Skip to navigation Skip to main content
Top Of The Mountain Concert (1)
© TVB Paznaun – Ischgl

Lenteskiën in Ischgl: zon, gezelligheid, leuke events en meer

Hoezo, einde skiseizoen? Mooier skiën dan in de maanden maart en april, is er misschien wel niet in Ischgl! Van prachtige dagen vol zonnestralen tot de vetste muziekevents, culinaire hoogtepunten en heerlijke omstandigheden. Lenteskiën in Ischgl is iets wat je echt eens wilt doen. Waarom? Dat lichten we in deze special voor je uit! Benieuwd welke events je gewoonweg niet wilt missen, waarom die condities dan zo lekker zijn in het voorjaar en om welke redenen je nog meer zou willen lenteskiën in Ischgl. Ga je mee die kant op?

Daarom een wintersport in het voorjaar in Ischgl:

Sneeuwgarantie tot 1 mei: perfect geprepareerde pistes voor ieder niveau
Waar voor je geld: lagere prijzen voor skipassen en accommodaties
Vier keer een Top of the Mountain Concert in vier weken met artiesten als Nina Chuba, Andreas Gabalier, The BossHoss en The Black Eyed Peas
Volop ontspannen in de nieuwe Silvretta Therme: met poolbar en modern saunalandschap
Lange dagen en aangename temperaturen: lekker lunchen op de terrassen van de vele goede berghutten en pisterestaurants
Spring Blanc: van 31 maart t/m 1 mei kun je de lekkerste en leukste events bijwonen
Nog één keer genieten van de mooiste vakantie van het jaar, voordat je maandenlang moet wachten tot je weer mag.
Zon, zon en zon, aangename temperaturen... Skiën in april staat garant voor zonovergoten dagen. Heerlijk toch?
Spring Blanc Ischgl wintersport april
© TVB Paznaun – Ischgl

Spring Blanc in Ischgl

Wie denkt dat het wintersportseizoen eindigt zodra de lente valt, heeft het mis. Sterker nog, misschien is april zelfs wel de mooiste maand om te gaan skiën in Ischgl! Met nog altijd genoeg sneeuw en zonovergoten pistes, zijn de condities van ‘Spring Blanc’ in Ischgl, oftewel een glinsterend wit voorjaar in de bergen, beter dan perfect. Wanneer in de dalen de bloemetjes al beginnen te bloeien, is het in de Silvretta Arena gewoon nog prachtig wit. Hier ligt namelijk 90% van de pistes boven de 2000 meter hoogte. En alsof dat niet genoeg is, kun je hier volop genieten van heel veel leuke events. Als vanouds kunnen we meezingen met de grootste artiesten tijdens de legendarische Top of The Mountain Concerts, maar ook vinden er culinaire festiviteiten plaats die je voorjaarswintersport heerlijk maken, letterlijk én figuurlijk.

Maar liefst vier keer een Top of the Mountain Concert

Ischgl zou Ischgl niet zijn als ze geen fantastische evenementen op de planning zouden hebben staan met, uiteraard, de grootste acts. In april kun je maar liefst vier keer een Top of the Mountain Concert bijwonen. Op de Idalp op 2300 meter hoogte staat een gigantisch podium waar dit seizoen maar liefst vier wereldsterren op schitteren. Heerlijke hits en een prachtig wit berglandschap op de achtergrond. Wat wil je nog meer?!

sun.downer: 5 en 19 april

Hoe klinken cocktails, een DJ, ligbedden, goed eten en een waanzinnige zonsondergang op 2624 m hoogte? Precies, geweldig! Op 5 en 19 april kun je de skidag ontzettend relaxed afsluiten in Ischgl tijdens het sun.downer event op de Pardatschgrat. Niet alleen ervaar je bergwereld van Ischgl op een unieke wijze, ook horen er culinaire hapjes en lekkere drankjes bij. Neem de lift vanaf 18.30 uur omhoog en geniet tot 21.00 uur van een onvergetelijke avond in de bergen.

Sun.downer Spring Blanc Ischgl
© TVB Paznaun – Ischgl

Ook deze Spring Blanc events wil je niet missen

Foodies opgelet! April is een geweldige maand om skiën en lekker eten met elkaar te combineren. Culinaire hoogstandjes te midden van een parelwit bergpanorama onder een stralende zon… Zo lekker als dat klinkt, is het ook absoluut. Zet de volgende data ook alvast in je agenda voor als je gaat lenteskiën in Ischgl.

  • Grenzenlos.kulinarisch: goed eten, muziek en met een beetje mazzel een stralend zonnetje op de achtergrond. Leuk weetje: de opbrengst van de verkoop gaat naar een goed doel.
  • Dine.around: geniet van de lekkerste gerechten van diverse bekroonde toprestaurants uit Ischgl.
  • Sternecup: 50 bekroonde- en sterrenchefs uit Duitsland, Oostenrijk, Zuid-Tirol en Zwitserland nemen het tegen elkaar op. Zowel op de piste als tijdens een spannende kookwedstrijd.
  • Ski-WK gastronomie: chefs, obers en andere horecaprofessionals nemen het twee dagen lang tegen elkaar op. 

Deze special is geschreven in samenwerking met Tourismusverband Paznaun-Ischgl.