Skip to navigation Skip to main content

De voordelen van skilessen in een indoor skihal

Snowworld Amsterdam Skiles 18
© Spalder Media Group

Skilessen kunnen voor iedereen van toegevoegde waarde zijn! Om je skitechniek te verbeteren, maar ook voor de veiligheid van jezelf en anderen op de piste. In Nederland zijn er verschillende mogelijkheden om te skiën. Zo kun je naar een rollerbaan, borstelbaan of een indoor skihal. Alleen waarom zou je kiezen voor een indoor skihal? Wij zetten de voordelen van skilessen in een indoor skihal voor je op een rijtje.

Skilessen ter voorbereiding op wintersport

Skilessen in een indoor skihal zijn een goede voorbereiding op de wintersport. Je kunt namelijk de beginselen van het skiën leren of je techniek verbeteren. Hierdoor ben je op wintersport alweer een stapje verder en kun je die met meer plezier beleven.

Meest vergelijkbaar met echte sneeuw

Skilessen in een indoor skihal worden gehouden op kunstsneeuw als ondergrond. Het gevoel tijdens het skiën is daarbij het best te vergelijken met het skiën in de echte sneeuw. Ook kun je alvast wennen aan de koude temperaturen. In een indoor skihal is de temperatuur namelijk altijd rond de -5°C, maar door het gebrek aan zonlicht kan het nog kouder aanvoelen. Kleed je daarom dus lekker warm aan!

Skiles indoor skihal
© Spalder Media Group
Het gevoel op kunstsneeuw is het best te vergelijken met echte sneeuw

Skilessen in het Nederlands

Een ander voordeel van skilessen in een indoor skihal is dat de skilessen in het Nederlands gegeven worden. Op wintersport kan het namelijk nog weleens voorkomen dat er geen Nederlandse leraren beschikbaar zijn. Dan wordt het misschien erg lastig om alle uitleg helemaal te begrijpen. In Nederlandse indoor skihallen zijn alle leraren Nederlandstalig, maar daarnaast kunnen zij vaak ook lesgeven in het Engels.

De uitleg van de skiles wordt in het Nederlands gegeven
© Spalder Media Group
De Nederlandse lessen zijn goed te begrijpen

Het hele jaar door skilessen

Ook zijn indoor skihallen gedurende het hele jaar geopend. In de zomerperiode is het vaak een stuk rustiger en zijn de toegangsprijzen lager. Een goede reden dus om af te koelen in de skihal! Daarnaast is in deze periode van het jaar het funpark in SnowWorld groter. Perfect dus voor alle freestylers onder ons.

Gevorderde piste in SnowWorld
© Spalder Media Group
Het is lekker rustig in de zomer!

Dicht bij huis

Ten slotte is er voor iedereen in Nederland wel een indoor skihal dicht bij huis. Mocht je de reistijd toch net te lang vinden voor één of twee uurtjes skiles? Dan kun je altijd nog een skipas erbij boeken om na de les vrij te gaan skiën. Op die manier kun je er een leuk en leerzaam dagje uit van maken!

Lara Winter

Over Lara

Lara heeft op haar derde leren skiën en is sindsdien jaarlijks in de Alpen te vinden. Inmiddels heeft ze van haar passie haar werk gemaakt. Ze geeft nu met veel plezier skiles in Nederland, en wil dat zo snel mogelijk ook in Oostenrijk gaan doen.