Skip to navigation Skip to main content

Panorama Tour Val di Fassa: skitocht met prachtig uitzicht op de Dolomieten

Panorama Tour Val di Fassa Italië Dolomieten
© Spalder Media Group

De Panorama Tour of Skitour Panorama is een absolute tip voor iedereen die op wintersport gaat naar Val di Fassa. Dit schitterende dal en gelijknamige skigebied ligt midden in de machtige bergwereld van de Dolomieten en staat garant voor skiën met de mooiste uitzichten. Niet voor niets staan de puntige rotsen al sinds 2009 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst! De Panorama Tour is een ideale skitocht om de mooiste plekjes in Val di Fassa mee te ontdekken. Alles over deze schitterende skitocht lees je in dit artikel.

Panorama Tour in Val di Fassa

Val di Fassa is een prachtig dal van ongeveer 20 km lang, dat zich uitstrekt van het noordoostelijkste puntje van Trentino tot de grenzen van de provincies Bolzano en Veneto. Overnachten kan in pittoreske dorpjes, waarvandaan je toegang hebt tot de zeven verschillende skigebieden in het dal. Met ruim 100 km aan pistes kun je hier genoeg mooie afdalingen maken! Het skigebied is onderdeel van de Dolomiti Superski en als je ook de verbindingen met Val Gardena, Arabba-Marmolada en Alta Badia bij dit aantal pistekilometers optelt, kom je al snel op meer dan 500 km aan afdalingen die je vanuit Val di Fassa kunt skiën. Een ideale manier om de mooiste plekjes van Val di Fassa te verkennen, is via de Panorama Tour skitocht. De route geeft je alvast een voorproefje van wat je in de skigebieden kunt verwachten en bovendien word je onderweg getrakteerd op de mooiste uitzichten. De tocht is in een paar uur te skiën, maar je kunt er ook de hele dag over doen. Zeker als je onderweg stopt bij de vele fijne berghutten.

Feiten en cijfers Panorama Tour Val di Fassa

Lengte:

13,05 of 14,8 km

Land:

Italië

Moeilijkheidsgraad:

Gemiddeld

Tijdsduur:

Paar uur tot hele skidag

Opstapplaatsen:

Campitello of Vigo di Fassa

Laatste lift:

Tussen 16.00 en 17.00 uur

Skitour Panorama skiën in Val di Fassa
© Spalder Media Group

Twee varianten: de rode en de gele route

De Panorama Tour in Val di Fassa is er in twee varianten en beide zijn ontzettend leuk om te skiën. Niet alleen vanwege de perfect geprepareerde pistes die je onderweg trotseert, maar ook vanwege de schitterende uitzichten op de Dolomieten. We kunnen niet vaak genoeg benoemen hoe indrukwekkend mooi deze toppen wel niet zijn!

  • Rode route Panorama Tour: tegen de klok in ski je van Ciampediè naar Col Rodella. Onderweg stap je in 7 verschillende liften, ski je 13,05 pistekilometers en leg je een klein stukje af met de skibus.
  • Gele route Panorama Tour: met de klok mee ski je van Col Rodella naar Ciampediè. Deze skitocht is met 14,8 km aan pistes bijna 2 km langer dan de rode variant. Onderweg stap je in 7 verschillende liften en ook een ritje met de skibus is bij de ronde inbegrepen.
Pistekaart Panorama Tour Val di Fassa

Culinair genieten onderweg

Tijdens een wintersport in Italië draait het niet alleen om skiën. Genieten van goed eten is hier net zo belangrijk! Geen snelle hap, maar een uitgebreide lunch. Vanwege de zuidelijke ligging schijnt de zon in Val di Fassa vaker dan gemiddeld. De kans is dus groot dat je tijdens het skiën van de Panorama Tour kunt pauzeren op een zonnig terras. Aan fijne berghutten geen gebrek! Lunch met een vers gebakken pizza, bestel een heerlijke pasta of kies voor een van de andere lokale specialiteiten. Bombardino, glas wijn of Aperol Spritz erbij en genieten maar!

Nog meer leuke skitochten

De Panorama Tour is niet de enige skitocht die je vanuit Val di Fassa kunt skiën. Er zijn nog veel meer andere mooie routes mogelijk! Wil je genieten van nog meer schitterende uitzichten op de Dolomieten? Zet dan de Sellaronda maar op je lijstje. Door velen bestempeld als een van de mooiste skitochten van de Alpen! De tocht is 40 km lang en neemt je linksom of rechtsom mee rondom het Sellamassief. Een andere tour die je meeneemt rond een indrukwekkend bergmassief is de Sass Becé Tour. Deze skitocht is te skiën in het Belvedere-Canazei gebied. De derde skitocht tip die vanuit Val di Fassa te skiën is, is de Alpe Lusia - San Pellegrino Tour. Hoogtepunt van deze route is de 11 km lange 'Pista degli Innamorati'. Tot slot mag ook de Giro della Grande Guerra niet op je lijstje ontbreken. Deze ruim 80 km lange tour (inclusief liften) leert je onderweg van alles over de Eerste Wereldoorlog.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.