9 december 2016 door Florien in 'Skigebieden onder de loep'' | 0 Reactie(s)

königstour hochkönig

© Region Hochkoenig - Skigebiet Hochkönig

Aan de voet van de imposante berg Hochkönig ligt het populaire skigebied met de gelijknamige naam. Een koninklijke naam en die is 100% terecht. Het gebied heeft voor iedere skiër veel mogelijkheden, is veelzijdig, heeft heerlijke pistes en is sneeuwzeker. Het is een weids gebied, gelegen tussen de 3 authentieke plaatsen Maria Alm, Dienten am Hochkönig, en Mühlbach am Hochkönig. Met die ligging werd de Königstour geboren. Een tocht over 5 bergtoppen met een lengte van 32 kilometer. Heb jij de tocht wel eens geskied?

Als een koning op ski’s

De Sella Ronda is de populairste skitocht van Italië en Der Weisse Ring en de Skicircus Ronde zijn populair in Oostenrijk. Toch mag ook deze skitocht echt niet ontbreken in het Oostenrijkse lijstje. De Königstour is een prachtige skitocht van maar liefst 32 kilometer door het skigebied van Hochkönig. Tijdens de tocht ski je over 5 bergtoppen en overbrug je een hoogteverschil van 6700 meter. Het is werkelijk waar een prachtige tocht. Onderweg geniet je continu van een prachtig panoramisch uitzicht over de Hochkönig en de Steinersee. Het leuke van de tocht is dat je alle dorpen bereikt tijdens het skiën.

Houd de tijd in de gaten

Met de Königstour heb je de mogelijkheid om op te stappen in de dorpen Mühlbach am Hochkönig, Dienten am Hochkönig, Hinterthal, Hintermoos en Maria Alm. Het is het meest ideaal om te starten in Mühlbach of Maria Alm, omdat je op die manier de tocht helemaal rond kunt skiën. Afhankelijk van waar je de tocht start, ski je met de klok mee, of tegen de klok in. Houd wel de tijd van de laatste lift in de gaten, zodat je jezelf een duur ritje met de taxi kunt besparen. Daarnaast sluiten alle pistes om 17:00 uur en dan mag je, in verband met je eigen veiligheid, absoluut niet meer op de piste komen.

Geniet van een panoramisch uitzicht

Gedurende de hele skitocht geniet je continu van een panoramisch uitzicht op de Hochkönig, de Steinersee en de omliggende bergtoppen. Vergeet dus vooral geen camera mee te nemen en af en toe even stil te staan voor een foto. Leuk voor het thuisfront en fijn om even op adem te komen.

Königstour Hochkönig

© Johannes Felsch - Hochkönig Tourismus GmbH

Hochkönig, een ideaal gebied voor families

Hochkönig is een echt familieskigebied. Er zijn voor families met (kleine) kinderen veel faciliteiten en mogelijkheden voor een hele fijne wintersportvakantie. Goed geprepareerde pistes, mooie afdalingen en leuke bospaden zijn karakteriserend voor dit gebied. Het gebied heeft 120 kilometer aan pistes die voor iedere skiër goed te doen zijn. Is dat nou net niet genoeg, dan zijn er ook nog andere mogelijkheden. Het skigebied van Hochkönig is namelijk samen met nog vier andere skigebieden onderdeel van de Ski Amadé. Dat betekent dat je met jouw skipas ook toegang hebt tot de overige 750 kilometer aan pistes.

Köningstour hochkönig

© Johannes Felsch - Hochkönig Tourismus GmbH

Lekker eten onderweg in gezellige berghutten

Natuurlijk is er tijdens het skiën van de tocht ook tijd voor een pauze. Het skigebied van Hochkönig beschikt over allemaal gezellige- en authentieke berghutten, dus je hebt genoeg keuze tijdens de tocht. Stop rond een uur of 11 voor een warme choco met Apfelstrudel en kom rond het middaguur op kracht met een bordje Käzespätzle of Tiroler Gröstl.

tiroler gröstl

Feiten & cijfers: Skitocht Köningstour

Land: Oostenrijk Lengte: 32 kilometer
Moeilijkheidsgraad: Gemiddelde skiër Tijdsduur: Halve tot hele dag
Opstapplaatsen: Mühlbach, Dienten, Hientertal,
Hientermoos en Maria Alm
Laatste lift: Tussen 16:00 en 16:30 uur
Heb jij de Köningstour wel eens geskied en heb je nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

Andere mooie skitochten:

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen