Skip to navigation Skip to main content
Wilder Kaiser Essen Genuss Winter Huetteneinkehr Winter
© Mathäus Gartner

Wintersport in de vier dorpen bij de Wilder Kaiser betekent heerlijk skiën in een van de grootste skigebieden van Oostenrijk, ontspannen in de prachtige natuur rondom Going, Ellmau, Scheffau en Söll én genieten van de bijzondere sfeer tijdens de wintermaanden. Overdag en ’s avonds kun je op tal van plaatsen naar de leukste events. De events in deze blog wil je deze winter niet missen!

Kersttijd bij de Wilder Kaiser

Ben je tijdens Kerstmis op wintersport in een van de dorpen bij de Wilder Kaiser? Dan kun je in de pittoreske kerken van Ellmau, Scheffau en Söl naar de nacht- of avondmis, die tijdens kerstmis natuurlijk extra bijzonder is. Wil je een kerstmarkt bezoeken, dan kun je een uitstapje maken naar St. Johann, Kitzbühel of Wörgl, waar je in het centrum kraampjes met kerstversieringen, glühwein en lekkernijen vindt. Mag het wat levendiger, dan kun je iedere avond in de Irish Pub in Söll genieten van livemuziek.

Going Goinglive Roland Defrancesco
© Roland Defrancesco

Livemuziek in Söll: Söll Ski & Music

De hele winter, ook tussen Kerst en Oud & Nieuw, is er in veel bars, berghutten en restaurants in Söll livemuziek. Van hippe bandjes tot traditionele muziek is er voor iedere smaak wel iets bij. Overdag skiën, ’s avonds gezellige après-ski met de lekkerste muziek. Wat wil je nog meer? Kijk in de evenementenkalender voor de details.

Skinacht Ellmau Foto Martin Raffeiner
© Martin Raffeiner

Oud & Nieuw feest in Ellmau

Op Nieuwjaarsdag is er ’s avonds een nieuwjaarsshow op de oefenweide in Ellmau. Een show met vuur, muziek en laserlicht plus een skidemonstratie zorgen voor het nodige spektakel. Gratis entree.

Kaiserweken in Ellmau 6-27 januari 2024

Tijdens de jaarlijks terugkerende Kaiserweken in Ellmau kun je ’s avonds culinair genieten van heerlijk eten in restaurant Hartkaiser, bij het bergstation van de Hartkaiser gondellift. Ben je in deze periode op vakantie bij de Wilder Kaiser, dan kun je met je gastenkaart een KaiserWochenBonus pass ophalen bij de VVV, waarmee je op donderdagavond gratis tussen 18.00 en 22.00 uur met de gondellift naar het restaurant kunt.

Culinair genieten in de Kaiserlounge Ellmau SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Tirol Oostenrijk
© TVB Wilder Kaiser / Bergbahnen Ellmau Going

Going LIVE 18 januari - 21 maart 2024

Going LIVE is hét grote muziekevenement in Going, dat deze winter op 5 data in januari tot maart plaatsvindt. Het grote openluchtpodium op het kerkplein van Going verandert ’s avonds in een popbühne, waar de leukste bands live optreden. Kijk in de evenementenkalender welke bands er dit jaar komen.

Avond skishow in Elllmau

Op maandagavond wil je in Ellmau met z'n allen naar de spectaculaire skishow op de oefenweide gaan kijken. De muziek, Glühwein-stalletjes en gezellige sfeer zorgen voor de perfecte afsluiter van je skidag. Gratis entree.

Gezellig apres Ski Wilder Kaiser SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental Oostenrijk Tirol
© TVB Wilder Kaiser / Mathäus Gartner

Handig: Wilder Kaiser Guide

Alle events, activiteiten en bijzondere uitjes in de regio Wilder Kaiser zijn gebundeld in de online Wilder Kaiser Guide. Een handige tool die je helpt om een activiteitenprogramma te selecteren, precies afgestemd op jouw wensen en voorkeuren. Leuk, interactief en het hele jaar te gebruiken. Probeer ‘m eens uit! Je vindt ‘m op de website van de VVV Wilder Kaiser.

Over de vier dorpen bij de Wilder Kaiser

De regio Wilder Kaiser bestaat uit de dorpen Going, Ellmau, Scheffau en Söll en ligt aan de voet van de gelijknamige bergketen in het Oostenrijkse Tirol. Met de kleurrijke kerkjes, knusse dorpsharten en gezellige accommodaties is de regio Wilder Kaiser een geweldig uitgangspunt voor je wintersport. Vanuit elk van de dorpen sta je direct op de skipistes van skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental!

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Tourismusverband Wilder Kaiser

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.