7 november 2020 door Thijs in

Er zijn van die drankjes die alleen onder wintersporters bekend zijn. Wanneer je in Nederland een Willy mit Birne of Lumumba bestelt, kijken ze je raar aan. In de sneeuw worden deze drankjes veelvuldig geschonken. Warme drankjes met een scheutje alcohol om tijdens koude wintersportdagen snel weer warm te worden en mierzoete shots om snel in de après-ski sfeer te komen. Iedere wintersporter heeft zo z’n eigen favoriet en in iedere bar worden weer andere varianten geschonken. In dit weblog 10 drankjes die alleen wintersporters kennen.

#1. Willy mit Birne

Schnapps is bij een breed publiek bekend en is er in vele soorten en smaken. Vast staat dat er ontzettend veel alcohol in zit! Willy mit Birne bestaat uit perenschnapps en een cocktailprikker met een stukje peer.

Schnapps Willy mit Birne

 

#2. Flying Hirsch/Jägerbomb

Voor de combinatie tussen Red Bull en Jägermeister zijn diverse benamingen. Het drankje is kant-en-klaar verkrijgbaar of men laat een shotglas met Jägermeister in een glas met energiedrank vallen.

#3. Jägertee

Thee met een scheutje obstschnapps en/of rum staat in de Alpenlanden bekend als Jägertee. In de loop der jaren zijn er de nodige varianten ontstaan en wordt het drankje overal een tikje anders geschonken.

#4. Lumumba

Warme chocolademelk met slagroom kennen we allemaal en wordt tijdens de wintersport veel geschonken. Wordt het drankje aangevuld met een flinke hoeveelheid rum dan staat ‘ie te boek als een Lumumba.

#5. Skiwasser

Wintersporters die echt dorst hebben bestellen een halve litter skiwasser. Officieel een mix van citroensap, frambozensiroop en mineraalwater, maar ook hier wordt vaak een eigen interpretatie op gegeven.

#6. B-52

Shotjes en après-ski zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De B-52 wordt uit 3 laagjes (Kahlua, Baileys en Cointreau) opgebouwd en vervolgens aangestoken aan de bar. Zuig het glaasje snel leeg want voor je het weet is je rietje gesmolten.

#7. Schümli Pflümli

In Zwitserland zorgt de Schümli Pflümli voor een flinke opkikker tijdens koude dagen. De ingrediënten zijn plum schnapps, koffie, suiker en slagroom!

#8. Almdudler

Almdudler is een kruidige alpenlimonade die inmiddels ook binnen onze landsgrenzen verkrijgbaar is. De naam is afgeleid van Alm Dudeln, wat jodelen op de berg betekent.

Almdudler

#9. Feigling

Feigling is een vijgenlikeur gemaakt op basis van wodka. Het zit in een klein flesje en wordt in één keer achterover gegoten. Het logo met de Kleiner Feigling oogjes is beroemd onder het wintersportpubliek.

#10. Bombardino/Heisse Oma

De bombardino is een warme Italiaanse wintercocktail met eierlikeur. Andere bestandsdelen zijn koffie en rum of brandy. Dit geheel samen vormt een calorierijk drankje die binnenkomt als een bom! Heisse Oma is de Duitse naam voor dit warme gele drankje.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen