Skip to navigation Skip to main content

Recept: Frittatensuppe (Flädlesuppe)

Fritattensuppe

Frittatensuppe, ook wel Flädlesuppe genoemd, is een soep die je in de meeste Oostenrijkse en Duitse berghutten of pisterestaurants kunt bestellen. Het is een simpel, maar super smaakvol gerecht, gemaakt van een krachtige bouillon met daarin stukjes eierpannenkoek en verse bieslook. Schep zelf op uit de Suppentopf of bestel dit heerlijke gerecht van de menukaart. Wil je zelf thuis Frittatensuppe maken? Dat is super simpel met dit recept!

Ingrediënten Frittatensuppe

Op wintersport is een soepje op z'n tijd ontzettend lekker. Even geen machtige lunch, zoals een Wiener Schnitzel of pannetje Käsespätzle, maar iets lichts en smaakvols. Ook tijdens een koude sneeuwdag is een warme kom soep meer dan gewenst. Lekker even je handen er omheen vouwen en helemaal opwarmen. Frittatensuppe is niet alleen ideaal als lichte lunch, maar ook als voorgerecht bij een uitgebreid diner. Op wintersport kun je allerlei pakjes en zakjes kopen om mee naar huis te nemen, maar zelf maken is natuurlijk het allerlekkerst. En, ideaal, dit is ook voor de minder geoefende kok goed te doen! Dit heb je nodig op zelf thuis Frittatensuppe te maken:

Voor de soep

  • 250 gram soepvlees
  • 3 runderbouillon blokjes (1 blokje per halve liter)
  • 2 mergpijpen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 winterpeen, in blokjes
  • 1 knolselderij, in blokjes
  • 1 prei, in halve ringen
  • 1,5 liter water
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak

Voor de eierpannenkoek (Frittaten)

  • 500 milliliter melk
  • 300 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • Half bosje fijngehakte verse bieslook
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze Frittatensuppe

Zelf Flädlesuppe maken is helemaal niet moeilijk, je hebt er alleen een beetje geduld voor nodig. Je wilt immers een krachtige bouillon creëren en die heeft tijd nodig om alle heerlijke smaken te ontwikkelen. Stap voor stap zelf Frittatensuppe maken doe je zo:

Stap 1: Doe alle ingrediënten voor de soep in een ruime soeppan. Plaats die op middelhoog vuur en breng aan de kook. Zet vervolgens de pan op laag vuur op de kleinste pit en laat met de deksel erop 2 tot 3 uur pruttelen. Haal af en toe de deksel van de pan en schep het schuim van het water af.

Stap 2: Maak ondertussen de kruidenpannenkoeken. Doe hiervoor alle ingrediënten in een kom en meng met een garde tot er een egaal beslag ontstaat.

Stap 3: Bak de pannenkoeken en laat ze volledig afkoelen. Rol vervolgens op en snijd in dunne reepjes.

Stap 4: Na 2 tot 3 uur proef je of de soep goed op smaak is. Je kunt ‘m nu zeven, maar je kunt het vlees en de groenten er ook in laten. Verdeel over vier soepkommen en strooi de reepjes pannenkoek eroverheen.

Guten Apetit!

Zo maak je zelf Frittatensuppe

Ingrediënten Frittatensuppe
Kruidenpannenkoek
Frittaten
Huisgemaakte Frittatensuppe
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.