10 maart 2018 door Florien in 'Algemeen'' | 0 Reactie(s)

Een chocolade paashaas in de sneeuw

(Foto: © Pixabay)

Pasen is een feest dat over de hele wereld wordt gevierd. Tijdens deze dagen vieren de Christenen dat Jezus is opgestaan uit de dood na zijn kruisiging. Voor anderen is het een gezellig samenzijn met de familie, lekker eten en paaseieren zoeken. Ook in de Alpenlanden wordt Pasen gevierd en het is ontzettend leuk om deze traditie ook eens daar mee te maken. En niet alleen daarom: het is ook veel rustiger op de pistes en het zonnetje laat zich steeds vaker zien. Pasen valt vroeg dit jaar, op 1 en 2 april 2018, dus is het een goed excuus om er toch eens over na te denken om naar de sneeuw gaan. In dit weblog geven we je 8 redenen.

#1. Het is veel vaker mooi weer

Pasen valt in het voorjaar en dat betekent dat de zon veel krachtiger is dan in de maanden daarvoor. Ook Koning Winter trekt zich steeds meer terug en dat betekent dat je vaak van mooi weer kunt genieten. Stel je eens voor... skiën met de zon op je gezicht en rond de middag lekker lunchen op het terras… Heerlijk!

Bekijk hier de weersvoorspelling >

Een berghut met terras in de zon

#2. De dagen worden langer

Als je in december of januari op wintersport gaat, is het veel minder lang licht. Het zonnetje verdwijnt al snel achter de bergen en ook 's ochtends duurt het veel langer voordat je weer van het prachtige bergpanorama kunt genieten. In maart/april is dat een ander verhaal. Het is veel langer licht en dus kun je langer genieten van al het moois om je heen.

#3. Het is veel minder druk

Met en rond Pasen is het veel minder druk in de skigebieden. Veel mensen zijn al op wintersport geweest en gaan vaak geen tweede keer. Op de pistes is het een stuk rustiger en ook rijen voor de lift zul je niet snel tegenkomen. Je kunt dus op je gemak van de pistes af cruisen.

Een rustige ribbeltjes piste in Frankrijk

#4. Aantrekkelijke kortingen en aanbiedingen

Rondom Pasen kun je in de skigebieden genieten van aantrekkelijke kortingen en aanbiedingen. Zo zijn er bijvoorbeeld leuke acties met skipassen, zijn kinderen een stuk goedkoper uit en ook qua accommodaties kom je aantrekkelijke aanbiedingen tegen.

#5. Maak kennis met lokale paasvieringen

Pasen wordt overal ter wereld gevierd. Elk land heeft zo haar eigen tradities en gebruiken en het is ontzettend leuk om het feest eens ergens anders mee te maken. Zo maakt men in Oostenrijk en Duitsland grote paasvuren in de sneeuw en ook worden er speciale gerechten gekookt.

Een paasei in de sneeuw

(Foto: © Pixabay)

#6. Een Paasontbijt of brunch is veel lekkerder in het buitenland

In Nederland ontbijt of brunch je met afbakbroodjes, heerlijk beleg en allerlei smakelijke zoete en hartige hapjes. Hartstikke lekker! Maar vergelijk je dat met een echte Franse baguette of chocolade croissant, de Zwitserse Birchermüesli, Duitse taarten en Oostenrijkse vleeswaren, dan valt de Nederlandse paasbrunch hierbij al snel in het niet.

#7. Er zijn allerlei leuke events rondom het paasweekend

Naast de paasfestiviteiten vinden er rond deze datum ook een aantal leuke evenementen plaats. Ga je bijvoorbeeld naar Gerlos, dan kun je het paasweekend verlengen met Dutchweek Gerlos (4 t/m 8 april). Ben je in Sölden? Blijf dan nog iets langer voor het Electric Mountain Festival (5 en 6 april).

#8. Paaseieren zoeken in de sneeuw is veel leuker

Paaseieren zoeken in de tuin is leuk, maar het wordt pas echt spannend in de sneeuw. Het witte berglandschap geeft een magisch tintje aan het geheel en de kinderen kunnen zich uren vermaken met hun zoektocht naar chocolade. Vul de dag verder op met een sneeuwballengevecht, het bouwen van een sneeuwpop en sleetje rijden en je hebt een heerlijke familiedag in de frisse berglucht.

Paaseieren zoeken in de sneeuw op wintersport

(Foto: © Pixabay)

Ga jij op wintersport met pasen?

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen