Skip to navigation Skip to main content
Dachstein West (1)

Skiën in april is ontzettend fijn en in veel bestemmingen nog goed mogelijk. Ondanks dat veel skigebieden aan het begin van de maand - na Pasen - sluiten, zijn er meer dan genoeg bestemmingen waar je in april nog heerlijk kunt skiën. Het is volop voorjaar en omdat de dagen steeds langer worden, kun je optimaal van je skidag genieten. Ben jij van plan om komende maand nog een paar dagen naar de sneeuw te gaan? In deze skigebieden kun je in april nog heerlijk skiën.

Op wintersport in april

April is een fijne maand voor een wintersport. Misschien kun je het je niet meteen voorstellen, maar ook in het voorjaar kun je een heerlijke skivakantie in de Alpen beleven. Sterker nog, er zijn genoeg wintersporters die zweren bij een wintersport in de lente! De temperatuur, de rust, meer zon... Een perfecte combinatie! Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen te noemen, bijvoorbeeld dat je het vooral van de hogergelegen pistes moet hebben en dat het sneller papperig wordt, maar die wegen absoluut niet op tegen de voordelen. Je kunt er zelfs voor kiezen om 's ochtends te gaan skiën en 's middags iets anders te doen. Bovendien verkort je de periode die je moet overbruggen tot de volgende winter weer van start gaat. Er zijn zelfs skigebieden waar je eind april of zelfs in mei nog kunt skiën!

Genieten in de zon wintersport april skigebieden

1. Val Thorens

Wie in april nog wil skiën in Frankrijk, zit goed in Val Thorens. In het hoogst gelegen wintersportdorp van Europa kun je zelfs in de eerste dagen van mei nog op de latten staan! Val Thorens ligt aan het eind van de Belleville vallei, op 2300 meter hoogte. Vanuit het autovrije dorp heb je middels verschillende liften toegang tot de pistes van het giga grote skigebied Les Trois Vallées. Met ruim 600 pistekilometers is dit niet alleen een van de grootste skigebieden van Europa, maar ook van de hele wereld. Naarmate het einde van het skiseizoen dichterbij komt is niet alles meer open, maar je kunt nog steeds mooie afdalingen maken.

Val Thorens wintersport

2. Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

Skiën in zowel Oostenrijk als Zwitserland in april? Het kan in Silvretta Arena Ischgl - Samnaun. Maar liefst 90% van de in totaal 239 km aan pistes ligt hier boven de 2000 meter hoogte en dat maakt dit skigebied ontzettend sneeuwzeker. Om die reden geniet je hier jaarlijks van een extra lang skiseizoen: van eind november tot begin mei. Skiën in april op de pistes van het Oostenrijkse Ischgl en Zwitserse Samnaun is ontzettend fijn. Hier noemen ze april ook wel 'Spring Blanc': een maand vol skiplezier, culinaire hoogstandjes en gave events. Skitip: Schmuggler Runde.

Skiën in Ischgl in april

3. Saas-Fee

Saas-Fee ligt in het Zwitserse Saastal. Je kunt hier bijna het hele jaar door genieten van een fijne wintersport, zelfs in de zomer! Het skigebied gaat namelijk maar een paar maanden per jaar dicht. Saas-Fee is een van de skigebieden waar je in april nog heerlijk kunt skiën. Je bevindt je hier midden tussen de gletsjers en met pistes die tot wel 3600 meter hoogte reiken, hoef je je over de sneeuw geen zorgen te maken. Bovendien kun je hier tijdens je wintersport een flink aantal unieke activiteiten van je bucket list afstrepen! Wat dacht je bijvoorbeeld van ijsklimmen of een tour met gids over een gletsjer? Ook aan gezelligheid is geen gebrek in dit autovrije dorp. Saas-Fee beschikt over een heuse après-ski mijl!

Wintersport in april in het voorjaar in Saas-Fee
© Spalder Media Group

4. Sölden

Er zijn meerdere skigebieden in Oostenrijk waar je in april nog heerlijk kunt skiën, en een daarvan is Sölden. Dankzij de aanwezigheid van twee gletsjers en meerdere drieduizenders profiteer je hier van een lang en zeer sneeuwzeker skiseizoen. De eerste pistes zijn in september al te skiën en de laatste begin mei. Het skigebied telt ruim 150 km aan afdalingen en biedt voor ieder type wintersporter genoeg mogelijkheden. Je kunt er lange afdalingen skiën en voor de mooiste uitzichten onderweg is de BIG 3 Rally een tip. Aan fijne berghutten geen gebrek en na afloop van de skidag kun je een gezellig feestje bouwen in de après-ski.

Wintersport in Sölden in April

5. Engelberg

Het sfeervolle Engelberg ligt op een hoogte van 1050 meter, in het Zwitserse kanton Obwalden. Je wordt hier omringd door machtig hoge bergen en de rijke historie geeft deze bestemming een extra bijzonder tintje. Engelberg is een hele fijne bestemming voor een wintersport in de lente. Het skigebied op de Brunni is inmiddels gesloten, maar de Titlis biedt nog volop skimogelijkheden. Het skigebied telt iets meer dan 80 km aan pistes en reikt tot een hoogte van 3028 meter. Bovenin zijn de afdalingen wat pittiger en onderin gemakkelijker. Breng zeker een bezoek aan de ijsgrot en waag je ook aan een wandeling over de hoogste hangbrug van Europa!

Wintersport in het voorjaar in Engelberg
© Spalder Media Group

6. Stubaier Gletscher

Een ander skigebied in Oostenrijk waar je in april nog van een sneeuwzekere wintersport kunt genieten, is de Stubaier Gletscher. Zelfs als het in het dal al volop voorjaar is, is het nog goed toeven op de gletsjer. Het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk telt iets meer dan 60 km aan pistes die reiken tot een maximale hoogte van 3210 meter. Het piste-aanbod is gevarieerd en ook aan leuke hutten voor een lekkere lunch in de zon is geen gebrek. Groot voordeel van een skivakantie hier in april is de bereikbaarheid. De Stubaier Gletscher ligt namelijk vlak bij Innsbruck, waardoor ook een wintersport met het vliegtuig of de trein tot de mogelijkheden behoort.

Skiën in april op de Stubaier Gletscher

7. Hintertuxer Gletscher

Skiën in april op fijne pistes? Dan is het verstandig om de hoogte in te gaan. Kies bij voorkeur voor een skibestemming met veel pistes boven de 2000 meter of zelfs met veel afdalingen boven de 2500 meter hoogte. Bijvoorbeeld de Hintertuxer Gletscher in het Tiroolse Zillertal. Dit skigebied is zo sneeuwzeker, dat je er het hele jaar door op de latten kunt staan. Zelfs hartje zomer! In de wintermaanden heb je hier toegang tot zo'n 60 km aan pistes, in het voorjaar neemt dit aantal uiteraard wel iets af. 

Hintertuxer Gletscher wintersport april

8. Livigno

Zodra de zon schijnt in Italië, wordt het nog meer genieten van het La Dolce Vita gevoel! Daarom sluiten we dit lijstje fijne skigebieden waar je in april nog heerlijk kunt skiën af met Livigno. Een dorp dat nog niet bekend is bij de grote massa en dat heeft mede te maken met de geïsoleerde ligging. Sterker nog, tot halverwege de 20e eeuw kon je er niet eens komen in de winter! Gelukkig is daar met de weg naar Bormio en tunnel naar Zwitserland verandering in gekomen. Livigno is langgerekt en aan weerszijden van het dorp, dat op ruim 1800 meter hoogte ligt, ligt een skigebied. Aan de ene kant Mottolino, aan de andere kant Carosello. Niet verbonden middels liften en pistes, maar wel toegankelijk met dezelfde skipas. Aan fijne berghutten en restaurants met heerlijke terrassen is hier geen gebrek en ook kun je hier belastingvrij winkelen.

Skiën in april in Livigno Italië
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.