5 december 2009 door Joris in 'Recepten'' | 1 Reactie(s)

Rösti is een nationaal gerecht uit Zwitserland. Van oorsprong is het een ontbijt voor Zwitserse boeren. Tegen-woordig wordt rösti meestal gegeten als bijgerecht naast vlees en groente. Verschillende ingrediënten kunnen met de rösti vermengd worden, bijvoorbeeld spek of (geiten)kaas.

Ingrediënten:

  • 1 kilo aardappelen
  • boter
  • 300 gram geraspte kaas
  • 3 grote uien
  • zout

Bereiding:

  • Schil en kook de aardappelen ongeveer acht minuten.
  • Rasp de aardappelen met een grove rasp
  • Hak de ui in kleine stukjes in een kom en doe daar de aardappelen bij (hier kun je er eventueel andere ingrediënten bij doen)
  • Smelt de boter in een grote bakpan
  • Doe het aardappelmengsel in de pan en druk het een beetje aan met de achterkant van een lepel
  • De rosti moet ongeveer anderhalve centimeter dik zijn
  • Laat het geheel ongeveer 15 minuten bakken
  • Draai de rosti om. Dit gaat het beste als je een bord op de rosti legt en het zo met pan en al omdraait
  • Nogmaals 15 minuten bakken
  • Op het laatst de geraspte kaas over het geheel verdelen

Eet smakelijk!

Andere winterportrecepten op Snowplaza.nl

Reactie(s)

door Nico op 6 december

Ziet er lekker uit! Ga ik morgen eens maken samen met een lekkere wiener schnitzel...



Laat een reactie achter

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen