Skip to navigation Skip to main content
Zermatt Breuil Cervinia
© Spalder Media Group

Skiën in juli

Skiën in juli, dat is iets waar we in deze tijd van het jaar totaal niet mee bezig zijn. Toch kan het ontzettend leuk zijn om ook eens te gaan zomerskiën. Met name echte wintersportfanaten die niet het hele jaar willen wachten om weer op de latten te kunnen staan, pakken nog wel eens een paar pistes in juli mee. Wil je weten waar je het hele jaar kunt skiën? Op deze pagina vind je alle informatie over skiën in juli!

Alles over skiën in juli

In de zomer skiën kan als je gaat skiën in juli. Ook deze maand zijn er nog enkele skigebieden geopend en is het mogelijk om je zomervakantie met een wintersport te combineren. Er zijn een aantal skigebieden die het hele jaar door geopend zijn, dat zijn de gebieden die over een gletsjer beschikken en waar er altijd sneeuw ligt. Sommige skigebieden sluiten in juli voor een paar maanden, om vervolgens in september of oktober weer open te gaan. Ook is juli een geliefde maand voor trainingsgroepen om te gaan oefenen, want dan profiteer je van rustige pistes. Wil jij weleens zomerskiën en ben je benieuwd waar je dit kunt doen? Hier lees je welke skigebieden open zijn in de zomer en wat de mogelijkheden zijn om te skiën in juli.

1000037 -

Ga snel naar:

Ben je op zoek naar informatie over een bepaald thema? Ben je bijvoorbeeld benieuwd waar je kunt skiën in juli en welke skigebieden er geopend zijn in deze tijd van het jaar? Navigeer dan snel naar een van de onderstaande onderwerpen om er meer over te lezen:

Voor- en nadelen op een rijtje

Lijkt het je wat om weleens te gaan skiën in juli? Zomerskiën heeft zo z’n voordelen, maar uiteraard zijn er ook een aantal nadelen aan verbonden. Hieronder lichten we ze uit:

Voordelen van skiën in juli

 • Je hoeft niet het hele jaar te wachten op je favoriete vakantie, maar kunt ook halverwege het jaar genieten van een week in de sneeuw.
 • Het is makkelijker om je skitechniek bij te houden als je zowel ’s winters als ’s zomers gaat skiën. Zo voelt het niet gek aan als je je ski’s aanklikt de winter daarop omdat het skiën minder lang geleden is.
 • Veel zon! Je hoeft geen winterse buien te verwachten maar een stralende, felle zomerzon.
 • Skiën in juli betekent vakantie vieren met het beste van beide werelden. In het dal geniet je van een zomervakantie in de bergen, terwijl je op de top een paar pistes kunt pakken.

Nadelen van skiën in juli

 • De sneeuwcondities zijn niet zoals je ze gewend bent als je regelmatig in de winter gaat skiën. Vaak profiteer je ’s ochtends van goede pistes, maar wordt de sneeuw naarmate de dag vordert zachter en zwaarder.
 • Het is over het algemeen ontzettend warm. Dat betekent echter niet dat je geen dikke skikleding aan hoeft, want naast dat skipakken bedoeld zijn om je warm te houden, hebben ze ook een beschermende functie.
 • De keuze uit het aantal pistes is niet enorm. De skigebieden die geopend zijn hebben maar enkele pistes geopend dus het skigenot blijft beperkt.
1000037 - (1)

Hier kun je skiën in juli

Waar kun je terecht als je wilt skiën in juli? Zomerskiën kan op een gletsjer. Hier ligt het hele jaar sneeuw en er zijn enkele plekken waar skiën op de gletsjer in de zomer mogelijk is. Er zijn een aantal skigebieden waar je het hele jaar door kunt skiën. Ook zijn sommige skigebieden geopend tot en met juli, om vervolgens een aantal maanden te sluiten en weer open te gaan rond september of oktober. Skigebieden die niet het hele jaar door open zijn maar enkele maanden sluiten, laten hun openingsdata en -tijden afhangen van het weer en de sneeuwcondities. Deze kunnen dus per seizoen verschillen. Benieuwd waar je kunt skiën in de zomer? Onderstaande gebieden zijn geopend in juli:

1. Kitzsteinhorn in Kaprun

De Kitzsteinhorn is de gletsjer van het skigebied Zell am See-Kaprun in Oostenrijk, en is vaak tot eind juli geopend voor wintersporters. Dan gaat het skigebied dicht voor enkele maanden en opent het de pistes weer rond oktober. In juli kun je dus nog prima een tripje naar de sneeuw maken. Kenmerkend voor het skigebied is dat deze maand veel trainingsgroepen aanwezig zijn op de gletsjer, omdat je er beschikt over zowel brede afdalingen als mooie uitdagende pistes met een goede sneeuwkwaliteit, ook in de zomer. Daarnaast is het leuk om boven op de top Gipfelwelt 3000 te bezoeken en naar het uitzichtplatform te gaan, ‘Top of Salzburg’.

1000037 - (2)

2. Hintertuxer Gletscher

Of je nu wilt skiën in juli of in een andere maand, het skigebied van de Hintertuxer Gletscher is het hele jaar door open. De pistes van de gletsjer reiken namelijk tot een hoogte van wel 3250 meter, wat het mogelijk maakt om 365 dagen per jaar de bergen af te suizen. Ongeveer 20 kilometer aan afdalingen worden beschikbaar gesteld aan vakantiegangers die ’s zomers op de berg willen staan. Bovendien is het ook het funpark ’s zomers geopend, waar freestylers hun gang kunnen gaan. Ook ontzettend leuk om te bezoeken is het Eist Palast, waarbij je een unieke inkijk midden in de gletsjer krijgt.

1000037 - (3)

3. Zermatt

Veruit de meeste pistes waarop je kunt skiën in juli vind je in het Zwitserse Zermatt. Dat komt omdat de afdalingen tot een hoogte van wel 3899 meter reiken, waardoor het skigebied het hele jaar door geopend kan zijn. ’s Zomers liggen er ongeveer 21 km aan pistes klaar voor skiërs en snowboarders. Dit gebied noemt zich het Matterhorn Glacier Paradise en staat te boek als grootste en hoogstgelegen zomerskigebied in Europa. Om de top te kunnen bereiken en het skiplezier te laten starten neem je de hoogste lift ter wereld, een echte ervaring al op zich.

1000037 - (4)

4. Tignes

Het skigebied van Tignes-Val d'Isère in Frankrijk behoort tot de meest sneeuwzekere skigebieden in de Alpen en dat is uiteraard niet zomaar. De hoge ligging zorgt ervoor dat hier altijd een ruim pak sneeuw ligt. Wil je hier gaan skiën in juli, dan kun je terecht op de Grand Motte aan de kant van Tignes. Hier liggen dan ongeveer 20 km aan pistes klaar en ook hebben langlaufers de mogelijkheid om heerlijk te wintersporten in de zomer.

1000037 - (5)

5. Mölltaler Gletscher

De enige gletsjer van Karinthië is de Mölltaler Gletscher dat tot een hoogte van 3122 meter gaat. Hoewel dit skigebied minder groot is dan bovenstaande, is het toch een leuke plek om te skiën in juli. ’s Winters telt de gletsjer 17 km aan pistes, in de zomer loopt dit getal ietsje terug. Dan vind je hier ongeveer 10 km aan pistes om ook in de zomermaanden nog te kunnen genieten van een paar afdalingen. Die liggen er uitstekend bij en zijn perfect geprepareerd om van de zomervakantie een skitrip te maken.

1000037 - (6)

Wintersport in juli boeken

Als je wilt gaan skiën in juli dan kun je je vakantie rechtstreeks boeken of bij een van de reisorganisaties. De prijzen liggen lager dan in de winter omdat juli geen hoogseizoen is. Er draaien minder liften en er zijn minder pistes geopend in de skigebieden waar nog geskied kan worden in de zomer. Onder andere bij deze organisaties kun je een trip naar de sneeuw in de zomer boeken:

Vakantiehuizen

Een aanrader voor een zomervakantie in de bergen waarbij je ook op de ski’s wilt staan is als je een vakantie boekt naar een van de vakantiehuizen. Zo kun je ’s ochtends de pistes op en kun je aan het einde van de dag lekker bijkomen in de zon op het terras of in de tuin van je eigen vakantiehuis. Bij bijvoorbeeld Belvilla hebben ze fijne vakantiehuizen in de buurt van skigebieden waar je kunt skiën in juli. Ook Interhome kent een groot aanbod aan heerlijke vakantiehuizen die een combinatie van een zomer- en skivakantie compleet maken. Een andere tip is Villa for You, waar eveneens een ruime keuze is aan mooie vakantiehuizen voor een vakantie in de bergen.

1000037 - (7)

Tips voor als je gaat skiën in juli

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je gaat zomerskiën in de Alpen. Dit zijn enkele tips voor als je gaat skiën in juli:

 • Smeer je goed en regelmatig in. Normaal gesproken is het al van groot belang dat je je goed insmeert met een hoge factor als je op de pistes staat, want door de sneeuw weerkaatsen de zonnestralen en komen deze extra hard aan. In de zomer is de zon feller en sterker en dus kun je ontzettend snel verbranden. Smeer je dus regelmatig en goed in met ten minste factor 30 (het liefst factor 50) om verbranding en een zonnesteek te voorkomen.
 • Neem genoeg water mee in een rugzak. Zo kun je steeds tussendoor wat drinken om uitdroging te voorkomen. Of ga gewoon regelmatig lekker het terras op en bestel een groot glas skiwasser!
 • Hoewel het warm is, moet je je skikleding aan om je lichaam te beschermen. Echter helpt het wel om onder je dikke ski jas dunnere kleding te dragen. Laat dat thermo-ondergoed en warme pully dus lekker achterwege en draag een dun shirt onder je ski-jack, zodat je lichaamstemperatuur niet binnen de kortste keren te hoog oploopt. Tips voor als je gaat skiën met warme temperaturen >
 • Haal het meeste uit je skidag en ga ’s ochtends vroeg de pistes al op. Dan liggen de afdalingen er nog het beste bij, zijn de pistes nog hard en kun je het beste skiën. Naarmate de dag vordert vermindert de kwaliteit van de sneeuw.
 • Houd er rekening mee dat skiën in juli niet hetzelfde is als skiën in de winter. De sneeuwcondities zijn prima, maar over het algemeen niet wat je gewend bent van hoe de pistes er in de winter bij liggen. De sneeuw kan zachter en zwaarder zijn en daardoor kost het soms meer kracht om je bochten te draaien.
1000037 - (8)