doen. Zo bezocht hij onder ander het OO7 Elements filmmuseum op de Gaislachkogl. Hier stapte Mike de wereld van James Bond binnen en voor even waande hij zich de wereldberoemde geheim agent. Verwacht niet dat een wintersportdag in Sölden om een uur of vier erop zit. Van vroeg in de middag tot diep in de nacht kun je je onderdompelen in de bruisende après-ski. Later dit seizoen vindt o.a. ook nog het Electric Mountain Festival (4 en 5 april 2019) en het Hannibal gletsjerspektakel plaats (12 april 2019).

50284 -  (4)

Skigebied Sölden: duizelingwekkende cijfers

Op de ski’s was het voor Mike behoorlijk doorknallen in Sölden. Met 144 pistekilometers, twee gletsjers, drie toppen boven de 3000 meter en kilometerslange afdalingen viel er veel te ontdekken in 24 uur. Door de snelle en moderne liften is de aansluiting tussen de diverse hoeken van het skigebied gelukkig snel gemaakt. Het verse laagje sneeuw op de piste zorgde voor een heerlijk skigevoel. Toen het wolkendek ook nog even opentrok was het helemaal genieten. Als afsluiter van de skidag stond de 15 kilometer lange dalafdaling, die 2000 hoogtemeters overbrugt, op het programma.

Tips voor Sölden

  • Ontbijten op de berg: bij Gampe Thaya kun je genieten van een heerlijk ontbijt met zelfgemaakte producten zoals kaas, vleeswaren en melk.
  • 007 Elements: dé James Bond experience van Sölden. Het museum ligt gedeeltelijk in de berg en je leert en ziet van alles uit de wereld van 007.
  • Electric Mountain Festival: op de Giggijoch wordt iedere vrijdag een Electric Mountain Party georganiseerd. Op 4 en 5 april 2019 vindt het festival plaats, met onder andere Robin Schulz en Lost Frequencies.
  • Zentrum Shuttle: pak ’s avonds de (gratis) Zentrum Shuttle lift van het centrum naar het hoger gelegen Innerwald. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het verlichte dorp.
50284 -  (5)

Over 24 UUR IN

24 UUR IN is dé webserie voor Nederlandse bergliefhebbers. In de afleveringen nemen we wintersportliefhebbers 24 uur mee naar skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland. Tijdens het bezoek laten we alle bijzonderheden van het skigebied en de omgeving zien. Ook wordt er gesproken met locals en ondernemen we bijzondere activiteiten. 24 UUR IN wordt geproduceerd en gepresenteerd door de teams vanSkiinformatie.nl en Snowplaza.nl.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.