Skip to navigation Skip to main content

8 redenen voor een wintersport met Pasen

Osterhase Ostereier im Schnee

Het paasweekend staat voor de deur! Breng jij deze dagen thuis door of ga je lekker van de sneeuw genieten? Persoonlijk zou ik voor dat laatste kiezen. Een paasontbijt of -brunch is natuurlijk hartstikke gezellig, maar afdalen van fijne pistes wint alles. Bovendien is het in veel skigebieden een van de laatste mogelijkheden voor een wintersport, aangezien de meeste in de dagen na Pasen sluiten. In dit blog geef ik je acht redenen voor een wintersport met Pasen. Nog geen plannen? Lees dan snel verder!

1. In veel skigebieden is het een van de laatste mogelijkheden voor een wintersport

Met het ingaan van de lente komt helaas ook het einde van winterseizoen 2023/2024 dichterbij. Veel skigebieden sluiten de liften en pistes direct na Pasen of in het weekend daarna. Pasen valt helaas vroeg dit jaar, waardoor het seizoen dus ook eerder afloopt. Gelukkig betekent dit nu ook weer niet overal einde skiplezier. Genoeg skigebieden blijven heel april nog open en er zijn zelfs mogelijkheden om nog in mei, juni of zelfs in de zomer afdalingen te maken. Het aanbod wordt de komende weken alleen wel minder. Lees hier waar je in april nog fijn kunt skiën ›

Redenen voor een wintersport met Pasen

2. Paaseieren zoeken is veel leuker in de sneeuw

Pasen is niet compleet zonder paaseieren zoeken. Leuk voor jong én oud! Thuis in de tuin zoeken is het al dolle pret, maar op wintersport is alles net even specialer. Nu zijn veel dorpen en dalen misschien groen, maar wie weet ligt er tegen die tijd wel een dik pak sneeuw. Maart roert immers z’n staart. En zo niet, dan ga je gewoon lekker de berg op of doen jullie een zoekactie in het appartement. Net zo leuk!

Tip: in de SkiWelt is skiën met Pasen extra voordelig voor families. Tijdens de FamilieSkiWeken tot 1 april skiën kinderen tot 15 jaar gratis als ten minste één ouder een skipas voor minimaal drie dagen koopt. En ga je niet met kinderen die kant op? Ook dan zijn er goede deals! Meer informatie ›

3. De lekkerste producten van de Alpen tijdens het paasontbijt

Knapperig Frans stokbrood van de lokale boulangerie, chocoladebroodjes, de lekkerste croissantjes die je ooit hebt geproefd, verse kaiserbroodjes, vleeswaren van de lokale slager, een perfect gekookt eitje van de boer… Het paasontbijt smaakt nóg lekkerder in de Alpen. Of je nu verblijft in een hotel, pension of in een appartement!

Ontbijt op wintersport

4. Käsespätzle, Wiener Schnitzel of kaasfondue tijdens de paaslunch

Na het ontbijt is het tijd om snel de piste op te gaan. Een paar afdalingen maken en volop genieten van een wintersport in de lente. Rond 10.30/11.00 uur is het tijd voor een korte pauze met een warme choco en Apfelstrudel. In het voorjaar moet je vooral ’s ochtends van de pistes genieten, dus stel de lunch nog even uit en plof pas rond een uur of 13.00/14.00 uur neer op het terras. En wat bestel je dan tijdens een paasbrunch/lunch op wintersport? Wiener Schnitzel, Käsespätzle, kaasfondue, rösti, tartiflette… Wedden dat iedereen thuis jaloers op je is?!

Käsespätzle bij een berghut

5. Zonnige skidagen met voldoende sneeuw

Het is voorjaar en dat betekent dat de dagen steeds langer worden en dat ook de zon vaker gaat schijnen. Grote kans dat jij in het paasweekend volop van de zon kunt genieten! Vergis je echter niet, in deze periode kan het ook flink dumpen. Vorig jaar viel er rond Pasen bijna twee meter sneeuw. En komt er geen dump? Dan ligt er op de hogere pistes nog genoeg om lekker te kunnen skiën of snowboarden.

Skiën in de zon met Pasen
© Spalder Media Group

6. Aantrekkelijke last minutes

Rond de paasdagen profiteer je van aantrekkelijke deals. Last minute naar de sneeuw? De kortingen lopen hoog op! In deze periode is een wintersport veel goedkoper.

7. Niet gigantisch druk op de pistes

Wij hebben geen paasvakantie, maar landen om ons heen wel. Toch is het ondanks dat een stuk rustiger op de pistes dan tijdens de kerstvakantie en voorjaarsvakantie. Het is over het algemeen lekker rustig op de pistes en ook is er altijd wel een tafeltje te vinden voor een pauze of uitgebreide lunch in de zon.

Rustige piste in Alta Badia

8. Maak kennis met lokale paastradities

Pasen wordt vrijwel overal ter wereld gevierd, maar ieder land heeft eigen tradities en gebruiken. Paashazen en paaseieren kom je overal wel tegen, maar de Alpenlanden hebben ook zo hun eigen lekkers rond Pasen. Bijvoorbeeld Pinzen (kleine broodjes) en het paaslammetje (Osterlammes, een soort cake/gebak in de vorm van een lammetje). Ook zijn er allerlei gerechten die men specifiek met Pasen eet. In diverse skibestemmingen zijn er paasvuren, maar ook zijn er heilige parades, paasprocessies en is alles vrolijk versierd. In Zuid-Tirol komen families samen op witte donderdag om eieren te beschilderen en in Duitsland zijn er allerlei spelletjes met eieren.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.