20 november 2019 door Florien in Skitochten

Aan de voet van de imposante berg Hochkönig ligt het populaire skigebied met de gelijknamige naam. Een koninklijke naam en die is 100% terecht. Het gebied heeft voor iedere skiër mogelijkheden, is veelzijdig, biedt heerlijke pistes en is sneeuwzeker. Het is een weids gebied, gelegen tussen de 3 authentieke plaatsen Maria Alm, Dienten am Hochkönig en Mühlbach am Hochkönig. De Königstour brengt deze dorpen met elkaar in verbinding en heeft een lengte van 35 kilometer.

Als een koning op ski’s

De Sella Ronda is de populairste skitocht van Italië en Der Weisse Ring en de Skicircus Ronde zijn populair in Oostenrijk. Toch mag ook deze skitocht echt niet ontbreken in het Oostenrijkse lijstje. De Königstour is een prachtige skitocht van maar liefst 35 kilometer door het skigebied van Hochkönig. Tijdens de tocht ski je over 6 bergtoppen en overbrug je een hoogteverschil van 7500 meter. Het is werkelijk een prachtige tocht. Onderweg geniet je continu van een prachtig uitzicht over de Hochkönig en het Steinernes Meer. Het leuke van de tocht is dat je alle dorpen bereikt op ski's en dat je op geen enkele plek met de skibus hoeft. De Königstour is perfect uitgepijld en te herkennen aan de oranje of gele borden, afhankelijk van de richting. 

Feiten & cijfers: skitocht Köningstour

Land: Oostenrijk Lengte: 35 kilometer
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Tijdsduur: Halve tot hele dag
Opstapplaatsen: Mühlbach, Dienten, Hintertal,
Hintermoos en Maria Alm
Laatste lift: Tussen 16:00 en 16:30 uur

Houd de tijd in de gaten

Met de Königstour heb je de mogelijkheid om op te stappen in de dorpen Mühlbach am Hochkönig, Dienten am Hochkönig, Hinterthal, Hintermoos en Maria Alm. Het is het meest ideaal om te starten in Mühlbach of Maria Alm, omdat je op die manier de tocht helemaal rond kunt skiën. Afhankelijk van waar je de tocht start, ski je met de klok mee, of tegen de klok in. Houd wel de tijd van de laatste lift in de gaten, zodat je jezelf een duur ritje met de taxi kunt besparen. Daarnaast sluiten alle pistes om 17:00 uur en dan mag je, in verband met je eigen veiligheid, absoluut niet meer op de piste komen.

Photopoints Hochkönig

Gedurende de hele skitocht geniet je continu van een geweldig uitzicht op de Hochkönig (2941 m), bergmassief Steinernes Meer en de omliggende bergtoppen. Vergeet dus vooral geen camera mee te nemen en af en toe even stil te staan voor een foto. In het skigebied kom je ook langs diverse fotopoints waar je hoe dan ook even een foto moet nemen. Hiervoor hoef je alleen je skipas voor het apparaat te houden, waarna er automatisch een foto wordt genomen. Er is onder andere een houten troon, waar je je voor even de koning van Hochkönig kunt wanen. Na afloop van de skidag kun je online je foto's bekijken. 

Königtour uitzicht
Königstour Steinbockalm

Hochkönig, een ideaal gebied voor families

Hochkönig is een echt familieskigebied. Er zijn voor families met (kleine) kinderen veel faciliteiten en mogelijkheden voor een hele fijne wintersportvakantie. Goed geprepareerde pistes, mooie afdalingen en leuke bospaden zijn karakteriserend voor dit gebied. Het gebied heeft 120 kilometer aan pistes die voor iedere skiër goed te doen zijn. Is dat nou net niet genoeg, dan zijn er ook nog andere mogelijkheden. Het skigebied van Hochkönig is namelijk samen met nog vier andere skigebieden onderdeel van de Ski Amadé. Dat betekent dat je met jouw skipas ook toegang hebt tot de overige 750 kilometer aan pistes.

Webcams Hochkönig | Sneeuwhoogte Hochkönig | Weerbericht Hochkönig | Dorpen Hochkönig

Lekker eten onderweg in gezellige berghutten

Natuurlijk is er tijdens het skiën van de tocht ook tijd voor een pauze. Het skigebied van Hochkönig beschikt over allemaal gezellige- en authentieke berghutten, dus je hebt genoeg keuze tijdens de tocht. Aanraders zijn de Karbachalm, Die Deantnerin en de Abergalm. Stop rond een uur of 11 voor een warme choco met Apfelstrudel en kom rond het middaguur op kracht met een bordje Käzespätzle of Tiroler Gröstl.

Abergalm
Abergalm

Andere mooie skitochten:


Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen