Skip to navigation Skip to main content
50198 - 24 UUR IN: Kitzbühel (2)

In januari waren we in Kitzbühel voor de opnames van 24 UUR IN. Kitzbühel is bekend om zijn sfeervolle centrum met prachtige huizen, mooie winkels, goede restaurants en gezellige bars. Het skigebied ligt aan twee kanten van de stad en biedt zowel de verwende wintersporter als ook families alles wat ze zoeken. In deze aflevering van 24 UUR IN bekijken we niet alleen de skigebieden, maar we gaan natuurlijk ook weer op pad met locals, bezoeken de leukste plekjes en ondernemen verschillende activiteiten. Kitzbühel is een afwisselende wintersportbestemming, kijk maar!

Kitzski: groot en modern

Kitzbühel heeft twee skigebieden. Op de Kitzbüheler Horn ligt een kleine 20 km aan zonnige en afwisselende pistes. Dit gebied is vooral populair bij families, maar is zeker ook een aanrader voor mensen die houden van de rust van een kleiner skigebied. De afdalingen zijn zo fijn, dat je ze keer op keer kan doen en de sfeer is er relaxed. De dalafdaling geeft een prachtige blik op de stad en is heerlijk lang. Aan de andere kant van Kitzbühel ligt de Hahnenkamm, bekend van de gelijknamige Worldcupafdaling die één van de spectaculairste is van het hele wedstrijdcircuit. Hier vind je de overige pistekilometers van de in totaal 230 km die Kitzski totaal telt. De pistes zijn niet alleen geschikt voor ervaren skiërs en snowboarders, maar ook voor minder geoefende helden zijn er genoeg blauwe afdalingen. Op mooie dagen heb je uitzicht op de hoogste bergen van Oostenrijk.

50198 -  (6)

Kitzbühel: sfeervol en sjiek

Kitzbühel is een oud stadje met een prachtig en sfeervol centrum vol gekleurde gebouwen en gezellig straatjes. Er is een breed aanbod aan winkels, die veelal een sjiek tintje hebben. Luxe shops worden afgewisseld met knusse café's en restaurants. En ondanks dat het misschien wat luxe uitstraalt hier, loopt echt niet iedereen in een bontjas rond, en dat maakt het nu juist zo leuk. Sjiek naast sportief, een goede combinatie. Op het gebied van accommodaties vind je hier ontbijtpensions naast luxe hotels.

50198 -  (7)

Tips voor Kitzbühel

  • In het knusse skigebied van de Kitzbüheler Horn ligt het bergrestaurant Hornköpflhütte. De Käsespatzle en Kaiserschmarrn die ze hier serveren behoren tot de beste van Oostenrijk (vinden wij).
  • De 'Crème Schnitte' bij Berghaus Tyrol is een soort enorme tompouce en waanzinnig lekker. Wees er op tijd bij 's ochtends, want na de middag zijn ze vaak uitverkocht.
  • Bij de Goldene Gams in het centrum van Kitzbühel kun je 'Alpen Tapas' eten; kleine hapjes uit de regio, erg lekker!
  • Eenmaal per week kun je 's avonds een fakkelwandeling maken in het skigebied van de Hahnenkamm.
  • Rondom de Schwarzsee kun je heerlijk wandelen in een prachtige omgeving. Ook kun je er ijsstokschieten.
  • Vlakbij de Schwarzsee ligt Hotel Seebichl, hier kun je in een sfeervol en modern ingericht restaurant heerlijk (vlees)fonduen.
50198 -  (8)

Over 24 UUR IN

24 UUR IN is dé webserie voor Nederlandse bergliefhebbers. In de afleveringen nemen we wintersportliefhebbers 24 uur mee naar skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland. Tijdens het bezoek laten we alle bijzonderheden van het skigebied en de omgeving zien. Ook wordt er gesproken met locals en ondernemen we bijzondere activiteiten. 24 UUR IN wordt geproduceerd en gepresenteerd door de teams van Skiinformatie.nl en Snowplaza.nl.

media widget
Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.