14 april 2019 door Florien in Lijstje

Wintersport is wat mij betreft de mooiste vakantie van het jaar. Iedere dag genieten van de pistes, lunchen in een knusse berghut, af en toe een drankje in de après-ski, het schitterende uitzicht en ga zo maar door. Er zijn wel 100 redenen waarom wintersport zo leuk is, maar laten we eens met 18 redenen beginnen.

#1. Je kunt de hele dag buiten bezig zijn

De hele buiten bezig zijn is heerlijk. Niet uren turen naar je computerscherm, saaie vergaderingen bijwonen of luisteren naar het gezeur van je leraar, maar gewoon jij, je ski’s en de buitenwereld. Ongelimiteerd genieten van frisse lucht, de sneeuw en de prachtige omgeving.

#2. Sporten zonder het 'moet-gevoel'

Ken je dat gevoel dat je jezelf iedere keer opnieuw naar de sportschool moet slepen? Iedere week verzin je wel een smoesje om een keer niet te hoeven gaan. Wedden dat je dat op wintersport nog nooit gedaan hebt? Op wintersport zet je de wekker en sta je zonder mopperen op. Je weet immers dat er weer een hele fijne skidag op je te wachten staat.

#3. Veel sneeuw

In Nederland kunnen we alleen maar dromen van een dik pak sneeuw. In de wintersportlanden is (bijna) alles wit. Besneeuwde bomen, besneeuwde bergen en als je een beetje mazzel hebt, een dikke laag sneeuw op de auto’s en daken. Helemaal leuk als je de dikke vlokken zelf naar beneden ziet vallen.

Veel sneeuw op wintersport

#4. De bergen zijn fantastisch

Bergen zijn fantastisch en jaloersmakend. Iedere keer baal ik weer van het feit dat wij geen prachtig berglandschap hebben. Helemaal met een dikke laag sneeuw, bevroren watervalletjes en besneeuwde bomen. Dat beeld alleen al geeft het echte wintersportgevoel.

#5. Op wintersport is het altijd gezellig

Als je op wintersport gaat dan maakt het niet uit met wie je bent, want het is altijd gezellig. Of het nou samen met je ouders, vrienden, familie of partner is, iedereen is gepassioneerd en niemand heeft een slecht humeur. In de skilift is het altijd gezellig, op de piste genieten jullie van de afdalingen en na het skiën gaan jullie met z’n allen los in de après-ski.

Gezellig op de piste met vrienden

#6. Geen make-up en geen gel nodig

Als je één bent met de natuur, dan heb je geen chemische producten nodig. Laat die pot plamuur maar lekker in je hotelkamer en die fles gel kan ook rustig in je toilettas blijven liggen. Gewoon puur natuur. Met een grote skibril en helm op je hoofd is er niemand die het ziet.

#7. Schone berglucht is fantastisch

Stap je na de lange heenrit uit de auto, dan merk je meteen verschil. De lucht in de bergen is zoveel frisser en schoner dan bij ons. Geen stinkende steden of snelwegen, maar geuren van haardvuur met een vleugje dennenboom.

#8. Je voelt je ontzettend gezond

In Nederland word je continu geconfronteerd met allerlei verhalen over gezond eten en leven. De winkels staan vol gezonde- en biologische producten en we kunnen bijna niet meer zonder de ‘healthy-lifestyle’. Op wintersport ben je al die onzin meteen vergeten. De hele dag buiten zijn en sporten geeft je zo’n goed gevoel, dat de gewoontes van thuis je even een weekje gestolen kunnen worden.

Goed gevoel op wintersport

#9. Je gebruikt je telefoon alleen voor het maken van een foto

Thuis zit je gemiddeld 4 uur per dag met je telefoon in je handen. Facebook in de gaten houden, Instagram, bellen, een beetje appen en ga zo maar door. Op wintersport ben je bezig met skiën en komt ‘ie alleen tevoorschijn voor een foto of een snelle statusupdate voor het thuisfront.

#10. Je kunt vroeg naar bed gaan zonder dat iemand je raar aankijkt

Word je thuis, op school of op je werk raar aangekeken als je vertelt dat je elke avond om 20:30 uur naar bed gaat? Niet op wintersport. Na een inspannende skidag is iedereen rozig en kruipen jullie met z’n allen vroeg onder de wol.

#11. Wintersport geeft een ultiem gevoel van vrijheid

Lijnen trekken op de piste geeft je het gevoel alsof je vliegt en de eerste sporen door een dikke laag poeder of op een vers geprepareerde piste hebben iets magisch. Het maakt niet uit of je nou skiet of snowboard, wintersport geeft altijd een ultiem gevoel van vrijheid.

#12. Een goed excuus om iedere dag te mogen drinken

Thuis proberen we ons er allemaal keurig aan te houden. Een paar drankjes in het weekend met zo nu en dan een uitschieter naar een doordeweekse dag. Op wintersport maakt het allemaal niet uit en mag je iedere dag drinken. Een Jägerthee om een uur of 11, een biertje bij de lunch en daarna een paar drankjes in de après-ski of in het appartement.

Aperol spritz in een berghut op wintersport

#13. Na al die drankjes heb je wonder boven wonder geen kater

Is het de frisse berglucht, of heeft het te maken met het feit dat je toch voor tienen in bed ligt? Hoe dan ook, op wintersport heb je wonder boven wonder nooit last van een kater.

#14. Je hebt geen last van een ochtendhumeur

Heb je thuis altijd moeite met vroeg opstaan en kunnen mensen het best de eerste 2 uur niet tegen je praten? Ik weet zeker dat dit op wintersport niet het geval is. Iedere keer als de wekker gaat, dan wordt de droom van die nacht werkelijkheid: je mag weer skiën! 

#15. Ongelimiteerd lekker eten

Of je nou in Oostenrijk, Italië, Zwitserland of Frankrijk op wintersport bent, je kunt altijd genieten van de lekkerste wintersportgerechten. Je bent toch de hele dag aan het sporten, dus waarom zou je die Wiener Schnitzel of Curryworst afwijzen? Twee keer per dag warm eten gek? Niet op wintersport! Bovendien, die extra calorieën heb je ook wel nodig tijdens het skiën.

Pannetje met Kaiserschmarrn

#16. Foute kledingcombi’s zijn geen probleem

In Nederland word je raar aangekeken als je met een felgekleurde broek en dito jas op straat loopt. Op wintersport is foute kleding geen probleem en kun je lekker jezelf zijn.

#17. Je kunt de hele dag spelletjes spelen

De dag begint met een weddenschap bij het ontbijt. Op de piste doen jullie wedstrijden wie het snelst, het mooist en het langzaamst naar beneden komt. Na het skiën spelen jullie urenlang gezelschapsspellen en de volgende dag gaan jullie weer vrolijk verder.

#18. Het voelt alsof je in een sprookjeswereld bent beland

Overdag kun je genieten van het prachtige winterlandschap en ’s avonds krijgen de huisjes in het wintersportdorp een sprookjesachtig karakter. Overal branden kleine lichtjes en om je heen hoor je helemaal niks. Als je er even bij stil staat, dan is het bijna te mooi om waar te zijn.

Uitzicht op de bergen

Wat is de ultieme reden waarom jij zo gek bent op wintersport? Laat het ons weten in een reactie!

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen