27 januari 2021 door Thijs in Skitochten

Tijdens een wintersport in Val di Fassa kun je de mooiste tochten skiën. Stuk voor stuk met uitzicht op de indrukwekkende Dolomieten. Kom je voor het eerst in het skigebied, dan is de Panorama Tour aan te raden. Een skitocht die je tijdens zo'n 14 km meeneemt langs de mooiste plekjes in het skigebied. Onderweg geniet je van heerlijke pistes, kom je leuke hutten tegen en zijn de uitzichten spectaculair. In dit weblog vertellen we je alles over de Panorama Tour in Val di Fassa.

Val di Fassa: wintersport middenin de Dolomieten

Val di Fassa bestaat uit meerdere dorpen, waaronder Campitello, Canazei, Pozza di Fassa en Vigo di Fassa. Kenmerkend voor het dal zijn de grillige rotspunten van de Dolomieten en de vele (naald)bossen. Canazei is het grootste en meest bruisende dorp van het dal en in Campitello kun je direct richting de pistes van de Col Rodella. Voor rust, wellness en het typische Italiaanse bergleven ga je naar Pozza di Fassa en Vigo di Fassa. In deze regio liggen diverse skigebieden en ook heb je vanaf hier directe aansluiting op de Sella Ronda en Val Gardena. Buiten de Sella Ronda vind je in het Val di Fassa nog vier andere skitochten: de Sass Becé Tour, Alpe Lusia-San Pellegrini Tour, Giro della Grande Guerra en de Panorama Tour. De Panorama Tour is een perfect opwarmertje en ideaal om het skigebied mee te verkennen. 

Panorama Tour: +/- 14 kilometer skiplezier

De Panorama Tour kun je afleggen in twee richtingen, van de Col Rodella naar Ciampedìe of andersom. Beide routes bieden heerlijke pistes en genoeg skiplezier. De gele route gaat met de klok mee, van Col Rodella naar Ciampedìe. De tocht telt 14,8 km aan pistes en 9 liften. Ook moet je een klein stukje afleggen met de skibus. De rode route gaat tegen de klok in en voert val Ciampedìe naar Col Rodella. De tocht telt 13,05 km aan pistes en 7 liften. Tijdens de Panorama Tour ski je op de pistes van Catinaccio-Ciampedie, Buffaure en Belvedere-Col Rodella-Passo Pordoi. We lichten beide routes hieronder verder toe.

Klik op de pistekaart om deze te vergroten

Panorama Tour – geel (met de klok mee): Col Rodella naar Ciampedìe

Vanuit Campitello stap je in de gondel naar de Col Rodella. Vanaf hier daal je over de 3-Tre piste af naar Pian Frataces, waar je de oversteek maakt naar Belvedere. Eenmaal boven ski je naar Pecol om de lift te pakken naar de Col dei Rossi. Dit is de ideale plek voor een pauze en om van het uitzicht op de Marmolada te genieten. De funifor brengt je naar Alba in skigebied Ciampac. Eenmaal op de Sella Brunech vervolg je je weg richting de Pala del Geiger stoeltjeslift, die je naar een hoogte van 2354 meter brengt. Op de Valvacin piste zie je de prachtige Saslong en de Rosengarten. In Pozza di Fassa dien je gebruik te maken van de skibus naar Vigo (10-15 min). Op Ciampedìe openbaart zich het volgende prachtige panorama op de Vajolet-torens.

Panorama Tour Val di Fassa

Panorama Tour – rood (met de klok mee): Ciampedìe naar Col Rodella

In Vigo di Fassa stap je in de lift richting de voet van Rosengarten. Na van het geweldige uitzicht te hebben genoten daal je via de rode Prà Martin piste af naar de gelijknamige stoeltjeslift. De 4,5 km lange Thoeni piste breng je terug naar Vigo. Hier stap je in de skibus voor een rit naar het dalstation van de Buffaure gondel. Eenmaal op 2354 meter ski je verder over de Pala del Geiger piste naar de Orsa Magiore stoeltjeslift, om verder te gaan richting het Val Jumela. Op de Sella Brunech zie je het beroemde Sella Massief en de ‘pyramide’ van de Piz Boè. Hierna staat je een lange afdaling te wachten naar het dal. Voor je Alba bereikt staat er op het Ciampac plateau eerst nog een 2800 meter lange zwarte piste op je te wachten. Via de Col dei Rossi gaat de rode Panorama Tour verder via Pian Frataces in het Belvedere gebied. Hier pak je de lift richting de Col Rodella, waar je deze prachtige skitocht beëindigd.

Feiten & cijfers Panorama Tour

Land: Italië Lengte: 14,8 of 13,05 kilometer
Moeilijkheidsgraad: Gemiddelde skiër Tijdsduur: Halve tot hele skidag
Opstapplaatsen: Campitello of Vigo di Fassa Laatste lift: Tussen 16:00 & 17:00 uur

Meer informatie over het Val di Fassa

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen