8 april 2018 door Thijs in 'Tips'' | 0 Reactie(s)

Relaxen in de sneeuw

Skiën in de lente, staat gelijk aan skiën in warme temperaturen. Wanneer je met een aantal dingen rekening houdt, kun je toch nog heerlijke dagen beleven op de piste. Er zijn nog altijd tal van skigebieden geopend en de sneeuwkwaliteit is op veel plekken nog meer dan uitstekend. Skiën bij warme temperaturen vergt wat aanpassingsvermogen, maar is een ervaring op zich. Bovendien worden er vaak tal van leuke evenementen georganiseerd om het einde van het skiseizoen mee af te sluiten. In dit weblog 10 tips om het skiën bij warme temperaturen een stukje dragelijker en comfortabeler te maken.

#1. Sta vroeg op

Skiën in de lente vereist discipline. Wil je de warme temperaturen nog enigszins voorblijven, dan moet je ’s morgens bij de eerste lift staan. De eerste uurtjes op de piste tijdens een wintersport in de lente tellen dubbel. Door de rust en de temperatuur die nog niet de dubbele cijfer heeft bereikt, zijn de pistes tijdens de eerste paar afdalingen nog altijd heerlijk!

#2. Doe een laagje minder aan

Gevoerde jassen, dikke hardshells en warme thermokleding zijn een no-go tijdens een wintersport in het voorjaar. Ook je verwarmde skischoenen en thermopads ga je hoogstwaarschijnlijk niet nodig hebben. Kies voor dunne laagjes, die goed ademen en het zweet, want zweten zal je, transporteren naar de volgende kledinglaag.

Skiërs in het voorjaar met zon

#3. Gebruik de juiste wax

Natte, slushy sneeuw: ga er maar vanuit dat je daarmee te maken krijg tijdens je wintersport in het voorjaar. Om je ski’s in deze sneeuwomstandigheden goed te laten glijden is het verstandig om gebruik te maken van een waxsoort voor hoge temperaturen. Heb je de beschikking over bredere ski’s? Dit type ski voelt zich een stuk beter thuis in deze condities, dan snelle pisteracers. Skitechniek: snel zelf ski's waxen (video) >

#4. Smeren, smeren, smeren

Het belang van het gebruik van zonnebrand kunnen we niet vaak genoeg vermelden. De zonkracht in de lente wordt alleen maar hoger en ook weerkaatst de sneeuw ruim 80% van de zonnestralen. Smeer je huid om de paar uur in met een zonnebrand met hoge factor (SPF 30 of hoger). En oja, vergeet ook de lippen niet!

Wintersporter met zonnebrand in skilift

#5. Drink genoeg

Door de drogere lucht is het sowieso al belangrijk om extra te drinken in de bergen en bij warme temperaturen nog eens extra. Het vocht dat je verliest moet en zal worden aangevuld. Op deze manier heb je ook minder last van spierpijn en kun je de volgende dag weer fris bij de eerste lift staan. Doe bovendien voorzichtig met alcohol, anders wordt er nog meer vocht aan je lichaam onttrokken.

#6. Zoek de hoogte op

Hoe hoger, hoe kouder. Kies wanneer je gaat skiën in de lente voor een skigebied met hooggelegen pistes. Boven de 2000 meter blijven de pistes een stuk langer in goede conditie en heb je minder snel te maken met van die vervelende bulten. Op een gletsjer vind je de beste omstandigheden.

#7. Neem toch een winterjas mee

Deze tip strookt niet helemaal met #2. maar toch is het wel verstandig om toch die winterjas en een extra skipully mee te nemen. Ook in het voorjaar kan er gewoon nog sneeuw vallen en kunnen de temperaturen winterse waarden aannemen. Check voor je vertrekt naar de Alpen goed het weerbericht en de sneeuwhoogtes.

Top of the mountain concert Ischgl

#8. Seizoensafsluitingen

Tijdens een wintersport in de lente kun je je verheugen op leuke seizoensafsluitingen. In Ischgl vindt op 30 april het Top of the Mountain concert plaats met Helene Fischer. Zermatt organiseert van 10 t/m 14 april een muziekfestival met onder andere Kodaline, Sarah Connor en Emeli Sandé. De Lederhosen Wedel Finale vormt op 14 en 15 april de traditionele seizoensafsluiting van de Zillertal Arena.

#9. Stop een uurtje eerder

Na de lunch valt er aan veel pistes geen eer meer te behalen. De sneeuwhopen nemen aanzienlijke hoogtes aan en het gevaar op een lelijke valpartij loert, met een ski ongeluk als gevolg. Wees verstandig en stop bij hoge temperaturen gewoon een uurtje eerder.

#10. Laat je spullen goed drogen

Wanneer je ’s middags uit je skischoenen stapt en je kleding uittrekt kun je duidelijk merken ‘dat je iets gedaan hebt’. Geef je materiaal en je kleding wat extra aandacht door het goed te laten luchten en drogen. Haal bij thuiskomst de binnenschoen uit je skischoenen en geef je ski’s nog een goede servicebeurt voor je ze op zolder legt.

Relaxen in een ligstoel op wintersport

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen