Skip to navigation Skip to main content

Hermann Maier Tour: skitocht in Snow Space Salzburg

17117 - Hermann Maier Tour: skitocht in Snow Space Salzburg (2)
© Snow Space Salzburg | www.snow-space.com

Snow Space Salzburg timmert flink aan de weg! Twee jaar geleden werd Snow Space Salzburg gepresenteerd en inmiddels heeft het skigebied al flink wat ontwikkelingen doorgemaakt. Meest recente voorbeeld is de verbinding (Panoma Link gondel) tussen Flachauwink/Kleinarl en Wagrain . De samenwerking tussen Flachau, Wagrain en St.Johann-Alpendorf moet de komende jaren gaan uitgroeien tot het grootste skigebied van de Ski amadé . En bij een skigebied van dit formaat hoort natuurlijk ook een eigen skitocht. De Hermann Maier Tour is 35 kilometer lang en neemt je mee door het complete skigebied.

In het spoor van Hermann Maier

Sinds wintersportseizoen 2018/2019 is het niet alleen mogelijk om van de Hermann Maier Weltcupstrecke af te dalen, maar ook om zijn skitocht te skiën. De beroemde oud-wedstrijdskiër uit Flachau heeft een skitocht samengesteld, waarbij je over de mooiste pistes skiet en de highlights van het skigebied ontdekt. De Hermann Maier Tour is 35 kilometer lang, overbrugt 6704 hoogtemeters en maakt gebruik van 20 liften. Je kunt de tocht prima in een dag skiën, mits je niet te lang blijft zitten bij een van de heerlijke berghutten of te veel tijd aan de Snow Space Salzburg Challenge besteedt.

Snow Space Salzburg Challenge

Tijdens het skiën van de Hermann Maier Tour maak je ook nog eens kans op het winnen van mooie prijzen! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is zeven van de acht challenges voltooien. Door je skipas te registreren en deze te laten scannen bij de photo points en ski movie pistes maak je onder ander kans op skipassen. Daarnaast is deelname aan de Snow Space Salzburg Challenge ook gewoon een leuk extraatje van de Hermann Maier Tour. Zo kun je je onder andere laten vereeuwigen bij de Starjet 1 in Flachau en bij het starthuis van de Hermann Maier Weltcupstrecke. Op de skimovie piste in Alpendorf (piste 54) en Wagrain (piste 38) kun je bewijsmateriaal vergaren, dat jij toch echt sneller bent dan je vrienden.

Starten in Flachau, Wagrain of St. Johann-Alpendorf

Waar je ook in Snow Space Salzburg verblijft, je kunt in alle dorpen aan de Hermann Maier Tour beginnen. Ideale startpunten zijn de Achterjet in Flachau, de Rote 8er gondel in Wagrain en de Gernkogel stoeltjeslift in St. Johann-Alpendorf. Voor het afleggen van de Hermann Maier Tour dien je te beschikken over een gemiddeld skiniveau, de route gaat voornamelijk over rode pistes. De tijd die je aan de 20 skiliften kwijt bent bedraagt 110 minuten.

Feiten & cijfers: Hermann Maier Tour

Skigebied: Snow Space Salzburg Lengte: 35 kilometer
Moeilijkheidsgraad: Gevorderde skiër Tijdsduur: Hele dag
Opstapplaatsen:Flachau, Wagrain of St. Johann-Alpendorf Hoogtemeters: 6704 m

Meer informatie over Snow Space Salzburg

Sinds de winter van 2017/2018 staan de skigebieden van Flachau, Wagrain en St. Johann im Pongau-Alpendorf bekend onder de naam Snow Space Salzburg. Momenteel beschikt het skigebied over 120 kilometer aan pistes, maar door een geplande verbinding met Zauchensee-Flachauwinkl-Kleinarl moet dit uitgroeien naar 160. Het skigebied is weids van aard en reikt tot een hoogte van 2000 meter. Tijdens je skidag op de pistes van Snow Space Salzburg heb je maar liefst 60 restaurants en berghutten om uit te kiezen. Ook zijn er 3 funparks en kun je in het complete skigebied gebruik maken van gratis WiFi.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.