26 februari 2019 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

De derde aflevering van 24 UUR IN brengen we door in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental; één van de populairste en grootste skigebieden in Oostenrijk. Tijdens deze aflevering gaan we vooral veel skiën. We ontdekken de mooiste pistes van de SkiWelt, bezoeken de gezelligste berghutten, bekijken het Iglodorp in Brixen im Thale en Hexenwasser in Söll. Ook 's avonds begeven we ons nogmaals op de pistes om deze te prepareren met de pistenbully en om te nachtskiën. We eindigen de dag met een heerlijke fondue en een dalafdaling op de rodel.

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental: groot en gezellig

Met 284 pistenkilometers, 90 moderne liften en 81 authentieke berghutten maakt SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental direct indruk. Het is dan ook niet voor niets één van de meest geliefde wintersportbestemmingen van Nederlanders in Oostenrijk. Er zijn verschillende uitgebreide kinderlanden waar de kleintjes leren skiën, 4 funparks en diverse belevenispistes voor de hele familie. Opvallend zijn de vele knusse berghutten op de pistes. Je vindt hier geen grote ongezellige buffetrestaurants, maar stuk voor stuk sfeervolle hutten met bediening en fijne terrassen. Vooral de plaatsen Ellmau en Westendorf bieden na een dag op de piste nog een bruisende après-ski.

SkiWelt Tour: zo ontdek je het hele skigebied

Via de SkiWelt Tour kun je het hele skigebied gemakkelijk ontdekken. Je maakt de tocht met de wijzers van de klok mee of ertegenin. Vanuit elk dorp van de SkiWelt kun je opstappen en beginnen aan deze skitour die overal goed aangegeven staat. Over het niveau hoef je je niet al teveel zorgen te maken, want de gemiddelde wintersporter kan deze tocht prima aan qua niveau. Tijdens de aflevering doen we een gedeelte van de skitocht. Natuurlijk stoppen we regelmatig bij een aantal gezellige berghutten.

SkiWelt Tour: zo ontdek je het hele skigebied

Uitzicht op Ellmau en het Wilder Kaiser gebergte

Tips voor SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

  • Een bezoekje aan het Hexenwasser in Söll is voor de kleintjes erg leuk.
  • Altijd al eens willen overnachten in een iglo? Dat kan in Alpen Iglu Dorf in Brixen im Thale, maar gewoon even een drankje doen kan er ook.
  • Benieuwd hoe de pistes geprepareerd worden? Je kan in de SkiWelt mee met de pistenbully en hoort dan tevens hoe milieubewust dit skigebied omgaat met energie en kunstsneeuw.
  • Nog niet genoeg van het skiën overdag, ga dan 's avonds naar het nachtskigebied van Söll. Dit is tevens het grootste verlichte skigebied van Oostenrijk.

Het nachtskigebied in Söll in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Vers geprepareerde pistes tijdens het 'nachtskiën' in Söll

Over 24 UUR IN

24 UUR IN is dé webserie voor Nederlandse bergliefhebbers. In de afleveringen nemen we wintersportliefhebbers 24 uur mee naar skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland. Tijdens het bezoek laten we alle bijzonderheden van het skigebied en de omgeving zien. Ook wordt er gesproken met locals en ondernemen we bijzondere activiteiten. 24 UUR IN wordt geproduceerd en gepresenteerd door de teams van Skiinformatie.nl en Snowplaza.nl.

Team 24 UUR IN

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen