Skip to navigation Skip to main content

12 goede voornemens van wintersporters

Skiers Blij
© Spalder Media Group

En toen was het alweer 2023… Gelukkig nieuwjaar! Heb jij oud en nieuw thuis gevierd of stond je lekker in de sneeuw? Wij zijn helemaal klaar voor een nieuw wintersportjaar. Hopelijk met heel veel sneeuw en ontelbaar veel fijne dagen op de pistes. Jou wensen we dan ook alle goeds voor 2023! Met deze goede voornemens voor wintersporters moet dat zeker lukken.

1. Nóg vaker op wintersport gaan

In 2023 ga je niet één, maar twee of wel drie keer op wintersport! Lekker vaak genieten van de bergen en de sneeuw. En nee, dat hoeft echt geen fortuin te kosten. Zeker als je niet afhankelijk bent van de schoolvakantie en je flexibel op reis kunt. Houd gewoon de last minutes in de gaten. Een andere optie is om eens voor een minder bekend skigebied te kiezen. Ook zijn er aantrekkelijke pakketreizen naar Frankrijk te boeken.

Skiër op de piste in Westendorf
© Spalder Media Group

2. Heel veel vinkjes zetten op je wintersport bucket list

Tijdens een wintersport in Scandinavië het noorderlicht spotten, skiën aan de andere kant van de oceaan, ijsklimmen, paragliden, kaasfonduen in een gondel en ga zo maar door. Hoeveel vinkjes ga jij in 2023 zetten op je wintersport bucket list?

3. Een nieuwe wintersportbestemming ontdekken

Ga jij al jaren naar dezelfde bestemming? Waarom ontdek je in 2023 niet eens een nieuwe bestemming? Er zijn nog zoveel meer mooie skigebieden in de Alpen!

Val Gardena skigebied Italië
© Spalder Media Group

4. Niet klagen, maar genieten

Wintersport is de mooiste vakantie van het jaar, maar toch wordt er ook altijd veel geklaagd. Het is koud, je skischoenen zitten niet lekker, het is te druk, ski’s dragen is stom… Breng daar in 2023 verandering in. Niet klagen, maar genieten!

5. Extra lang nagenieten

Helaas is een week wintersport zo voorbij en zit een tweede keer er niet voor iedereen in. In 2023 ga je daarom extra lang nagenieten. Maak een mooi fotoboek van de reis, organiseer een leuk wintersportfeestje, kook elke week een ander wintersportgerecht en drink je favoriete wintersportdrankjes tijdens de vrijmibo. Voor je het weet ga je alweer op skivakantie!

Skiën met uitzicht op de Wilder Kaiser

6. Fit op wintersport gaan

Eigenlijk neem je dit jezelf elk jaar voor, maar op de een of andere manier lukt het nooit en loop je al na één dag skiën rond met gigantische spierpijn. 2023 wordt het jaar dat je fit op wintersport gaat. Vanaf vandaag begin je met de ski oefeningen en daar ga je de rest van het jaar mee door!

7. Eens met iets anders lunchen dan schnitzel

Werk jij elke dag een Wiener Schnitzel naar binnen tijdens de lunch? Superlekker natuurlijk, maar er is nog zoveel meer! Proef ook eens alle andere specialiteiten van het wintersportland waar je bent. Knödels, Leberkäse, Rösti, Croûte au Fromage

Croûte au Fromage eten op wintersport
© Spalder Media Group

8. Dat nieuwe skipak kopen waar je al maanden van droomt

Sinds de nieuwe collectie gelanceerd is, droom jij al van dat ene skipak. Eigenlijk is het veel te duur, maar daar staat tegenover dat je er ook jaren mee doet. Heb je wat geld gespaard of misschien wel gekregen tijdens de feestdagen? Dan is dit een heel mooi doel om het aan uit te geven. Je hebt er ten minste lang genoeg over nagedacht!

9. Nu eens echt met de eerste lift omhoog

Iets zeggen is anders dan iets ook echt doen. Hup, niet doorzakken in de après-ski, maar vroeg opstaan en met de eerste lift omhoog. Skiën op ribbels is het beste dat er bestaat!

Ribbelpiste

10. Weer eens op les

Ook zoiets waar je het al jaren over hebt. Je komt prima de piste af, maar er is ook genoeg ruimte voor verbetering. Geen smoesjes meer, maar doen!

11. Emigreren naar de Alpen

Je bent verliefd op de bergen. Niet alleen in de winter, maar ook in de lente, zomer en herfst. Elk seizoen heeft volgens jou iets magisch en het liefst ben je elk vrij uurtje in de Alpen te vinden. Kun je in Nederland niet meer goed aarden en wil je het roer eens echt goed omgooien? Doe dat dan ook! Het is een hele grote, maar wel een hele mooie stap.

Huis met sneeuw
© Spalder Media Group

12. Zonder kater op de piste verschijnen

Wat is de après-ski toch gezellig! Al vroeg in de middag plof jij neer voor een eerste biertje en het liefst feest je door tot diep in de nacht. Heel leuk, alleen die kater de dag erna… Dat moet in 2023 anders. Gaat het je lukken om één dag zonder kater op de piste te verschijnen? Tips tegen de kater na de après-ski ›

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.